Beszakadt a Telekom épülő székháza

Nyolcvan köbméternyi betonnal a tetején beszakadt egy zárófödém a Groupama Aréna melletti gigaberuházás helyszínén. Egy embernek megsérült a térde.

Baleset történt a Telekom székház építése közben a Groupama Arénánál – tudta meg az atv.hu két egymástól független forrásból. A portál értesülései szerint hétfőn átszakadt egy 80 köbméternyi betonnal terhelt zárófödém. Egy másik forrásuk arról számolt be, hogy a baleset következtében három emelet összeszakadt.

A Wing Zrt., a székház fejlesztője megerősítette, hogy baleset történt az építkezésen, pontos információért azonban a projektet kivitelező Market építő Zrt. sajtóreferenséhez irányította a portált, aki a következő közleményt küldte:

„Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Telekom Székház építkezésen betonozás közben, egy anyaghiba miatt megsérült az egyik födémzsaluzat, melynek okát jelenleg is körültekintően vizsgálják szakembereink. Pillanatnyilag a kárfelmérés- és annak elhárítása folyik. A fentiek során sajnos könnyebb térdsérülés érte egyik kollégánkat, tudomásunk szerint állapota nem súlyos, ám elővigyázatosságból kórházba szállíttattuk. Több sérülés nem történt. Egyértelműen cáfoljuk azon értesülésüket, hogy az épület három emelete is megsérült volna.”

Szerző

Március 15 - Meleg lesz, de esernyőt vigyen!

Publikálás dátuma
2017.03.14. 23:07
Remélhetőleg annyira azért nem fog esni, mint tavaly a Tanítanék tüntetése alatt. FOTÓ: Tóth Gergő
Szerdán több felhő lesz felettünk, sokfelé erősen felhős időre készülhetünk, de jelentéktelen eső, egy-egy gyenge zápor legfeljebb a késő délutáni, kora esti órákban alakulhat ki északkeleten. Többfelé megélénkül a nyugati-északnyugati szél. Hajnalban -3 és +4, délután 11 és 16 fok között alakul a hőmérséklet.  Meleg-, majd hidegfronti hatás.

Csütörtökön már több napsütés ígérkezik, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél azonban élénk, erős lesz. Hajnalban helyenként gyenge fagy előfordulhat, délután pedig 11 és 16 fok közötti értékeket mérhetünk. 

Pénteken is sok napsütésre, északnyugaton kissé szeles időre van kilátás, de az esti órákban északnyugat felől megnövekszik a felhőzet egy érkező hidegfront hatására, késő estétől eső, zápor is kialakulhat, valamint északnyugatira fordul és feltámad a szél. A legmagasabb hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul.

hétvégén már csapadékosabb időre készülhetünk, gyakrabban eredhet el az eső, és élénk, erős, olykor viharos lehet a szél. A hajnalok enyhülnek, de napközben alacsonyabb lesz a maximum-hőmérséklet, délutánonként 8-13 fok valószínű.

Forrás: Időkép

Szerző

Hivatalos! Ki lehet fütyülni Orbánt - Videó

Publikálás dátuma
2017.03.14. 22:48

Miután a  rendőrség harmadszorra sem engedélyezte, hogy az Együtt fütyüléssel demonstrálhasson Orbán Viktor március 15-ei beszéde alatt, Juhász Péterék bírósághoz fordultak és a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) segítségét kérték az ügyben. A szervezet Facebook-oldalán jelentette, hogy a bíróság eldöntötte a kérdést, és engedélyezte a demonstrációt.

A TASZ a bejegyzésben azt írta: A bíróság eldöntötte a kérdést, a rendőrség törvénytelenül tiltotta meg kétszer is, hogy Juhász Péter síposztó tüntetést szervezzen a március 15-i miniszterelnöki beszéd idejére. A tiltásokat felülvizsgáló mindkét bírói tanács leszögezte, a gyülekezési törvény nem teszi lehetővé, hogy a rendőrség előzetesen nem létező jogcímen, a "méltó megemlékezéshez való jog" valószínűsített sérelmére hivatkozva tiltson meg egy tüntetést.

 

Szerző
Frissítve: 2017.03.15. 08:31