Kálmán Olga új műsora hétfőn debütál a Hír TV-n

Publikálás dátuma
2017.03.12 15:16
Forrás: Facebook
Fotó: /
Kálmán Olga várva várt új műsora, az Egyenesen Kálmán Olgával hétfőn startol a Hír TV-n, este fél 8-kor. A műsor minden hétköznap ugyanebben az időpontban jelentkezik majd, hétfőtől csütörtökig új műsorokkal, pénteken egy válogatással a hét adásainak legfontosabb pillanataiból.

Az új műsor címe és vizuális megjelenése egyértelműen a Kálmán Olga által felfuttatott brandre épít és emlékeztet, egyszerre újrakezdést és kontinuitást sugallva. A Hír TV Facebook-oldalán február 27-e óta reklámozzák a műsort, az alábbi plakáttal:

Kálmán Olga decemberben mondott fel az ATV-nél, egyben bejelentette, hogy a Hír TV-nél folytatja pályafutását. A kormánypropagandát fújó bulvársajtó ezután felkapta, hogy a műsorvezető havi 4 milliós fizetésért igazolt át Simicska tévéjéhez, ám ezt a csatorna és Kálmán Olga is cáfolta. Az Indexnek adott interjújában kifejtette, hogy ez csak alap nélküli pletyka, ahogyan az is, hogy az RTL Klub is ajánlatot tett volna neki.

A műsorvezető a kormányhű Magyar Idők állításait is tagadta, miszerint többen az ő érkezése miatt távoznának a Hír TV-től.  Az Egyenes beszéd méltán népszerű műsorvezetőjének átigazolása azonban nem csak a kormány oldalán álló médiumoknál kavart nagy vihart, de az ATV-n belül is. Emlékezetes, hogy Németh Sándor Facebook-bejegyzésében üzent Simicska Lajosnak, aki szerinte kemény fába vágta a fejszéjét. 

Kálmán Olga a Hír TV tulajdonosáról az Indexnek azt mondta, hogy amikor az ATV műsoraiban gyakran erős kritikával illették, akkor még politikai szereplő volt. Most már nem az. Most az emlegetési rangsorban a helyén Mészáros Lőrinc áll. Ez most egy más helyzet, Simicska Lajos már nem a politikai hatalom egyik oszlopos tagja. A G-nap eléggé átrendezte a viszonyokat. Továbbá: Ő a tulajdonos. Nem főnököm, nincs befolyással a munkámra.  Le kéne akadnia a magyar sajtómunkásoknak a tulajdonos kilétéről, mert nyilván vannak vállalhatatlan helyzetek, de az, hogy valaki, valamikor alapított egy céget, de a napi munkába nem folyik bele, az nem tartozik ezek közé.(...) ahogy az ATV-nél sem érdekelt, hogy a Hit Gyülekezete a tulajdonos. Nem ők szóltak bele a napi munkába, nem kaptam tőlük útmutatást, irányítást, javaslatot, semmit. A lényeg a szakmai, napi munka. A HírTV-nél nekem Tarr Péter, M. Kiss Csaba vagy D. Bányász Gergő személye megfelelő szakmaiságot jelent. 

 

Szerző
2017.03.12 15:16

Takács Krisztián lett Korlát új polgármestere

Publikálás dátuma
2019.02.17 21:34
Illusztráció
Fotó: Népszava/
Négy független jelölt közül Takács Krisztián nyerte el a polgármesteri tisztséget a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Korlát községben vasárnap tartott időközi választáson - közölte Szatmári Fruzsina aljegyző.
Tájékoztatása szerint a választási névjegyzékben szereplő 241 lakos közül 204-en voksoltak, három szavazat érvénytelen volt. Takács Krisztián 107, Horváth Elemér 54, Lukács Máté 21, míg Báder József 19 voksot kapott. Az időközi választást azért írták ki, mert a község korábbi polgármestere, Hriczu Imre (független) lemondott posztjáról. 

Mekényesen és Bakonyszentivánon is a posztért egyedüliként induló független jelölt nyert

  • Schild Róbertet 45-vokssal választották meg, egy szavazat érvénytelen volt. Mekényes választási névjegyzékében 250-en szerepeltek. Az időközi voksolást azért kellett kiírni, mert a község korábbi független polgármestere, Major Ottó novemberben lemondott.
  • Frum Istvánt választották a Veszprém megyei település első emberévé. A 183 választásra jogosult polgár közül 71 járult a szavazóurnához. Egy szavazat érvénytelen volt. Bakonyszentivánon azért kellett időközi polgármester-választást tartani, mert a település korábbi polgármestere, Karvas János - aki szintén függetlenként töltötte be a tisztséget - novemberben elhunyt.
Szerző
2019.02.17 21:34

Parlament: már az ellenőrzőket is ellenőrzik

Publikálás dátuma
2019.02.17 19:39

Fotó: / Vajda József
Szigorítják a belépést: az országgyűlési őrök saját kollégáik elé rakják majd ki a zsebükből a holmijukat.
Az Országgyűlés Hivatala főigazgató-helyettesének vasárnapi körlevelében az szerepel, hogy „2019. február 18-tól további intézkedésig az Országházba, illetve az Országgyűlés Irodaházába történő belépés során a biztonsági igazolvánnyal, az Országgyűlési Őrség szolgálati igazolványával rendelkező személyeket, és az Országgyűlés Hivatala által foglalkoztatott országgyűlési köztisztviselőket és munkavállalókat az Országgyűlési Őrség tagjai csak biztonságtechnikai ellenőrzést (személy- és csomagellenőrzést) követően léptetik be” – írja a hvg.hu. A portál szerint a körlevél indoklást, magyarázatot nem tartalmaz.    Mint írják, „biztonsági igazolványt” a vonatkozó házelnöki rendelkezés szerint „az Országgyűlés, illetve a védett személyek biztonságáért felelős fegyveres testületek – amelyek ellátják a személyvédelmi, illetve a Szent Korona és a hozzá kapcsolódó jelvények védelmi feladatait – az Országházban, az Irodaházban szolgálatot teljesítő állománya” használ. Vagyis az ellenőrzőket is ellenőrzik, az országgyűlési őrök saját éppen szolgálatban lévő kollégáik elé rakják majd ki a zsebükből a holmijukat. Az újságíróknak és más látogatóknak eddig is túl kellett esniük ilyen ellenőrzésen. Magukra az országgyűlési képviselőkre az intézkedés nem vonatkozik, mert az ő okmányukat képviselői igazolványnak hívják.
2019.02.17 19:39