A kör bezárul

A magyar ember nem hagyja magát az orránál fogva vezetni. Ezért a magyar embernek tudnia kell mindenről, ami érintheti a nemzeti együttműködés rendszerét. Még akkor is, ha a lényeges döntésekhez semmi köze, minthogy azokat meghozzák helyette négy évre megválasztott képviselői. A magyar ember tehát hálás lehet a KDNP ifjú, de már sokat próbált megmondóemberének, hogy kérdéseivel igyekszik felnyitni a szemét, ha ugyan bármikor bedőlne a nép ellenségei aknamunkájának.

Természetesen Majtényi Lászlóról van szó, hiszen egy hét múlva nem átall ellenjelöltje lenni pártunk és kormányunk Áder Jánosának. S bár a megválasztásra esélye a nullával egyenlő, hiszen a parlamentben biztos - ha nem is kétharmados - többsége van a népünk valódi érdekeit egyedül képviselő hatalomnak, azért nem árt még időben lejáratni őt. Ezt pedig a legbiztosabban azzal lehet megtenni, hogy ő Soros György magyarországi helytartója. Ezt legutóbb Majtényi maga is elismerte, gúnyosan hivatkozva a Magyar Idők című kormánypárti propaganda-kiadványra, amely hosszú ideje élen jár a róla szóló tudnivalók közlésében. Ezekből világos, hogy az Eötvös Károly Intézet - amely Majtényi, valamint Soros fedőszerve - számolatlanul kapja a milliókat az "amerikai pénzügyi machinátortól". Így a fent nevezett Hollik István képviselő joggal tette fel kérdéseit kettejük kapcsolatáról. Közülük a legfontosabb az volt, hogy a támogatásért cserébe "Majtényi Lászlónak mit kell tennie Soros Györgynek", az ő érdekeit vagy politikai nézeteit képviseli-e.

A válasz persze nem is kétséges. Vagyis a magyar embernek látnia kell, miféle szerzet igyekszik kitúrni a kormánypártok jelöltjét az államfői tisztségből. Hiszen "az embereknek joguk van tudni, hogy pontosan milyen érdek köti össze Majtényi Lászlót Soros Györggyel, és milyen vállalásokat tett Sorosnak a sok pénzért cserébe". Emlékezhetünk még, hogy ez a milliárdos igyekszik menekültekkel teletömni Európát, korábban pedig más galádságokra is képes volt (hogy csak Orbán Viktor és más fideszesek támogatását említsük).

A kör így bezárul. Szerencsére Majtényi nem lesz államfő, Soros lelepleződik, a magyar ember pedig boldogan élhet. Kell ennél több?

Szerző

Dániában gázolt, de nem bánja a Győri Audi

Publikálás dátuma
2017.03.06. 06:57
FotÓ. MTI/Krizsán Csaba
Kiütéses győzelmet aratott és a csoportelsőséget is megszerezte a Győri Audi ETO KC a női Bajnokok Ligája középdöntőjében a sereghajtó Esbjerg ellen. Ambros Martin együttese hazai pályán 33-22-re bizonyult jobbnak dán riválisánál és az utolsó forduló eredményeitől függetlenül az első helyen jutott tovább.

A találkozó eleje szorosan alakult, 4-4-ig jól tartották magukat a tartalékos csapattal Magyarországra érkezett vendégek. Ezután viszont hét percig nem szereztek gólt, a győriek elhúztak, és már az első félidőt megnyugtató előnnyel zárták (17-11). A második játékrészben is fölényben játszottak a győriek, akiknek a győzelme egyetlen percig sem forgott veszélyben. A záró fordulóban a magyar együttes tétnélküli találkozón lép pályára a norvég Larvik vendégeként, mert mindenképpen az első helyen jut be a nyolcaddöntőbe.

Szenvednie kellett az egy pontért a másik magyar BL-résztvevőnek, az FTC-Rail Cargo csapatának. A fővárosiak hiába vezettek a 25. percben 11-7-re a német Thüringer HC vendégeként, a második 30 percben komoly hullámvölgybe kerültek - többek között egymásután öt hétméterest is elrontottak - öt perccel a vége előtt már négy góllal a németek vezettek (28-24). A ferencvárosiak azonban nem adták fel, és a hajrában két értékesített büntetővel döntetlenre mentették a találkozót (29-29). Mivel a közvetlen vetélytárs Vardar kikapott Metzben, a magyarok pontelőnnyel várják az első helyről a befejező kört.

Szerző

Ritmikus gimnasztika - A második csoportban

A magyar felnőtt csapat a 15-ös sorszámot kapta a májusi, budapesti ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság szombati sorsolásán, így a második csoportban mutathatja be gyakorlatát a pénteki selejtezőben. 

A juniorok között a magyarok a 4-es sorszámot kapták a budapesti Hotel Nemzetiben rendezett sorsoláson. Körmendy-Ékes Judit, a hazai szövetség elnöke elégedett volt a sorsolás után.

„Ebben a sportágban mindenki menekül az egyes számtól. Örülök, hogy mi a 15. helyen léphetünk a közönség elé, a juniorok esetében jobb lett volna egy nagyobb szám, de összességében nem vagyok elégedetlen" - összegzett.

Szerző