Előfizetés

Külföldön tört be házakba a zalai tolvaj

Németországban házakba tört be és autót is lopott, ottani felfüggesztett fogházbüntetése ellenére, egy zalai férfi, aki ellen most Nagykanizsán emeltek vádat - tájékoztatott a Zala Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn.

K. Árpádot 2015-ben Hannoverben lopás miatt 14 hónap, három évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték, a próbaideje 2018 áprilisában járt volna le. A férfi tavaly júliusban élettársával újból Németországba utazott, hogy munkát találjon. Hannover környékén nem talált állást, és mivel pénze sem volt elég, az élettársát pedig vissza akarta hozni Magyarországra, úgy döntött, hogy betörésekből teremti elő a szükséges anyagiakat.

Egy német településen 2016 augusztusában az egyik éjszaka betörte egy lakóház teraszának üvegajtaját, és magához vette a házvezetőnő autókulcsát. A házból mintegy negyedmillió forint értékben érmegyűjteményt, táskákat, késkészletet, órát, némi készpénzt és két bankkártyát is pakolt a Mercedesbe, majd élettársával együtt elhajtott. 

Egy másik településen szintén a teraszajtót felfeszítve tört be egy házba. Onnan márkás női táskákat, kozmetikumokat, könyveket és készpénzt, valamint bankkártyát lopott el, mintegy százezer forintnyi kárt okozva. A még Németországban elfogott férfi ügyét a hatóságok a nemzetközi egyezményekben foglalt lehetőséggel élve átadták Magyarországnak. A többszörös visszaesőnek számító K. Árpád ellen ezért a Nagykanizsai Járási Ügyészség emelt vádat kisebb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal, magánokirat és készpénz-helyettesítő fizetési eszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás, továbbá jármű önkényes elvétele miatt.

Fagyasztóba dobta a kismacskát - Vádat emel az ügyészség

Publikálás dátuma
2017.04.03. 13:27
Illusztráció/Thinkstock
A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki a lakótársa macskáját kínozta - tudatja honlapján az ügyészség.

A pécsi vádlott együtt lakott egy ismerősével, akinek egy két hónapos kismacskája is volt. A vádlott 2016. októberében a macskát minden ok és előzmény nélkül többször bántalmazta különböző módon. Így többek között az állatot a nyakánál fogva megrázta, földre dobta. A férfi a macskát rövid időre a hűtőgép fagyasztójába tette, illetve többször belerúgott az állatba, melynek következtében a kismacska a falnak, berendezési tárgyaknak esett. A bántalmazás folytán az állatnak kisebb sérülései keletkeztek, azonban alkalmas volt arra, hogy maradandó egészségkárosodást okozzon - olvasható a közleményben

31 milliót buktak a cigarettacsempészek

Csaknem 32 ezer doboz, fagyasztott hasábburgonya közé rejtett cigarettát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói Pest megyében - közölte a NAV.   

 A közlemény szerint a több mint 31 millió forint értékű, különféle márkájú, orosz zárjegyes cigarettát Hollandiába szállították volna.  A raktárban dolgozók nem tudhattak arról, valójában mit rejt a szállítmány, az elkövetők ugyanis a raklapok tetején lévő dobozokba csak hasábburgonyát tettek, a cigarettát rejtő csomagok alulra kerültek. Rakodás közben azonban kiszakadt az egyik doboz, így találták meg a cigarettát.  A nyomozás orgazdaság miatt indult - olvasható a közleményben.