Molnár Gyula: háromszor futamodott meg a Fidesz

Molnár Gyula MSZP-elnök és Majtényi László ellenzéki köztársaságielnök-jelölt is példásnak nevezte kedden Győrben, sajtótájékoztatón azt az összefogást, amellyel "a demokratikus ellenzéki pártok" támogatják Majtényi államfőjelölését.

Molnár Gyula hangsúlyozta, hogy ez az összefogás történelmi pillanat, s reményei szerint idővel erősödni fog az a gondolat, hogy a közös cél érdekében félre kell tenni az ellentéteket az ellenzéki pártok között. A közös célnak a 2018-as választás megnyerését jelölte meg.

Álláspontja szerint nem helyes, ha "a pártpolitika felé csúszik az elnök személye", s Majtényi Lászlóval olyan köztársasági elnököt szeretnének adni Magyarországnak, akivel azon tudnak együtt dolgozni, hogy legyen "negyedik köztársaság". A pártelnök szerint "toronyházat is a legkisebb téglával kell alulról elkezdeni építeni".

Kijelentette: világossá vált, hogy "Magyarország háromszor győzte le a Fideszt", mert a kormánypárt háromszor "futamodott meg" népszavazási kérdésekben. Az első a vasárnapi boltzár volt, a második a földkérdés, a harmadik pedig az olimpiarendezés.

Majtényi László a jelölése ügyében kialakult ellenzéki egyetértésről azt mondta: jelentős az a politikai siker, amellyel "az alkotmányos demokrácia hívei" összefogtak. Megjegyezte, az elmúlt hónapok és évek politikai vitái nem egy esetben a Fidesz és a Jobbik között zajlottak, most azonban a Fidesz és az "alkotmányos demokrácia hívei" között.

Arról is beszélt, hogy véleménye szerint megkapja majd a parlamentben a szükséges negyven nyilvános ajánlást ahhoz, hogy indulhasson a köztársasági elnöki posztért.

A sajtótájékoztató végén Majtényi László elmondta, hogy programjában olyan alkotmányos rendszer létrehozása szerepel, amelyben független szervezetek védik meg az állampolgárokat és jogaikat, hangsúlyt kap a szabad választás joga, "az állam szívéből terjedő" korrupció elleni küzdelem, a szegénység elleni fellépés és a fenntartható fejlődés támogatása.

Szerző

Magyar Kupa - Elsőként a Vasas a nyolc között

Publikálás dátuma
2017.02.28. 17:56
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
A Vasas jutott elsőként a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjébe: az angyalföldiek az idegenbeli 2-1-es sikert követően a keddi visszavágón 4-0-ra győztek a másodosztályú Dorog ellen a legjobb 16 között.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
Vasas-Dorog (II.) 4-0 (2-0)
Továbbjutott: a Vasas kettős győzelemmel, 6-1-es összesítéssel.

Szerdán játsszák:
Szolnoki MÁV FC (II.)-Szentlőrinc (III.) 14.30 (az első mérkőzésen: 2-0)
Budafok (III.)-Érd (III.) 14.30 (1-2)
Gyirmót FC-Mezőkövesd Zsóry FC 14.30 (0-0)
Újpest FC-ZTE FC (II.) 18.00 (4-1)
Diósgyőri VTK-Cegléd (II.), Mezőkövesd 18.00 (1-0)
Swietelsky Sopron (II.)-Csákvár (II.) 18.00 (1-2)
Budapest Honvéd-Ferencváros 20.30 (1-2)

Szerző

Ő síel a leggyorsabban - hátrafelé! (Videó)

Publikálás dátuma
2017.02.28. 13:10
Forrás: Facebook/Elias Ambühl
A svájci Elias Ambühl megdöntötte a hátrafelé síelés sebességi világcsúcsát. 

A profi szabadstílusú versenyző 131,23 kilométer per órás sebességgel száguldott le háttal a svájci Alpokban található Weisshorn csúcsról. A 24 éves extrémsportoló a norvég Anders Backe rekordját javította meg, aki 2012-ben 128,7-tel csúszott háttal a vikersundi síugrósánc földet érési zónájában.

Szerző