Részeg volt a Szentendrei úti gázoló - Új információk a tragédiáról

Publikálás dátuma
2017.03.20. 08:04
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Fékezés nélkül, részegen hajtott bele Mercedesével a Szentendrei úti balesetben a fiatalok autójába a férfi, aki Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos, a MULTI Vízisport Sportegyesület sportolója, és egy másik, szintén 22 éves fiatal halálát okozta - írja a Blikk. A 24.hu úgy tudja, hogy a vétkes sofőr a sajtóhírekkel ellentétben nem versenyzett, amikor 130 km/h-s sebességgel belecsapódott az áldozatok kocsijába. A férfi előzetes letartóztatásba került.

A tragédia a III. kerületi Szentendrei úton történt szombatra virradó éjjel. A Mercedes a megengedettnél lényegesen nagyobb sebességgel haladt, amikor hátulról vágódott a piros lámpánál várakozó BMW-be. Az ütközés erejére jellemző, hogy mindkét autó méterekkel repült arrébb, három lámpaoszlopot is kidöntöttek.

24.hu úgy tudja, hogy a sajtóhírekkel ellentétben a vétkes sofőr nem versenyzett, az eddigi adatok szerint ugyanis erre semmi sem utal.

A vétlen autóban két huszonéves fiatalember ült, az irtózatos ütközéskor a roncsba szorultak, a tűzoltók már csak a holttestüket tudták kiszabadítani. Az áldozatok egyike, Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos volt, egyesülete tette közzé a gyászhírt. Az autót vezető barátja, D. Bálint is azonnal meghalt. A fiatalember korábban az Alternatív Közgazdasági Gimnázium tanulója volt, gyakran visszajárt segíteni iskolájába. 

Előzetesbe került a vétkes sofőr

A kényszerintézkedés elrendeléséről hétfőn kora délután, a kórházban született döntés, a sofőrt ugyanis súlyos sérülésekkel ápolják – közölte Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Az ügyészség a szökés, az elrejtőzés veszélye miatt indítványozta a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését, illetve, mert a nyomozás kezdeti szakaszában olyan bizonyítékokat szükséges beszerezni és olyan körülményeket kell tisztázni, melyek a bűncselekmény minősítését esetleg súlyosbíthatják is. Ezért fennáll a bizonyítás megnehezítésének veszélye. Arról lehet szó, hogy felmerült a sofőr ittassága.

Szerző
Frissítve: 2017.03.20. 18:43

Önmagát adta fel Bróker Marcsika

Publikálás dátuma
2017.03.20. 06:51
Forrás: police.hu
Nemcsak hogy nem bukott le, de ha rajta múlik, csöndesen eléldegélt volna Belize-ben, és hátralévő életében még a hatóságok vegzálásától sem kellett volna tartania. De elfogyott a pénze - írja a Bors.

A lap hétfői számában egy a nyomozásra közelről rálátó forrásra hivatkozva arról ír, hogy az asszonyt nem is körözték Belize-ben. Egy viszonylag kis számú magyar közösség él ott, sokan persze nem turistaként érkeznek, hanem a törvény elől menekülve akarják meghúzni magukat. Ezt a helyi hatóságok is tudják, ismerik is a magyarokat. Marcsikában egy kifejezetten szerény, csendes asszonykát láttak. De fogalmuk sem volt, itthon mit követett el. Valóban volt pénze, pár millió dollár, amit másfél év alatt élt fel, főleg lakhatásra költötte. Marcsi a pénztelenséget megelégelve feladta magát. Igen, besétált a rendőrségre, akkor tartóztatták le.

Min írják: az asszony nem akart új piramisjátékba kezdeni: D. Sándorné semmilyen nyelvet nem beszélt, a magyarokon kívül senkivel sem tudott érdemben kommunikálni. Így nehéz lett volna hálózatot építeni.

A magyar hatóságok konokul hallgatnak az ügyben folyó nyomozásról. Nem tudni, az asszony tett-e itthon részletes, beismerő vallomást. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság idén tavasszal szeretné lezárni az eljárást. A Kun Mediátor 12 éves működése alatt papíron szinte semmit sem dokumentáltak, ami nehezíti a nyomozást. A gyanú szerint 1999 óta 790 embert rövidített meg befektetési ígéretekkel, összesen 12 milliárd 299 millió 662 ezer 580 forintot vett át.  

Szerző

Halálos baleset Vácnál - Fotók

Publikálás dátuma
2017.03.19. 20:01
MTI Fotó: Lakatos Péter
A helyszínen meghalt annak a személygépkocsinak a vezetője, amelyik a Vác és Csörög közötti úton, az M2-es autópálya felüljárója alatt felborult vasárnap délután - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Csámpai Attila elmondta, az autóban csak a sofőr utazott, akinek újraélesztését a mentők megkezdték, de már nem tudták megmenteni.

A rendőrségi helyszínelés idejére az útszakaszt félpályán lezárták, a forgalom rendőri intézkedés mellett halad.

Szerző
Témák
baleset Vác