Bőnyi rendőrgyilkosság - Reagált az ügyészség a "baráti tűz" felvetésre

Az igazságügyi fegyverszakértői vélemény szerint a bőnyi rendőrgyilkosság során a sértettet a gyanúsított által használt gépkarabélyból leadott lövés találta el, és beazonosították a lövedéket is - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője pénteken. 

Nagy Andreát a távirati iroda annak kapcsán kereste meg, hogy a sajtóban több helyen megjelent: a gyilkosságot nem a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű hungarista szervezet egyik alapítója, Győrkös István követte el, hanem "baráti tűzben" vesztette életét a hősi halált halt, posztumusz alezredessé előléptetett Pálvölgyi Péter.

A szóvivő ismertette: a Központi Nyomozó Főügyészség győri regionális osztálya a 2016. november 18-án kirendelt Nemzeti Szakértői és Kutató Központnak a kirendelő határozatban több mint hetven kérdést tett fel, amelyeket az intézmény a különböző szakterületek szerint megosztott. A daktiloszkópus szakértő, az igazságügyi vegyészszakértő, valamint az igazságügyi fegyverszakértők már elkészítették szakvéleményüket. Az utóbbi állapította meg szakértői bizonyossággal, hogy a sértettet a gyanúsított gépkarabélyából származó lövés találta el.

Nagy Andrea elmondta: annak érdekében, hogy más irányból is bizonyítsák azt, hogy a halálos sérülést a gyanúsított által használt gépkarabélyból kilőtt lövedék okozta, a Központi Nyomozó Főügyészség győri regionális osztálya egyesített igazságügyi orvos- és fegyverszakértői vélemény beszerzéséről intézkedett.

A genetikus és a fizikus-kémikus szakértői vélemény, valamint az egyesített igazságügyi orvos- és fegyverszakértői vélemény elkészítése még folyamatban van - tette hozzá. Leszögezte: a jelenleg rendelkezésre álló bizonyítékok szerint tehát "nem baráti tűz történt". Nagy Andrea arról is beszámolt, hogy a gyanúsított előzetes letartóztatását a Győri Járásbíróság április 27-ig hosszabbította meg. A nyomozás határideje 2017. április 26.

Tavaly október 26-án reggel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai előre tervezett házkutatásra mentek ki egy férfi bőnyi házához, ahol a tulajdonos még a bejutásuk előtt gépkarabéllyal öt-hat lövést adott le, és megölt egy rendőrt. A rendőrök is használták szolgálati fegyverüket, eközben sérült meg az idős lövöldöző.

Szerző

Előzetesben a csecsemőgyilkossággal gyanúsított asszony - videó

Publikálás dátuma
2017.02.24. 15:54
Forrás: police.hu
Pénteken előzetes letartóztatásba került az a 27 éves mihálygergei nő, akit azzal gyanúsítanak, hogy körülbelül egy hete, közvetlenül a szülés után megölte kislányát - tájékoztatott a Salgótarjáni Járásbíróság.

A nő vallomása szerint a holttestet előbb megpróbálta elégetni, elásni, végül egy kartondobozba rejtette.

Február 20-án este az anya kórházba került, ahol észlelték, hogy egy-két nappal korábban szült, ezért értesítették a rendőrséget. A Salgótarjáni Járásbíróság - egyezően a Nógrád Megyei Főügyészség álláspontjával - úgy ítélte meg: ahhoz, hogy a gyanúsított jelen legyen az eljárási cselekményeknél, feltétlenül szükség van az előzetes letartóztatásra, a bűncselekményért ugyanis 10 évtől 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés szabható ki, így fokozottan fennáll a szökés veszélye.

A végzés ellen a nő és a védője is fellebbezett, enyhébb kényszerintézkedés alkalmazásáért.

Forrás: police.hu

Szerző
Frissítve: 2017.02.24. 16:18

Belehalt a sofőr - Egy település belterületén ütközött két autó (fotók)

Publikálás dátuma
2017.02.24. 15:45
Forrás: police.hu
Halálos közúti közlekedési baleset  történt kora délután Berzencén, a Kossuth Lajos utcában.

A rendelkezésre álló adatok alapján – eddig tisztázatlan körülmények között – két személygépjármű ütközött össze. A balesetben az egyik jármű vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, a másik autó sofőrje megsérült. A baleset helyszínén 14 óra 5 perctől félpályás útlezárás van érvényben.

Szerző
Frissítve: 2017.02.24. 18:05