Előfizetés

Nem vizsgálta Magyarországot a Moody's

Nem vizsgálta Magyarország államadós-besorolását a Moody's Investors Service, így nem jelentett be osztályzatmódosítást sem a péntek éjszakára kitűzött időpontban.

A Moody's listáján Magyarország adósosztályzata így továbbra is "Baa3", stabil kilátással. A cég által érvényben tartott magyar szuverén besorolás a befektetési ajánlású kategória alapszintje.

A nemzetközi hitelminősítő az Európai Unió előírásainak megfelelően - a többi hitelminősítőhöz hasonlóan - előre összeállította az európai szuverén adósbesorolások áttekintésének idei menetrendjét, és a magyar szuverén osztályzat idei első potenciális felülvizsgálati időpontját péntekre tűzte ki, azonban péntek éjjel Londonban közölte, hogy most nem frissítette a magyar államadós-besorolást.

A Moody's tavaly november 4-én emelte vissza a befektetési ajánlású kategóriába Magyarországot. A londoni elemzői közösség nem is számolt azzal, hogy a hitelminősítő ilyen rövid időn belül ismét módosítja a magyar osztályzatot vagy annak kilátását.

Erősödött a forint estére

Erősödött a forint a bankközi piacon a főbb devizákkal szemben pénteken kora este a reggeli szintekhez képest.

Az euró jegyzése 309,13 forintra gyengült este fél hétre a reggeli 309,71 forintról. Az euró napközben 308,64 és 310,01 forint között mozgott.

A svájci frank árfolyama 290,77 forintról 289,55 forintra csökkent, a dolláré pedig 294,38 forintról 293,02 forintra süllyedt.
Az euró erősödött a dollárral szemben: reggel 1,0520 dolláron, este pedig 1,0552 dolláron állt.

Naponta három magyar lesz milliomos - dollárban számolva

Publikálás dátuma
2017.03.03. 19:44
A kép illusztráció. FOTÓ: Thinkstock
Egyre több a módos magyar – a dollármilliomosok klubja kiugró mértékben bővült egyetlen év alatt. Igazi mágnásból viszont csak 17-tel büszkélkedhetünk - írja a hvg.hu.

Egyetlen év alatt (2015-ről 2016-ra) ezer új milliomossal gyarapodott hazánk (amerikai dollárról van szó – a szerk.), az előrejelzések szerint 2026-ban már több mint 15 ezer honfitársunk élvezheti a dollármilliomosok felhőtlen életét. Ezzel magunk mögé utasítjuk Romániát, Horvátországot és Szerbiát is.

A multimilliomosok (10-100 millió dollár közötti vagyonnal rendelkezők) klubjában is a középmezőnyhöz tartozunk: tíz éve még alig félezren tartoztak ebbe a csoportba, ma már 780-an, és egy év alatt 60 újonc csatlakozott (avagy bukott le fentről). A középmezőny megerősödése mások mellett Mészáros Lőrincnek, Garancsi Istvánnak és Andy Vajnának is köszönhető.

Az elitklubban viszont még pedáloznunk kell, ha be akarjuk érni szomszédainkat: a csehekhez és a lengyelekhez képest szégyenteljesen kevés, 17 százmilliomosunk van (akiknek vagyona 300 millió és 1 milliárd dollár közötti).

Az egyetlen magyar, aki eljutott a dollármilliárdosok – "alig" kétezer fős – klubjának előszobájáig, Csányi Sándor: a Forbes tavalyi listáján 283 milliárd forinttal végzett az élen, ami 0,94 milliárd dollárnak felel meg.

További részletek ITT!