BKV-sztrájk - Tarlós szerint elutasíthatatlan ajánlatot kaptak

A főpolgármester szerint a béremelésre vonatkozóan olyan ajánlatot kaptak BKV-s érdekképviseletek, amit lehetetlen visszautasítani.

A főpolgármester péntek budapesti sajtótájékoztatóján közölte: a BKV menedzsmentje a főváros vezetésének támogatásával elutasíthatatlan ajánlatot tett a BKV munkavállalóinak nyolcvan százalékát képviselő két szakszervezeti szövetségnek. Ha az érdekképviseletek ezt elfogadják, akkor a béremelési probléma egy időre megoldottnak látszik - tette hozzá. Tarlós István azt mondta, hogy az idei évre vonatkozó béremelési ajánlat nagyobb mértékű annál, mint amit az állami cégek dolgozói kapnak erre az évre. A béremelésnek megvan a fedezete - jelentette ki.

Szerző

Ma is drágult a tankolás

Publikálás dátuma
2017.04.07. 10:59
Thinkstock illusztráció
 Emelte bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.  Az emeléssel a benzin átlagára 359 forintra, a gázolajé pedig 356 forintra nőtt.   

Legutóbb szerdán emelkedett az üzemanyagok ára, a benziné bruttó 5 forinttal, a gázolajé bruttó 4 forinttal. Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között. A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

Szerző

Ceutlanítás

Balog Zoltán nem lett köztársasági elnök, ám ebbéli sértődöttsége odáig már nem terjedt ki, hogy ne vállalja magára a CEU-üldözést. Hosszú ideig "csak" a törvénymódosításhoz adta a nevét, két nappal ezelőtt azonban már nyilatkozatot is vállalt. Amúgy talán nem véletlen, hogy lecsúszott a legfőbb közjogi méltóság posztjáról; nyilatkozat-képességben messze nem tart ott, ahol a főnöke. Igaz, megpróbál ő is dupla fenekű mondatokban fogalmazni - tudják, olyan kifejezéseket használni, amelyeket lehet így is, úgy is értelmezni. Amit a CEU-val kapcsolatban mondott, azt is ilyennek szánta, de nem elég sikeresen. Azt válaszolta ugyanis az állami rádió szolgalelkű kérdésére, hogy tudniillik a magyar kormány tárgyalási pozíciója a megmaradás, vagy sem, hogy: "Ebben a formában nem szeretnénk, ha a Central European University tovább működne. Szerintem ki kell mondani, meg nem kell bujkálni, nem kell kertelni."

Vagyis: a magyar kormánynak nincs szüksége erre az egyetemre, egyáltalán nem akarja, hogy az Budapesten működjön. Az interjú korábbi részében az is nyilvánvalóvá vált, hogy miért. Egyszerűen csak azért, mert - Balog szerint - az egyetemen végzettek egyből Soros érdekeit kezdik el szolgálni a világban. Hogy mik is ezek az érdekek, azt nem jelölte meg a - mi más! - emberminiszter. De elég csak abba belegondolnunk, hogy ő az első számú felelőse a magyar oktatásnak, ezen belül a felsőoktatásnak, és most éppen amellett bábáskodik, sőt immár kardoskodik, hogy elűzzön Magyarországról egy olyan felsőoktatási intézményt, amelyet a legjobbak között jegyeznek a világban. Pusztán azért, mert hallgatói úgymond Soros érdekeit képviselik a világban.

Szeretném persze díjazni a miniszter őszinteségét: nem próbál nemlétező törvények mögé bújni, de ez - sajnos - még nem teszi őt "emberivé". Legfeljebb, akaratlanul is, rámutat arra, mennyi hazugság hangzott el eddig ebben az ügyben és rávilágít, hogy ez az adminisztráció - Baloggal az élvonalban - mennyire értékeli a tudást. Ez a hatalom, a vélt hatalmi érdekeire tekintettel, bármit és bárkit beáldoz. Ezt mondja nekünk a humánminiszter: mindennél előbbre való a megfelelés.

Ne legyenek illúzióink.

Szerző