A Heineken visszavág

Publikálás dátuma
2017.03.18 11:41
FOTÓ: Getty Images
Fotó: /
Nem törődik a magyar kormány fenyegetőzésével a Heineken: a holland sörgyártó keresetet nyújtott be az Európai Unió Bíróságához a Csíki Sör védjegyének visszavonására – írja a Bruxinfo. A brüsszeli szakportál a törvényszék hírlevelében találta meg a keresetet, amellyel a Heineken azt szeretné elérni, hogy vonják vissza az Igazi Csíki Sört gyártó cég tulajdonosa számára, a „Csíki Sör” elnevezés használatára megadott uniós védjegyoltalmat.

A holland sörgyár arra hivatkozik, hogy neki már van egy korábban bejegyzett uniós és román védjegye is. Utóbbival kapcsolatban egy román bíróság nemrég a Heinekennek adott igazat, ez indította el azt a magyar kormányzati kampányt, amelynek az utolsó fejezete egy törvénytervezet, amellyel a sör címkéjének legmarkánsabb elemét, a vörös csillagot tiltanák be a kereskedelmi logókon - olvasható a hvg.hu honlapon.

Szerző
2017.03.18 11:41

Két napja hánykolódik a tengeren a sérült vitorlásversenyző

Publikálás dátuma
2018.09.23 19:43
Abhilash Tomy
Fotó: AFP/ DAMIEN MEYER
Segélykérő üzenetében azt mondta, enni, inni és mozogni sem képes.
Több ország is mentőcsapatokat küldött annak érdekében, hogy megmentsék az indiai Abhilash Tomy-t, aki – miközben a Golden Globe földkerülő vitorlásversenyen vett részt – súlyos hátsérülést szenvedett – írja a BBC. A férfi hajója Ausztrália partjaitól körülbelül 3200 kilométerre van. A hajó a viharban megrongálódott, Abhilash Tomy pedig hátsérülést szenvedett. A férfi segélykérő üzenetében azt mondta, enni, inni és mozogni sem képes. Egy francia halászhajó már elindult a hajója felé, előreláthatóan hétfőre ér majd oda. Egy ausztrál és egy indiai katonai gép is elrepült a férfi hajója felett, de nem tudtak kapcsolatba lépni vele. Az ausztrál tengerészeti biztonsági hatóság szóvivője szerint Abhilash Tomy vélhetően a sérülése miatt nem képes kommunikálni. Abhilash Tomy az első indiai tengerész, aki – még 2013-ban – vitorlással kerülte meg a Földet még 2013-ban.  
2018.09.23 19:43
Frissítve: 2018.09.23 19:43

Kalózok raboltak el 12 embert egy svájci teherhajóról

Publikálás dátuma
2018.09.23 18:49
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Búzát szállítottak Lagosból Port Harcourtba, amikor támadás érte őket Nigéria partjainál.
Kalózok hurcolták el egy svájci teherszállító hajó 19 fős legénységnek 12 tagját Nigéria partjainál szombaton – írja a BBC. A Massoel Shipping vállalat MV Glarus nevű hajója Lagosból Port Harcourtba szállított búzát, amikor megtámadták, és a kommunikációs berendezések nagy részét tönkretették. A cég egyelőre nem hozta nyilvánosságra az elraboltak nemzetiségét, csak annyit mondtak, hogy értesítették hozzátartozóikat a történtekről. A vállalat szakértői már elindultak a térségbe, hogy kiszabadítsák a túszokat. A Reuters azt írja, a svájci külügyi tárca közlése alapján az elraboltak közül egy ember sem svájci.
2018.09.23 18:49
Frissítve: 2018.09.23 18:49