Ujhelyi: Kényszerítsük színvallásra a fideszes képviselőket!

Ujhelyi István MSZP-alelnök közleménye.

Egy héttel a római szerződés évfordulója és a kétsebességes európai modell várható bejelentése előtt itt az ideje, hogy a Fidesz vezetői és képviselői egyértelművé tegyék szándékukat Magyarország uniós tagságával, benne a magyar állampolgárok sorsával kapcsolatban. Nincs többé mellébeszélés, elmenekülés, kettős beszéd. Ki kell kényszeríteni minden kormánypárti képviselőből az egyenes és világos színvallást; ezért cselekvésre hívok minden választópolgárt!

Orbán Viktor nemrég még „oltalomként” tekintett az Európai Unióra, ma pedig minden szavával és tettével „Brüsszel” ellen uszít és gyengíti az európai közösséget. Európában a nyugati mag-országok rövid időn belül szorosabbra fogják fűzni az együttműködésüket, mi pedig a Fidesz politikájának köszönhetően várhatóan a perifériára szorulunk. Arra szólítok fel minden választópolgárt, hogy a következő napokban küldjön e-mailt kormánypárti országgyűlési képviselőjének és a Fidesz európai parlamenti politikusainak, amelyben egyértelmű színvallásra kötelezi őket hazánk uniós tagságával és jövőjével kapcsolatban.

(A magyar képviselők címe: keresztnév.vezetéknév@parlament.hu;  az EP-képviselők címe: keresztnév.vezetéknév@ep.europa.eu)

Elég az alábbi, egyszerű szöveget elküldeni nekik:

„Tisztelt Képviselő,
Az Ön választópolgáraként kérem, hogy adjon egyértelmű és világos választ arra: a kormány által képviselt politikai szólamoknak megfelelően valóban ki akarja-e vezetni Magyarországot az Európai Unióból, illetve a kialakuló kétsebességes Unióban a haladó nyugati országokhoz, vagy a leszakadókhoz akar csatlakozni? A Brüsszel ellen folytatott értelmetlen harc helyett személy szerint mit kíván tenni annak érdekében, hogy Magyarország egy erős és együttműködő közösség tagja maradjon?
Várom válaszát,
XY”

A baloldal bevitte Magyarországot az Európai Unióba, nem hagyjuk, hogy Orbán Viktor illiberális lázálma kivezesse hazánkat a biztonságot és fejlődést jelentő közösségből. Brüsszelt nem megállítani kell, hanem megerősíteni és megvédeni.
Orbán Viktor vízválasztó, az illiberális államot meghirdető tusványosi beszéde után megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Százharmincharmadik alkalommal kongatom a harangokat, de addig folytatom, amíg szükség van rá. Mert európai demokrataként ez a dolgom.

dr. Ujhelyi István
az MSZP alelnöke, Európai Parlamenti képviselő

Szerző

81 embert ítéltek börtönre az encsi szocpol-csalás miatt

A Miskolci Járásbíróság 52 tárgyalási napot követően március 17-én hirdetett elsőfokú ítéletet az „encsi szocpolos” ügyként elhíresült büntetőügyben – adta hírül a Cívishír portál.

A bűncselekmény célja az állami lakásépítési támogatás jogosulatlan megszerzése volt pénzintézeti hitel felvétele nélkül. Szemben a „fészekrakós” ügyekkel, ahol lakások vásárlása útján valósult meg bűncselekmény, a szocpolos ügyekben lakóépületek építéséhez vették igénybe a gyermekek után járó állami támogatást.

A 82 vádlott között voltak építési vállalkozók, műszaki ellenőrök, az igénylések elkészítésében közreműködők, építésügyi hatósági ügyintézők, felelős műszaki vezetők, építtetők, számlázók.

A vádlottak egy része saját maga és családja jómódú megélhetését biztosította az állam által nyújtott lakásépítési kedvezmény jogtalan megszerzésével 2005 és 2007 között. Az építési vállalkozók olyan többgyerekes családokat vettek rá az építési kedvezmény igénylésére, akik egyébként nem voltak jogosultak a támogatásra, vagy azért, mert saját anyagi forrásuk nem volt az építkezéshez, vagy éppen lakástulajdonnal rendelkeztek.

Az építési vállalkozók ezután a pénzintézet által folyósított összegből minél kevesebb költségben, silány minőségben, alacsony készültségi fokig építettek lakóházakat Encsen és környékén – így Abaújkéren, Felsőgagyon, Forrón, Mérán, Hernádvécsén, Fájon, Hernádpetriben, Szalaszenden, Novajidrányban, Abaújdevecseren –, a fennmaradó összeget pedig szétosztották.

A családok többsége, akik igénybe vették a támogatást, soha nem is akart beköltözni ezekbe a házakba, a „szocpol” igénylésért cserébe az építtetőktől pár százezer forintot kaptak.

Volt olyan ingatlan, amelyben semmilyen közmű – víz, gáz, áram – nem volt bevezetve, több házban nem volt fürdőszoba, konyha, nyílászárókat sem építettek be. Több épület azóta is üresen áll, tárolónak használják.

A polgármesteri hivatal építésügyi hatósági ügyintézői is vádlottjai voltak az ügynek, ők azok, akik feladata volt az építési engedélyek kiadása, a hatósági eljárás lefolytatása, így például a jogerős használatbavételei engedélyek kiadása, mely a támogatás utolsó 10 százaléka a részfolyósításának feltétele is volt.

81 vádlottat a bíróság börtönbüntetésre ítélt, annak tartamát 1 év és 4 év között határozta meg. 43 vádlott esetében a szabadságvesztés végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette, így 38 vádlott büntetése végrehajtandó szabadságvesztés.
Az ítélet nem jogerős.

Szerző

Itt találja a lottószámokat

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 11. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

Nyerőszámok:

1 (egy)
4 (négy)
59 (ötvenkilenc)
65 (hatvanöt)
85 (nyolcvanöt)


Nyeremények:

5 találatos szelvény nem volt;
4 találatos szelvény 23 darab, nyereményük egyenként 2 319 805 forint;
3 találatos szelvény 2323 darab, nyereményük egyenként 24 500 forint;
2 találatos szelvény 75 510 darab, nyereményük egyenként 1650 forint.

Joker: 993743

Joker telitalálatos szelvény nem volt.

Szerző