Kiderült, mennyibe fáj nekünk az évértékelő Orbán védelme

 Rendkívüli biztonsági intézkedésekkel védik a Várkert Bazár környékét, mintegy 5000 négyzetméternyi területet zártak le - írtuk az Orbán: mi már túlvagyunk a lázadáson c. cikkünkben február 10-én. Hogy az említett "rendkívüli biztonsági intézkedések" mennyi adóforintot emészettek fel, azt írta meg most a napi.hu Pintér Sándor válasza alapján.

A belügyminiszter a Párbeszéd társelnökének kérdésére volt kénytelen választ adni, Szabó Tímea, a párt társelnöke a dokumentum tanúsága szerint azt kérdezte: "Milyen anyagi és egyéb költségekkel járt a miniszterelnök Várkert Bazárban tartott évértékelője?”

Nos, mint a válaszból kiderült: a miniszterelnöki évértékelő beszédének rendőri biztosítására 4 414 000 forintot fordítottak. 

A politikus arra is rákérdezett, hogy hány rendvédelmi dolgozót vezényeltek a helyszínre, de erre Pintér Sándor mindössze úgy reagált: a rendőrség kellő létszámban volt jelen. Azt is közölte, hogy az Együtt által szervezett, Juhász Péter vezette ellentüntetés biztosításának költségét is beleszámolták, így jött ki a kicsivel több mint 4 millió forintos költség.

Szerző

Erős földrengés volt Ecuador és Peru határán

Publikálás dátuma
2019.02.22 13:29
2016-ban szintén erős földrengés rázta meg Ecuador Tonsupa, Esmeraldas tartományát
Fotó: AFP/ RICARDO LANDETA
Sérültekről és károkról nem érkeztek jelentések.
Erős, az amerikai földtani intézet (USGS) szerint 7,5-ös földrengés volt helyi idő szerint péntek reggel az Ecuador és Peru határán – írja a Reuters. A rengés epicentruma egy ritkán lakott területen, az ecuadori Ambato városától körülbelül 224 kilométerre volt, 132 kilométeres mélységben. Sérültekről és károkról nem érkeztek jelentések, és szökőár-riadót sem adtak ki. Cuencában a lakók arról számoltak be, hogy érezni lehetett a földmozgást. 

Ismét meghosszabbítanák a bevándorlási válsághelyzetet

Publikálás dátuma
2019.02.22 13:27
Brüsszel sem akarja átvenni a magyar határ védelmét. Képünk illusztráció
Fotó: Németh András Péter
Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága jövő héten foglalkozik az üggyel.
Jövő csütörtökön az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága zárt ülésen hallgatja meg az illetékes kormánytag beszámolóját „a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet Magyarország egész területére történő elrendelésének meghosszabbításáról” – vette észre az Index. Először 2015 őszén hirdettek ki a válsághelyzetet, és 2016-ban már az ország egész területére érvényesen döntöttek az intézkedésről. Legutóbb tavaly szeptemberben, további fél évvel hosszabbította meg a kormány a válsághelyzetet, ez márciusban járna le.