Majtényi bejelentette: kiszáll

Publikálás dátuma
2017.03.13. 21:20
Fotó: Molnár Ádám
A baloldali ellenzéki pártok köztársasági elnök-jelöltje kiszáll a politikából, és visszatér a korábbi hivatásához - mondta Majtényi László az ATV-ben. 

Majtényi László egy bevásárlóközpontból jelentkezett be a csatorna A nap híre című műsorba. 

„A politikai pályámnak ezzel vége” – válaszolta arra a kérdésre, hogy a jövőben vállal-e politikai szerepet.

Elmondta, hogy nem tervez sem főpolgármester-jelöltként, sem kormányfő-jelöltként ringbe szállni a jövőben, és hogy visszatér az eredeti hivatásához.

Megírtuk: A Parlamentben újabb öt évre megválasztották Magyarország köztársasági elnökét. Áder Jánost a második fordulóban, már a jelenlévők egyszerű többségével választották újra az államfői posztra. Újraválasztása május 10-től hatályos. Az Országgyűlés a rendszerváltás óta hetedik alkalommal választott köztársasági elnököt.

A Fidesz-KDNP jelöltje 131 szavazatot kapott a titkos voksoláson, vagyis ugyanannyit, mint az első fordulóban. A baloldali ellenzék által támogatott Majtényi László volt ombudsmanra a második voksoláskor 39-en szavaztak, öttel kevesebben, mint előzőleg. (A DK korábban közleményben tudatta, hogy a második fordulóban, amelyikben már az egyszerű többség is elég, nem veszik fel a szavazólapot, nem akarnak "a demokrácia díszleteként" asszisztálni Áder János újraválasztásához.)

Szerző

Végrehajtás indul a TV2 ellen

Publikálás dátuma
2017.03.13. 20:01
FOTÓ: Népszava
Végrehajtást rendelt el a Fővárosi Törvényszék az Andy Vajna filmügyi kormánybiztos tulajdonában lévő TV2 Zrt. ellen – tudta meg a 24.hu.

Korábban lapunk is beszámolt arról, hogy a TV2 a bírósági döntés értelmében február elején már több mint egy hónapja nem használhatta volna a TV2 Zrt. a Chili TV nevet, ám ezt Andy Vajna csatornája a mai napig teljes mértékben figyelmen kívül hagyta.

A Fővárosi Törvényszék januárban kötelezte arra a TV2 Zrt.-t az AMC Networks Central Europe Kft. kérelme nyomán, hogy hagyjon fel a „Chili TV” megjelölés televíziós szórakoztatás és televíziós programok készítése körében történő használatával, továbbá e szolgáltatásainak chilitv.tv internetes oldalon történő reklámozásával és a chilitv.tv domain név használatával. 

A végzés óta ( január 4. ) már több, mint két hónap telt el, ám a csatorna azóta sem tartja be az azonnal végrehajtandó ideiglenes bírósági döntést, azaz nem változtattak nevet. A pert nyert AMC ezért végrehajtást kezdeményezett a céggel szemben, amit most el is rendeltek.

A portálnak egy jogi szakértő elmondta, hogy a törvényszék a végrehajtás esetében napi bírságot határozhat meg, aminek nagyságrendje 10 és 200 ezer forint között lehet. Az összeg 30 naponta megduplázódik, és a végrehajtásra kötelezett félnek mindaddig fizetnie kell, amíg nem hajtja végre a bírósági döntést. A TV2 eszerint súlyos bírság elé nézhet.

Szerző
Témák
TV2 Chili TV

Vörösiszap-per - Új bíróság tárgyalja

Nem tárgyalhatja a Veszprémi Törvényszék a vörösiszap-katasztrófa miatti megismételt elsőfokú büntetőpert, kizárási okok miatt a Győri Ítélőtáblának másik bíróságot kell kijelölnie - tájékoztatott a törvényszék hétfőn.

Azért nem tárgyalhatja a büntetőpert a Veszprémi Törvényszék, mert mind a négy szóba jöhető bíró esetében megállapítható kizárási ok - írták. A hatályon kívül helyezett határozatot hozó bírót az ítélőtábla zárta ki a megismételt eljárásból. A másik három, törvényszéki elsőfokú ügyekben eljárni jogosult bíró kijelölése pedig a büntető törvénykönyv kizárási okokról szóló rendelkezései miatt nem lehetséges - áll a közleményben. 

A Veszprémi Törvényszék úgy tájékoztatott, hogy az ügy iratait soron kívül felterjesztik a Győri Ítélőtáblára a megismételt eljárást lefolytató törvényszék kijelölése céljából. A Győri Ítélőtábla február 6-án hatályon kívül helyezte a Veszprémi Törvényszéknek a B. Zoltán és 14 társa elleni büntetőügyben hozott elsőfokú ítéletét. A táblabíróságról az ügy iratai március 8-án érkeztek vissza a törvényszékre - írták.

Szerző