Veszélyes anyagot dobott ki kocsijából a NAV elől menekülő sofőr

Ártalmas besorolású, vízzel érintkezve ideggázzá alakuló fehér port dobott ki kocsijából egy, a pénzügyőrök elől menekülő sofőr Tótkomlós és Makó között. 

Menekülni kezdett, majd kidobott az autóból egy fehér port tartalmazó dobozt egy kisteherautó sofőrje, amikor meglátta, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei ellenőrzésre készülnek - tájékoztatott a hivatal kedden közleményben.

A sofőr "a közelmúltban" Tótkomlós és Makó között haladt járművével, és az ellenőrzést észlelve hirtelen irányt váltott, megpróbált elmenekülni a járőrök elől - fogalmaztak. A pénzügyőrök üldözni kezdték, és eközben a férfi egy nagyobb kartondobozt dobott ki a teherautóból.

Miután megállították a járművet, a pénzügyőrök visszamentek a kidobott dobozhoz, amelyben 45 kilónyi, zacskókba csomagolt, ismeretlen fehér por volt, amelynek egy része szétszóródott. A járőrök értesítették a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársait, akik a helyszínen megállapították, hogy a vegyszer Magyarországon nem engedélyezett, és por alakban "ártalmas" besorolású. Mivel aznap folyamatosan esett az eső, a kiszóródott porból pedig vízzel érintkezve veszélyes idegméreg lett, értesítették a rendőrséget is.

A sofőr a szállítmányáról semmilyen okmányt, bizonylatot nem tudott bemutatni, a beszerzés körülményeiről pedig többféle, egymásnak ellentmondó változatot adott elő.  A sofőrt méreggel visszaélés bűncselekményének gyanúja miatt előállították - írták a közleményben.

Szerző

Pink is fellép a Szigeten

Publikálás dátuma
2017.03.21. 13:38
FOTÓ: Joe Scarnici/Getty Images
Pink is fellép a Szigeten: a háromszoros Grammy-díjas énekesnő az idei fesztivál mínusz egyedik napján, augusztus 9-én lép színpadra.

Pink - Alecia Beth Moore - napjaink egyik legsikeresebb női előadója, 2000-ben megjelent debütáló albuma óta már több mint 60 millió eladott lemezzel büszkélkedhet - olvasható a szervezők MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

A 2013-as The Truth About Love című lemezéből világszerte több mint 7 millió példányt adott el. Az énekesnő ezután egy időre visszavonult, azonban 2016-ban újra stúdióba vonult és elkezdett dolgozni hetedik lemezén. Ennek első dala a Just Like Fire volt, ami az Alice Tükörországban című Disney film zenéje is egyben.

Bár 2016 karácsonyán életet adott második gyerekének, Pink nehezen bírja éneklés nélkül: a minap látott napvilágot Siával közös daluk, a Waterfall - áll a közleményben.

Mint írják, a hírek arról szólnak, hogy idén jön a P7, azaz a hetedik album. Csupán néhány koncertet jelentett be 2017-re a legendás élő fellépéseiről ismert sztár, és kevés idei koncertjének egyike pont Budapesten lesz, augusztus 9-én, a Sziget Nagyszínpadán.

Szerző
Témák
sziget Pink

Vizes vb - Hétfőn újabb 437 millióval nőttek a költségek

Publikálás dátuma
2017.03.21. 09:52
Hosszú Katinka olimpiai bajnok úszó a nyári vizes világbajnokság visszaszámláló órájának elindítása után. MTI Fotó: Illyés Tibor
Korábban a 444.hu vette észre, hogy hétfőn 211 millió forint értékben rendelt formaruhákat a vizes vébét szervező cég a Roland Divatháztól, de közben kiderült, hogy emellett a versenyre érkező médiamunkások szálláshelyeire is megkötötték végre a szerződést, nettó 225,7 millió értékben.

Tehát a hét első munkanapján 437 millióval nőttek a 2017-es budapesti FINA Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvizi Világbajnokság rendezési költségei - írja a Napi.hu. Az összköltség amúgy már százmilliárd forint fölött jár.

A médiamunkások szállásairól a Bp2017 Nonprofit Kft. nyilvános hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljáráson állapodott meg a cégekkel. A szervezők a Napi.hu szerint rendkívüli sürgősségre hivatkoztak, „mert a világbajnokság időpontja a nyári turisztikai csúcsszezonra esik, és a korábban e tárgyban lefolytatott eljárás eredménytelen lett, a szállások előzetes lefoglalása pedig sürgős és elengedhetetlen a világesemény sikeres lebonyolításához”.

A háromcsillagos szobákat két cég biztosítja – írja a hvg.hu. A Belvárosi Szállodák Kft. 120 szobát ad a sajtónak, az eredetileg tervezett 37 millió helyett 155 millió forintért. További 80 szobát a Jes Travel Kft. biztosít; itt is sokszorosára nőtt az ár, a korábban becsült 24 millióról 70 millióra.

 

Szerző