Előfizetés

Román börtönben a nyíregyházi lövöldöző

Fegyvercsempészésért és tiltott fegyvertartásért ítélte első fokon három év, négy hónap letöltendő börtönbüntetésre a kolozsvári bíróság a 2016. augusztus végi nyíregyházi lövöldözés gyanúsítottját - írta a maszol.ro erdélyi magyar hírportál.

A bíróság az elítéltet további egy évre eltiltotta a fegyverviseléstől is. Az első fokú ítélet ellen a hivatalos közléstől számított tíz napig lehet fellebbezni.

Mint ismert, a Magyarországon dolgozó román orvos tavaly augusztus 31-én Nyíregyházán rálőtt egy házaspárra, az asszonyt megölte, férjét pedig életveszélyesen megsebesítette. A másnap Kolozsváron elfogott férfinél a rendőrség egy revolvert talált, amelyre nem volt engedélye, ezért eljárás indult ellene, de a gyilkosságot is beismerte a román hatóságok előtt.

A férfi Magyarországnak történő kiadását szeptember 2-án jóváhagyta ugyan a kolozsvári ítélőtábla, de a gyanúsított a román legfelsőbb bíróságnál fellebbezett, amely ennek részben helyt adott. A jogerős ítélet szerint a gyanúsított addig Romániában marad, amíg jogerős döntés születik kolozsvári perében, és - ha letöltendő szabadságvesztésre ítélik - amíg büntetését letölti, vagy elrendelik feltételes szabadlábra helyezését. Az eljárás során a férfi ügyvédje arra hivatkozott, hogy Magyarország polgárai általában is ellenérzéseket táplálnak a románokkal szemben, a gyanúsított tettével kapcsolatban pedig „kifejezetten ellenséges" közhangulat alakult ki.

Szörnyethalt a fának ütköző autó vezetője

Lesodródott az úttestről, majd egy fának ütközött egy személyautó kora este a 44-es főúton, Kecskemét és Nyárlőrinc között, a balesetben az autó vezetője életét vesztette - közölte a rendőrség honlapján. 

A jármű egyelőre ismeretlen okból tért le az útról a 10-es kilométernél. A személyautó egyedül utazó sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A helyszínelés és műszaki mentés idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták. A forgalmat Szentkirály felé terelik.

Tizenhét kilós drogfogás a fővárosban - Videó

Publikálás dátuma
2017.02.26. 09:22
FOTÓ: police.hu
A budapesti rendőrök marihuánát, amfetaminszármazékot, hasist, LSD-bélyegeket és ecstasy tablettákat találtak három kábítószer-kereskedő férfinál.

Február 23-án az Andrássy úton megállítottak egy autót a rendőrök és az utastérben több mint egy kilogramm marihuánát találtak. A 22 éves budapesti M. Olivér gépjárművének átvizsgálásakor az ajtókárpit alatt további 101 darab kábítószer-tartalmú tablettát, valamint a csomagtérben 14 darab növényi magot is találtak elrejtve.

A nyomozás eredményeként beazonosították azt a férfit, akitől M. Olivér korábban a kábítószert vásárolta. A rendőrök még aznap este megjelentek a 36 éves B. Gábor XV. kerületi lakásánál, ahonnan éppen egy másik vásárló távozott. N. Péter ruházatának átvizsgálásakor a kabátjában 104 gramm marihuánát találtak.

B. Gábor lakásán a házkutatáskor 15,5 kilogramm marihuánát, 300 gramm amfetaminszármazékot, 416 darab LSD-bélyeget, 2000 darab ecstasy tablettát, 5 gramm hasist és több millió forintot foglaltak le a nyomozók - írja a police.hu.