Előfizetés

Lezárták az Árpád hidat aceton szivárgás miatt - Fotók!

Publikálás dátuma
2017.03.07. 15:19
MTI Fotók: Mihádák Zoltán
Lezárták kedd délután a budapesti Árpád hídnak a Népfürdő utca és a Váci út közötti szakaszát kedden délután, miután - egyelőre ismeretlen okból - aceton kezdett szivárogni egy a hídon áthaladó teherautóból.  Egy ezer literes tartály sérült meg, ahonnan fokozottan robbanásveszélyes, mérgező anyag szivárgott.-

A zárlatot fél négy körül feloldották, de az Árpád híd Budáról Pestre vezető szakaszán akkor még tartott a műszaki mentés. A gépjárművek egyelőre csak Pestről Budára használhatták a hidat. Koraestére sikerült az egész útpályát megisztítani, ekkor megnyitották a budapesti Árpád híd mindkét oldalát.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Facebook-oldalán azt írta: befejeződött a műszaki mentés az Árpád hídon, a Pestre vezető oldalt is megnyitották. Az 1-es villamos a teljes vonalon közlekedik, a 26-os autóbusz a felújítás idején érvényes menetrend szerint jár, a 34-es és a 106-os autóbusz is az eredeti útvonalon közlekedik. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján azt írta: a fővárosi tűzoltók megszüntették a szivárgást, így a Budáról Pestre vezető, a járművek elől eddig lezárt oldalon is megindulhatott a közlekedés.

Visszahívják a Sándor Márián gúnyolódó fideszest

Keddi hatállyal megszüntette a fideszes Kakuk Zoltán bizottsági tagságát a salgótarjáni közgyűlés - számolt be az MTI. A kormánypárti politikus a fekete ruhás nővér, Sándor Mária öngyilkossági kísérletét úgy kommentálta a Facebookon, "kár, hogy túlélte".

Ezt követően február 19-én Becsó Zsolt, a Fidesz salgótarjáni elnöke és Turcsány László, a közgyűlés Fidesz-KDNP-frakciójának vezetője közös levélben kezdeményezte Kakuk visszahívását a helyi népjóléti bizottságból "vállalhatatlan megnyilvánulása" miatt.

A politikus nyilatkozatát nem vonta vissza, de bocsánatot kért az RTL Klub kamerái előtt a fekete ruhás nővértől, és reméli, hogy nem értette félre a megjegyzéseit, ő ugyanis nem személy szerint neki szánta azokat. "Ha Kis Pista, Nagy János vagy bárki van odaírva", akkor is ezt írta volna - nyilatkozta. Véleményét a Hír TV-nek pedig azzal magyarázta: nem Sándor Máriát, hanem az öngyilkosokat ítéli el. Azt is mondta, nem mond le, a helyi fideszesek pedig rosszul tették, hogy nekimentek, mert ő is tud kampányolni ellenük. Hozzátette, Orbán Viktor miniszterelnök mellett továbbra is kiáll majd, a helyi Fideszt és önkormányzatot viszont még keményebben fogja kritizálni, mint eddig.

Egekben a lakásárak

Publikálás dátuma
2017.03.07. 14:44
Fotó: Népszava

A budapesti lakásárak átlagosan már alulról súrolják a lélektani 500 ezer forintos határt négyzetméterenként - derül ki az otthontérkép.hu elemzéséből. A fővárosban általánosságban 18,4 százalékos volt az árnövekedés, így 477 ezer forintot kérnek átlagosan egy négyzetméterért. A nagyobb áremelkedés az I. kerületben (33%), a VIII. kerületben (29%) illetve a VII. és X. kerületben (26,8%) volt 2015-höz képest. A legdrágább környék Budapesten még mindig a Belváros.

Kiderült, 2015 óta az árak országos viszonylatban 10-15 százalékkal emelkedtek, területenként eltérő mértékben. Veszprém megyében csaknem 20, a fővárosban 18,4 volt a növekedés, ezzel szemben Győr-Moson-Sopronban 2 százalékkal még csökkentek is az árak.

A legolcsóbb kistérségek a keleti országrészében találhatók: a Bodrogközi kistérségben (Borsod megye) 47 ezer forintos négyzetméteráron lehet ingatlant venni. A legdrágább kistérségek listáját Balatonfüred vezeti, az árak a fővárosihoz hasonlóak.