Matolcsy alapítványai egy joghézagot használnak ki

Törvényjavaslatot nyújt be az MSZP egy joghézag megszüntetésére, ami segíti az MNB alapítványainak titkolózását - olvasható a párt közleményében.

A közlemény így folytatódik:

A Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány (PADAA) nem mond igazat: a PADAA nem nyert pert Tóth Bertalannal szemben. A PADAA elleni közérdekű adatigénylési pert Tóth Bertalan nyerte meg, amelynek eredményeként kiderülhetett, hogy Matolcsy György alapítványai százmilliárdos nagyságrendben felelőtlenül herdálták el a közpénzeket.

Annyi történt, hogy a Kúria egy joghézag miatt nem tudott más ítéletet hozni, mint hogy engedi tovább titkolózni a PADAA-t arról, mely természetes személyek kaptak az MNB által juttatott közpénzekből. Ennek nyilván az az oka, hogy a jogalkotó korábban nem gondolt a közpénzek ilyen kreatív módon történő átjátszására. Ennek az anomáliának a megszüntetése érdekében az MSZP törvénymódosítást kezdeményez.

A törvénymódosítás megszüntetné azt az ellentmondást, hogy míg az államháztartás alrendszereiből közpénzként nyújtott támogatások esetében a támogatott természetes személyek adatai közérdekből nyilvános adatok, addig az MNB alapítványai által ugyanúgy közpénzként nyújtott támogatások kapcsán ezek a nevek nem derülhetnek ki.

Ez a joghézag természetesen nem mentesíti Matolcsy Györgyöt és a PADAA-t, hogy a közpénzekkel felelősen kell gazdálkodniuk. A pénz, amit herdálnak, a magyar emberek pénze, és nem gazdagíthatják belőle sem a saját rokonságukat, sem pedig az urizáló fideszes elit tagjait.

MSZP

Szerző

Olimpia - Parragh László is beszállt a nagyotmondás-bajnokságba

A trófeát azonban egyelőre nem sikerült elvennie miniszterelnökétől, Orbán Viktor álomgyilkosozását nem könnyű überelni. (talán Balog miniszternek sikerülhet, ha ő is megszólal az ügyben...) A második helyezést megszavazhatjuk Parragh úrnak. 

Az MTI tudósítása szerint  a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Nyugat-dunántúli Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetségének 2017. évi regionális gazdasági évnyitójánúgy eképp fejezte ki bánatát:  Az üzleti közösség végtelenül csalódott, mert ettől a generációtól ellopták azt a lehetőséget, hogy Magyarország olimpiát rendezzen, a következő 50 évben ugyanis erre nem lesz lehetőség. 

Szerző

Hátborzongató körülmények között eltűnt család - Új nyomra bukkantak

Publikálás dátuma
2017.03.02. 17:52

Új nyomokra bukkant a francia rendőrség egy néhány hete, titokzatos körülmények között eltűnt francia család ügyével kapcsolatban: megtalálták az egyik családtag egészségügyi kártyáját és nadrágját lakóhelyüktől mintegy 300 kilométerre, a nyugat-franciaországi Brestben - tudósít az Euronews. A rendőrség szerdán egy egész városrészt lezárt újabb nyomok után kutatva.

A Troadec-család, vagyis az 50 év körüli szülők, Pascal és Brigitte, valamint 21 éves fiuk, Sebastien és 18 éves lányuk, Charlotte eltűnését az anya nővére jelentette be. Nantes-hoz közeli házukban a nyomozók vérnyomokat találtak, amelyeket valaki megpróbált eltüntetni. Az ágyakat lehúzták, a mosógépben vizes ruhákat találtak. Az ügyész szerint olyan látvány tárult a nyomozók elé, mintha megállt volna az idő a házban. A család számítógépeit nem találták meg a rendőrök. Eltűnésük óta egyikőjük mobiltelefonját sem használták, és bankszámláikon sem volt semmilyen mozgás.

A rendőrség azt gyanítja, hogy a 21 éves fiúnak, Sebastiennak lehetett olyan terve, hogy megöli családtagjait.

Szerző