Előfizetés

Kötvénybotrány - Az MSZP 75 százalékos különadót követel

Rogán kötvénybotránya: az MSZP 75 százalékos különadót követel és kezdeményezi az offshore cégek nyilvános elszámoltatását!

Ismét kiderült, hogy a letelepedési kötvények árusítása a korrupt Fidesz-kormány tagjainak privát biznisze: sajtóhírek szerint ugyanis az egyik, speciálisan magyar kötvényforgalmazásra létrehozott offshore cég még azelőtt megalakult, mielőtt Rogán Antal benyújtotta volna a letelepedési állampapírok kibocsátásáról szóló törvénymódosító indítványát.

Ez azt jelenti, hogy Rogán Antal előre megsúghatta az offshore cég tulajdonosainak a milliárdos üzlet lehetőségét. Ha ez így volt, akkor a kérdés már csak az: mennyit kapott ezért? Vagy esetleg ő maga is érdekelt?

Az MSZP továbbra is követeli, hogy a kötvényforgalmazó cégeket az adóhatóság közreműködésével azonnal számoltassák el, a pofátlanul magas haszonra pedig 75 százalékos különadót vessenek ki!

Az MSZP minderről 2016 szeptemberében már törvényjavaslatot is benyújtott, ám a korrupt Fidesz erről még beszélni sem volt hajlandó.

Botka László kormánya fel fogja számolni ezt a százmilliárdos fideszes korrupciót, amely nem csak az államkincstárnak okoz kárt, hanem a magyar emberek biztonságát is veszélyezteti. Az MSZP visszaveszi az offshore cégek által kilopott milliárdokat, luxusadót vet ki a gazdagokra, az így befolyt rengeteg pénzt pedig a kórházakra, iskolákra és fizetésemelésre és nyugdíjemelésre fogja fordítani.

Felhős, szeles vasárnapunk lesz

Publikálás dátuma
2017.03.18. 19:35
FOTÓ: Thinkstock
Vasárnap a Dunántúlon, majd este a középső tájakon is több helyen alakulhat ki kisebb eső, zápor, kezdetben pedig északkeleten is előfordulhat még kevés csapadék.

Keleten, északkeleten felszakadozik a felhőzet, hosszabb időre kisüt a nap. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz az északnyugati szél. Hajnalban 2-8, napközben 9-13 fok között alakul a hőmérséklet. 

Botka László konyhát nyitott

Publikálás dátuma
2017.03.18. 19:05
FOTÓ: szeged.hu/Botka László Facebook oldala
Szombaton délelőtt az esős idő ellenére nagyon sokan látogattak ki Szegeden a Széchenyi térre, a Toros Pálinkafesztiválra. Nem csak a kiállítók vonzották az embereket, hanem az is, hogy újra megnyílt a Polgármester Konyhája - idézi Facebook oldalán Botka László polgármester a szeged.hu beszámolóját.

A legkisebb lányommal, Valériával ma igazi "disznóvágási" munkát végeztünk, kolbász és hurkatöltés stb. A legjobb érzés volt látni, hogy a szegediek világnézettől, pártállástól függetlenül milyen jól érzik magukat és tisztelik egymást - írja az MSZP miniszterelnök-jelöltje. 

Mit is mondjunk erre? Például: egy kerítés nekünk is jól jönne, persze nem az Orbán-féle "okos" fajtából, hanem a régi, mondásbeli változatból. Persze ahhoz nem lesz elég egy fesztivál....