Előfizetés

Mérgezés a tanuszodában - Vizsgálatot rendelt el a szakminiszter

Az iváncsai tanuszodában történt klórgázmérgezés azonnali kivizsgálását rendelte el Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter - közölte a tárca. A közlemény szerint az iváncsai tanuszodában jelentkezett műszaki problémát az üzemeltető Nemzeti Sportközpontok szakemberei elhárították. A felelősség megállapítása tart.

Csütörtök délelőtt tizenhét gyerek lett rosszul az iváncsai tanuszodában, klórgázmérgezés történt. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője, Udvardi János elmondta, hogy az egyik környékbeli településről érkezett negyedik osztályos tanulók voltak az érintettek. Hozzátette: feltehetően vegyszer adagolása közben fejlődött klórgáz. A diákok szúrós szagot éreztek, köhögtek és a szemüket csípte a gáz. A 22 gyerekből tizenhetet vittek kivizsgálásra a dunaújvárosi és a székesfehérvári kórházba, őket egy éjszakára, megfigyelésre benn tartják.

Horgászbot, reklámszatyor a sárban - Halál a 7-esen (fotók)

Publikálás dátuma
2017.03.02. 16:59
Fotó: police.hu
Kevés szomorúbb látvány van, mint amilyen egy közlekedési baleset áldozatának szétszóródott, úttestre került személyes holmija. A 7-es úton kora délután gázolták halálra a kerékpárost, az ő tulajdona volt a horgászbot, a gyűrött reklámszatyor, a láthatósági mellény, ami ezek szerint nem bizonyult elegendő védelemnek a gépkocsi alakjában érkező halál ellen. 

A police.hu közleménye szerint: a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint Tárnok külterületén egy személygépkocsi kerékpárossal ütközött. A baleset következtében a biciklis férfi a helyszínen életét vesztette. A helyszíni szemle idejére az utat félpályán lezárták.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

 

Klórgáz mérgezés -Tizenhét gyerek lett rosszul

Tizenhét gyerek lett rosszul csütörtök délelőtt az iváncsai tanuszodában, klórgáz mérgezés történt - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Udvardi János elmondta, hogy az egyik környékbeli településről érkezett negyedik osztályos tanulók voltak az érintettek. Hozzátette: feltehetően vegyszer adagolása közben fejlődött klórgáz.

Közölte, hogy az uszodában tartózkodó diákok szúrós szagot éreztek, köhögtek és a szemüket csípte a gáz. A 22 gyerekből tizenhetet vittek kivizsgálásra a dunaújvárosi és a székesfehérvári kórházba, őket egy éjszakára, megfigyelésre benn tartják.

A feol.hu azt írta, hogy a Pusztaszabolcsi József Attila Általános Iskola diákjai szenvedtek klórgáz mérgezést. Hozzátették: az uszodai rendszert működtető számítógép hibásodott meg, amely többek közt azért is felel, hogy mennyi fertőtlenítőszer, azaz klór kerül a vízbe. A klórgáz levegőbe jutása a technikai hiba miatt következhetett be.