Orbán Viktor: azon a pályán kell maradni, ahol vagyunk

Publikálás dátuma
2017.02.28. 13:45
Orbán Viktor miniszterelnök, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK)
A miniszterelnök szerint a következő években a 3-5 százalékos sávban kell lennie a gazdasági növekedésnek, 2020 után pedig az 5 százalék fölötti növekedési tartományt kell elérni. Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) gazdasági évnyitóján kedden, Budapesten kifejtette: "azon a pályán kell maradni, ahol vagyunk". 

"2017-2020 között meg kell védeni azt a lehetőséget, hogy a magyar gazdaság bővülése a 3-5 százalékos sávban legyen. Végre kell hajtani egy versenyképességi fordulatot, és 2020 után az 5 százalék fölötti növekedési tartományt kell elérni" - hangoztatta a kormányfő. Ehhez meg kell védeni a gazdaságot a fenyegető veszélyektől, amelyek például az adórendszert és a munkahelyteremtő támogatásokat érik az EU részéről - mondta.

Nem kellenek vendégmunkások

Orbán Viktor miniszterelnök nem támogatja, hogy vendégmunkásprogrammal kezeljék a munkaerőhiányt. A kormányfőt  az egyik résztvevő az országban tapasztalható munkaerőhiányról kérdezte, mire úgy reagált: óvna egy vendégmunkásprogramtól, külföldiek esetében csak eseti jellegű, meghatározott ideig szóló munkavállalást támogat. Úgy fogalmazott: nem szeretné, ha az ország oda sodródna, hogy alacsony képzettséghez kötődő munkákat csak külföldiek végeznek. Ez nemzetstratégiai szempontból nem kívánatos - jelentette ki.

Szerző
Frissítve: 2017.02.28. 13:55

Az MSZP Dopeman, az LMP Bolba mögött áll

Publikálás dátuma
2017.02.28. 13:30
Forrás: Facebook/Bolba Márta
A függetlenként induló Bolba Márta evangélikus lelkésznőt támogatja az LMP a VIII. kerületi időközi választáson - közölte a párt helyi önkormányzati képviselője. Jakabfy Tamás szerint eddigi a lelkésznő tevékenységével bizonyította, hogy képviselőkén valóban Józsefvárosért, a Magdolna-negyedért és az itt élő emberekért fog dolgozni, és az általa képviselt ügyek teljes összhangban vannak az LMP célkitűzéseivel.

Korábban az MSZP is megnevezte az általa támogatott jelöltet az április 23-i időközi választáson. A szocialisták a szintén függetlenként induló Pityinger "Dopeman" Lászlót támogatják, mert "az MSZP kerületi szervezete Dopeman elképzeléseit megismerte, azokat támogatásra méltónak találta azzal együtt, hogy a jelölt dalszövegei ironikus, néha keményen megfogalmazott társadalomkritikát tartalmaznak" - írták. A Magyar Szolidaritás Mozgalom is nemrég jelentette be, hogy Pityingert támogatják, mert ő egy "civil, aki nem fél kiállni magáért, másokért, a rá bízott emberek igazságáért."

A választásokat azért kellett kiírni a Józsefvárosban, mert a Magdolna negyed  fideszes önkormányzati képviselője január 31-ével lemondott mandátumáról.

Szerző

Figyeljen! - Holnaptól megújulnak a bankók

Publikálás dátuma
2017.02.28. 13:15
Az öt-és a kétezres újul meg. FOTÓ: Thinkstock
Március elsejével helyezik forgalomba a megújult 2000 és 5000 forintos bankjegyeket. Gerhardt Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke emlékeztetett: a jelenleg forgalomban lévő, 2016 előtt kibocsátott régi bankjegyeket 2017. július 31-ig lehet a kiskereskedelmi forgalomban felhasználni, ezt követően az MNB bevonja azokat, 2017. augusztus 1-jétől már csak új címletekkel lehet fizetni.

Gerhardt ismertette: a régi bankjegyeket három évig a hitelintézeti és postafiókokban becserélik, 2037. július 31-éig pedig a jegybankban átválthatók díjmentesen. "Az új bankjegyek is iparművészeti alkotások, azokon is megtalálhatók a történelmi szereplők, ugyanakkor a fejlődést tükröző új biztonsági jegyeket is tartalmaznak, tekintettel vannak a pénzszámláló gépek követelményeire" - ismertette az alelnök. Mint azt a sajtótájékoztatón bemutatták, az új bankjegyeken a biztonsági elemek jó része tapintással, mozgatással is érzékelhető, átnézetben a vízjelkép jól látható. Kérdésre válaszolva az MNB alelnöke elmondta, hogy az új bankjegyek előállítási költsége megegyezik a régiekével.

Szerző
Témák
forint bankjegyek