Tébolyodott Fidesz-kommunikáció Majtényiról, közvetlenül az államfőválasztás előtt

Publikálás dátuma
2017.03.13. 09:39
Hidvéghi Balázs/Facebook
Gyakran még azok is dicsérgették a Fidesz kommunikációs képességeit, módszereit, akik amúgy cseppet sem azonosultak a kormányzópárt cselekedeteivel, vagy éppenséggel a dicsért kommunikáció során elhangzó szavakkal. Ám újabban még ők is elismerik: valami történt, mert tökéletesen elvesztették a mértéket, ami akár kontraprodultív is lehet. 

Azt a kontrollvesztett, mondhatni tébolyodott tirádát, amit az állami televízióban adott elő a Fidesz kommunikációs igazgatója (!) némi túlzással szólva, percekkel az államfő-választás, amúgy magasztos parlamenti aktusa előtt, azt vélhetőleg a rettegés motiválhatja. Nem konkrétan az adott választás miatti aggodalom okán, hiszen 2017 Magyarországán senki nem gondolhatja komolyan, hogy a demokratikus ellenzék közös jelöltjének esélye lenne az Országgyűlésben, ám az feltűnő a gyorsaság, ahogy az ötlet felvetésétől a mai napig - a tudott esélytelenség ellenére - valóban jelentős bázis alakult ki Majtényi mögött, az azért ijesztő lehet. Ahogy a Momentumosok minapi, üstökösszerű feltűnése is, szóval érezhetik úgy, hogy repedezik lábuk alatt a jég. 

Az MTI által kiadott hír az elhangzott szavakról:  

A baloldali pártok szégyene, hogy egy olyan köztársaságielnök-jelöltet állítottak, aki nyilvánvalóan idegen hatalmi érdekeket szolgál - jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfőn az M1 aktuális csatorna műsorában.  Hidvéghi Balázs közölte: Magyarországon ugyan mindenki elmondhatja a véleményét, ám ha azt külföldi, idegen hatalmi érdekek, egy tőzsdespekuláns, Soros György érdekei irányítják, akkor legalább vallják be.   Látható, hogy Majtényit Soros mozgatja, vagyis akkor inkább a bábszínházba kellene jelentkeznie egy pozícióért és nem a köztársasági elnöki posztra - fogalmazott a kommunikációs igazgató.  Úgy vélekedett: Majtényi László össze-vissza hazudozik. Egyrészt a Sorostól kapott támogatás mértékéről, másrészt azt állítja, hogy nem is ismeri Sorost, miközben közösen hoztak létre egy intézetet. Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézetet Soros Györggyel azért hozták létre, hogy befolyásolják a magyar közgondolkodást és politikai legitimáció nélkül megváltoztassák Magyarországot - mondta Hidvéghi Balázs.

Szerző

Leállt a 2-es metró a reggeli csúcsban

Publikálás dátuma
2017.03.13. 09:32
Metrópótló busz - Népszava fotó
Az M2-es metró helyett pótlóbusz közlekedett a hétfő kora reggeli csúcsforgalomban a teljes szakaszon egy műszaki hibás jármű miatt. Valamivel 8 óra előtt sikerült elhárítani a hibát, és megindulhatott a forgalom az alagútban. 

Szerző

Orbán felesége gratulált Azerbajdzsán alelnökének

Publikálás dátuma
2017.03.13. 08:23
Orbán Viktor és Lévai Anikó - Népszava fotó
Lévai Anikó levelét, amelyben gratulál Merhiba Aliyevának az alelnöki pozíció elnyeréséhez, az AzerTag azerbajdzsáni hírügynökség publikálta - hangzott el a Klubádió külföldi lapszemléjében. 

A történet nem nélkülöz némi politikai pikantériát, ami azonban a jelenlegi hazai kormánypárt köreiben vélhetőleg nem kelt megütközést. Merhiba ugyanis Azerbajdzsán elnökének, Ilham Aliyevnek a felesége, akit nem más, mint a férje nevezett ki a saját helyettesének.

Orbán Viktor felesége háláját fejezi ki a hölgynek a Batthyany László nevét viselő alapítványban tett munkájáért, és Lévai Anikó a levélben azt is megköszöni Aliyevának, hogy szíves vendéglátója volt a márciusban tett bakui látogatása alkalmával.

Szerző