Bécsi úti térfigyelőkamera - Folytatódik a cicaharc

Szabálytalanul, "a szükséges engedély hiányában" szerelték fel a kamerát a fővárosban a Bécsi úton, az Újlaki templom előtti oszlopon - írta a Főpolgármesteri Hivatal városigazgatóság főosztálya és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) pénteki, a III. kerületi polgármesternek címzett levelében.

A levélben, amelyet közleményben a Főpolgármesteri Hivatal juttatott el az MTI-hez, úgy fogalmaztak: "megállapítást nyert, hogy sem a III. kerületi önkormányzat, sem a III. kerületi közterület-felügyelet nem rendelkezik érvényes tulajdonosi hozzájárulással" a II. kerület Bécsi úti, Újlaki templom előtti, a főváros tulajdonában lévő oszlopon kamera elhelyezéséhez. Hangsúlyozták: azaz a kamerát "szabálytalanul, a szükséges engedély hiányában" szerelték fel.

Azt írták: "amennyiben ennek ellenkezőjét tudnák igazolni, szíveskedjenek bemutatni" a fővárosi Városháza városigazgatóság főosztályán a kézhezvételtől számított három munkanapon belül.  Felhívták a figyelmet arra, hogy a Siemens céggel kötött "semminemű esetleges megállapodás nem helyettesíti" a főváros tulajdonosi hozzájárulását az adott helyszínre. A Siemens semmi esetre nem jogosult tulajdonosi hozzájárulás kiadására, és a FÖRI-nek tett nyilatkozatuk szerint ilyet nem is adnak ki - tették hozzá. A fővárosi Városháza és a FÖRI a leghamarabb felülvizsgálja a III. kerületi helyszíneket azért, hogy tisztázzák, vannak-e a kerület más pontján is a fenti esethez hasonló, szabálytalan kamerák.

A III. kerületi önkormányzat pénteken azt közölte az MTI-vel, hogy a közlekedésbiztonsági kamerák által rögzített szabálytalankodók ellen indított eljárások felfüggesztésére kérte fel Bús Balázs (Fidesz-KDNP) kerületi polgármester az Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet vezetőjét.

Tarlós István főpolgármester múlt pénteki sajtótájékoztatóján foglalkozott azzal, hogy Budapest egyes helyein, ahol évtizedek óta megszokott forgalmi rend volt, új KRESZ-táblákat helyeztek el, és emiatt, a kamerák felvételei alapján ötvenezer forintos bírságot szabnak ki a szabálytalan autósokra. A főpolgármester azt mondta: arra biztatja azokat, akik így jártak, ne fizessék be a büntetést, mivel a kamerafelvételek alapján a közterület-felügyelő nem jogosult büntetni. Közölte, kezdeményezi, hogy a helyzeten mihamarabb változtassanak. Az ORFK szerdán azt közölte: a közterület-felügyelet kameráival nem lehet az objektív felelősség alapján bírságolni.

lásd még: Visszaszólt Tarlósnak Óbuda közterület-felügyelete

Szerző

Arzén az ivóvízben - Lajtoskocsi járja a települést

 A helyi ellátórendszer karbantartása során mért enyhe arzén- és mangán-határértéktúllépés miatt átmenetileg lajtos kocsiból látják el ivóvízzel Jászkisér lakóit - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal.

A közlemény szerint a népegészségügyi hatáskörben eljáró kormányhivatal azt követően rendelte el az elővigyázatossági intézkedést a mintegy 5500 fős jászsági kisváros területén, hogy a helyi ivóvízkezelési technológia időszakos karbantartása során a műszaki paraméterek változása miatt a mintákban enyhe arzén- és mangán-határértéktúllépés jelentkezett.

A szolgáltató Tiszamenti Regionáli Vízművek (TRV) Zrt. pénteken az átmeneti ivóvízellátást a lakosság tájékoztatásával és a szükséges műszaki beavatkozások megkezdésével egyidejűleg megszervezte - írták, hozzátéve: az intézkedés fenntartása a hétfői újabb kontrollvizsgálatok eredményének megérkezéséig indokolt. A TRV Zrt. a település honlapján ugyancsak pénteken közzétett tájékoztatójában arról értesítette a helyieket, hogy a legfrissebb vízminták eredményei szerint Jászkiséren az ivóvíz arzéntartalma nem haladja meg a határértéket. Közölték: egy ellenőrző vízmintavizsgálat folyamatban van, ennek eredménye hétfőre várható, addig a társaság fenntartja a kormányhivatal által elrendelt átmeneti ivóvíz-szolgáltatást.

A felhívásban ugyanakkor kiemelték: a hálózati víz fürdésre, mosogatásra és takarításra korlátozás nélkül alkalmas Jászkiséren, ahol jelenleg lajtos kocsiból, a település négy különböző pontján, minden helyszínen 2-2 órán át juthatnak hozzá fejenként 3 liternyi ivóvízadagjukhoz a helybeliek.

Szerző

Gyurcsány álma - A nyugalom és gyarapodás országa (videó!)

Publikálás dátuma
2017.03.31. 18:20
Forrás: Gyurcsány Ferenc/Facebook
A jövő évi választás után a Demokratikus Koalíció a nyugalom és a gyarapodás országát szeretné megteremteni - ezt Gyurcsány Ferenc jelentette ki. A pártelnök, aki a DK által létrehozott Új Köztársaságért Alapítvány "Választás 2018 - A Demokratikus Koalíció választási programja" című pénteki konferenciáján beszélt, úgy fogalmazott: olyan kormányt és országot szeretnének, amelyik rendbe teszi a jelent és építi a jövőt. A politikus kijelentette, hogy a társadalmi béke megteremtésének valamint a Fidesz és a Jobbik visszaszorításának az az egyetlen eszköze, ha javítják az életminőséget, demokratizálják a közügyeket, miközben új jóléti államot teremtenek.

Szerző