Meggyilkolta kislányát - Újrakezdték az anya tárgyalását Tatabányán

Két éve egy tatai panzióban, több mint 100 kézszúrással gyilkolta meg kislányát a nő - írja a kemma.hu. Az Alkotmánybíróság döntése nyomán új bíróval kezdték újra csütörtökön a tárgyalását Tatabányán.

Á. Anikó büntetőpere a Tatabányai Törvényszéken már rég elkezdődött, de az előzetes letartóztatásban lévő vádlottat többször nem tudták előállítani, mert a korábban alkohol- és pszichés problémákkal is küszködő nő öngyilkosságot kísérelt meg.

A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében folyó tárgyalást,  amely szeptemberben kezdődött el végül, teljes egészében elölről kezdődött csütörtökön a Tatabányai Törvényszéken.

Dr. Élő András bírónak kellett visszaadnia az ügyet, mert a vádemelést megelőzően, a másodfokú tanács tagjaként részt vett a nő előzetes letartóztatásának meghosszabbítása ellen benyújtott fellebbezés elbírálásában.

A korábban hatályos jogszabályok értelmében csak az a bíró nem vehetett részt egy-egy tárgyalás vezetésében, aki a nyomozás során, még a vádirat benyújtása előtt nyomozási bíróként már eljárt a vádlottal szemben, döntött például előzetes letartóztatásáról, értékeinek zár alá vételéről, vagy az ügyben különösen védett, illetve gyermekkorú tanút hallgatott ki.

Ez a rendelkezés nem vonatkozott korábban az ilyen esetekben benyújtott fellebbezéseket elbíráló másodfokú tanács tagjaira, 2016 . végén azonban az Alkotmánybíróság kimondta, hogy a kizárási szabály a jövőben nemcsak a nyomozási bírókra, hanem az ő döntéseiket másodfokon elbíráló bírókra is kiterjed.

Ennek gyakorlati következménye az lett, hogy a törvényszékeken sok bírónak kellett visszaadnia az általuk elkezdett ügyek tárgyalását, főleg a jelentősebb perekben.

Szerző

Megkéseltek két nőt Debrecenben - Videó!

Publikálás dátuma
2017.02.24. 10:47
FOTÓK: police.hu
Majdnem halálra késeltek két nőt Debrecenben - írja a megyei hírportál, a haon.hu. A rendőrség őrizetbe vette a késeléssel gyanúsított férfit. A FŐ KÉPRE KATTINTVA TOVÁBBI FELVÉTELEKET LÁTHAT A HELYSZÍNELÉSRŐL!

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján február 23-án nem sokkal éjfél előtt a 38 éves Gy. József egy debreceni lakatlan családi házban előzetes szóváltás követően egy késsel többször megszúrt egy 29 és egy 51 éves nőt, akik ennek következtében súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedtek. A férfi ezután távozott a helyszínről, a kiérkező járőrök azonban rövid időn belül elfogták. A két nőt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

A körzeti megbízottak a gyanúsítottat rövid időn belül elfogták és előállították a rendőr-főkapitányságra, ahol a nyomozók kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették - írja a police.hu. 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást.

 

Szerző

Tankerrel ütközött az autó az M6-oson

A baleset péntek hajnalban történt Dunaföldvár és Paks között, Pécs irányába – írja a Tolna megyei honlap, a teol.hu. 

Az M6-os autópálya Pécs felé haladó oldalán, a 95. kilométerszelvénynél, Dunaföldvár és Paks között ma 4 óra 20 perc körüli időben egy személygépkocsi üzemanyag-szállító tehergépkocsinak ütközött. A baleset következtében a személygépkocsiban egy személy megsérült, a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

Szerző