Simicska: Orbán be akarta zárni az RTL Klubot a Roszatom pénzéből

Publikálás dátuma
2017.04.03. 20:33
Simicska Lajos a Veszprém Arénában FOTÓ: Molnár Ádám
Simicska Lajos a 24.hu-nak nyilatkozott az Orbán Viktorral korábban, a 2014-es választások után folytatott beszélgetéseiről. A milliárdos vállalkozó szerint a kormányfő orosz pénzből akarta felvásárolni az RTL Klubot, hogy aztán megszüntethesse a csatornát. Mint mondja, ez volt az a pont, amikor szakított a miniszterelnökkel.

Orbán a beszélgetés során felvázolt egy komplett médiaprogramot médiaadóstól, mindenestül - kezdte nyilatkozatát a portálnak Simicska, felidézve, hogy a három évvel ezelőtti országgyűlési választás éjszakáján felhívta a miniszterelnök. A kétharmados győzelem után gratuláltak egymásnak, majd másnapra megbeszéltek egy találkozót. Orbán azért ment a milliárdos lakására, hogy átbeszéljék a következő négy évre vonatkozó elképzeléseiket.

Simicska azt állította, hogy a miniszterelnök azt is mondta, hogy “meg akarja vásárolni az RTL Klubot”, hogy aztán meg tudja szüntetni. "Hüledeztem, hogy miket mond, és próbáltam vele megértetni, hogy így ez nem fog menni" - reagált erre a kormányfővel a G-nap óta hadban álló vállalkozó. Simicska szerint Orbán konkrétan megkérdezte tőle, hogy szerinte mennyibe kerülne a csatorna megvétele. A Fidesz egykori gazdasági háttérembere rögvest kiszámolta: "legalább 300 millió euró, 100 milliárd forint lenne".  Erre azt mondta: nem baj, megveszi majd nekem a Roszatom.”

Simicska Lajos a Veszprém Arénában FOTÓ: Molnár Ádám

Simicska Lajos a Veszprém Arénában FOTÓ: Molnár Ádám

Egy héttel később, egy újabb személyes találkozón Simicska az egyre erősödő orosz kapcsolatra utalva leszögezte, hogy ebben az akcióban nem akar részt venni, vállalhatatlannak tartja. "Lehet oligarcházni, milliárdosozni, attól még nekem is vannak elveim, ha belementem volna, apám megfordult volna a sírjában. Én nem maffiaalvezérnek és hazaárulónak szerződtem" - nyilatkozta Simicska, hozzátéve: ez volt az a pont, ahol megtörtént Orbán Viktor és közte a szakítás.

A vállalkozó a tartalmi viták miatt lemondta a Reuters hírügynökségnek hétfőn adott interjúját, a 24.hu-nak azt mondta, Londonban a jóváhagyott hírügynökségi interjút olyan mértékben "cenzúrázták", hogy végül elállt a lehetőségtől.

Simicska Lajos az immáron két éve történt G-nap óta először nyilatkozott tegnap a hvg.hu-nak, akkor Orbánékról azt mondta: ez egy büdös bűnöző banda, amelynek el kell takarodnia. A vállalkozó állítása szerint azután akadt ki, hogy a hétvégén paparazzik lepték el a veszprémi házuk környékét, a házuk ajtaján sem engedték kilépni a családját. Simicska egyebek mellett leszögezte, hogy őt nem lehet megfélemlíteni, elkergetni, "ez az én hazám, én meg megyek tovább azon az úton, amit elhatároztam" - mondta.

