Az 50 év feletti megkérdezettek mindössze 24 százaléka állította, hogy sportol, további 42 százalék korábban végzett ilyen tevékenységet, de már felhagyott vele, a válaszadók 34 százaléka pedig soha nem is sportolt. Az utóbbiak leginkább (21 százalék) azzal magyarázzák ezt a döntésüket, hogy megítélésük szerint sport nélkül is eleget mozognak.
Mindössze a megkérdezettek harmada tud a lakóhelyéhez közel direkt idősek számára kialakított sportolási lehetőségről - ez az arány szignifikánsan magasabb a budapesti lakosok esetében (40 százalék), míg a községekben vagy falun élőknek kisebb arányban van ismerete ilyenről (28 százalék). A válaszadók 19 százaléka szerint nincs ilyen típusú sportolási lehetőség a környékükön, a megkérdezettek csaknem fele pedig nem tud róla, hogy lenne ilyen lehetőség (ők jellemzően falvakban, kisebb községekben laknak).
Érdekesség, hogy a kutatás szerint a sportolás független az életkortól, a nemtől, vagy az aktivitástól, vagyis például a nyugdíjasok ugyanakkora arányban sportolnak, mint azok, akik még aktívak.
Mindemellett kiderült az is, hogy a megkérdezettek túlnyomó többsége hetente többször is fogyaszt gabonaféléket, pékárut, tejtermékeket, gyümölcsöt, zöldséget és húst is. A napi szintű fogyasztásban a pékáruk állnak az első helyen, illetve minden második válaszadó naponta fogyaszt tejterméket és gyümölcsöt. Zöldség azonban már csak 31 százalékuk, hús pedig csak ötödük asztalára kerül minden nap. Az édesség is kevésbé fogyasztott kategória, a válaszadók fele él ilyesmivel hetente többször is. Alkoholt önbevallás alapján ötödük fogyaszt hetente többször is, 5 százaléka pedig naponta.
A heti többszöri fogyasztási adatokat vizsgálva kiderül, hogy a nyugdíjasok étrendjébe magasabb arányban kerülnek gabonafélék, pékáruk, tészták, húsok, valamint alkohol, mint azokéba, akik még nem aktív dolgozók.
Április 7-én, az Egészségügyi Világnapon 1950 óta minden évben arra emlékezünk, hogy 1948-ban ezen a napon alapította meg az ENSZ a WHO-t (World Health Organization), az egészségügyi világszervezetet, melynek célja a nemzetközi egészségügyi munka irányítása és összehangolása.