Hétfő reggel a tegnapi után újabb poszt jelent meg fia, Simicska Ádám Facebook-oldalán, ahol a zsúrpubi.hi-nak adott interjúját tette közkinccsé, azzal a felvezetővel, hogy: milliméterenként lesz levágva a f*szuk. "A magyar politika kisgyerekeket próbál megdolgozni. Gusztustalan és aljas dolog, amikor az ember családját támadják politikai okok miatt. Sok mindent el tudunk képzelni, mi férhet bele a politikába és mi nem, azonban egy biztos: ez már nem az, ami belefér. Ezekért a dolgokért előbb-utóbb mindenkinek fizetnie kell, ha mást nem, akkor milliméterenként lesz levágva a f@szuk, és ennek minden másodpercét majd az adott pillanatban élvezni fogjuk - nyilatkozta a zsúrpubinak Simicska Ádám, majd hozzátette, ő és a családja alapvetően béketűrő emberek, de ez az a pont, amikor betelik a pohár. Azt gondolom, amikor gyerekek válnak célpontokká, az már elér egy olyan szintet, hogy nem nekem kell magyarázkodnom az előbbi mondatért. Itt a családomról van szó, az öcsémről meg a húgomról. Szerintem minden jóérzésű ember számára világos, hogy kisgyerekeket fotózgatni politikai célokból, az már nem játék. Pedig így dolgozik a magát konzervatív, családbarát kormánynak mondó maffia - nyilatkozta Simicska fia.

"A miniszterelnök az ország és a magyar emberek ügyeivel foglalkozik. Eddig sem reagált a személyes jellegű, személyeskedő támadásokra, és ezután sem fog" - tudatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az atv.hu-val.

Szerző
Frissítve: 2017.04.03. 21:50

Újabb hekkelés a Pannon Lapoknál?

Újabb hekkelés történt a Pannon Lapok Társaságánál - állítják a Népszava forrásai, akik szerint hétfőn délelőtt a rendőrök már a veszprémi házgyári úti épületben is jártak.

Megírtuk: a Mediaworks által felvásárolt vidéki lapok közé tartozó Fejér Megyei Hírlapban megjelent tavaly karácsonyi interjúban Orbán Viktor olyan témákra is kitért, mint az egészségügy, ám a cikket megjelenés előtt valaki olyan szavakkal egészítette ki, amelyek nyilvánvalóan nem Orbánéi: a kozmetikázott interjúban a kormányfő olyanokat mondott, hogy nemcsak a pedagógusok bére, hanem "a kórházi hullák száma is emelkedik". Az eset nyomán többeket elbocsátottak a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő médiumoktól, ami miatt munkajogi perek vannak folyamatban.

Szerző

Pénzt kért az orvos? - Gyorsan lezavarták a vizsgálatot

Publikálás dátuma
2017.04.03. 19:53
A kép illusztráció! FOTÓ: Thinkstock
Már nem dolgozik a klinikán, de kétséget kizáróan nem sikerült tisztázni, kért vagy sem 160 ezer forintot a sürgősségi császármetszés után az orvos.

Lezárult a klinikai központ elnöke által kezdeményezett vizsgálat annak a szülésznek az ügyében, aki egy asszony beszámolója szerint pénzt kért tőle sürgősségi császármetszése után - tájékoztatta lapunkat a Semmelweis Egyetem sajtóosztálya. Mint írták: a vizsgálat során - mivel egymással ellentétes állítások fogalmazódtak meg, és az egyetem lehetőségei korlátozottak a tények feltárását illetően - nem lehetett kétséget kizáróan megállapítani az érintett orvos felelősségét. A gyanúba keveredett szülész ugyanakkor már a vizsgálat lezárta előtt, a meghallgatását követően kezdeményezte munkaviszonya megszüntetését.

Mint arról korábban írtunk: a Másállapotot a szülészetben elnevezésű Facebook-csoportban, egy frissen szült asszony tette szóvá, hogy császármetszése után a SOTE II. klinikájának főorvosa 160 ezer forintot kért tőle műtő-díjra, illetve az ellátásában segédkezők juttatásaira. A nőn sürgősségi császármetszést hajtottak végre, ezért nem a saját orvosa, hanem az ügyeletes és egy rezidens vezette le a szülést. Az orvos ezután közölte, hogy "varratszedéskor vagy távozáskor szeretné, ha rendeznék az anyagiakat". Az asszony posztja alatt több kommentelő hasonló tapasztalatokról számolt be.

Szerző