Előfizetés

Hamis rendszámokkal buktak le Zalában

Több mint kétszáz esetben használt fel hamis próbarendszámokat és iratokat autók külföldi behozatalához az a zalai társaság, amelynek öt tagja ellen Zalaegerszegen emeltek vádat - tájékoztatott a Zala Megyei Főügyészség csütörtökön.

A négy férfi és egy nő több éve foglalkozott gépkocsik adásvételével, külföldről rendszeresen hoztak be Magyarországra rendszám nélküli, forgalomba nem helyezett gépjárműveket.

A társaság tagjai 2014 és 2016 között ismeretlenektől Budapesten több esetben is próbarendszámokat és a hozzájuk tartozó ideiglenes forgalmi engedélyt, illetve indítási naplót vásároltak több százezer forintért. Ahhoz, hogy a P betűs rendszámok jogszerű használatát igazolhassák, hamis munkaszerződéseket is kötöttek, mintha azoknak a cégeknek az alkalmazottai lennének, amelyek eredetileg jogszerűen váltották ki a próbarendszámokat.

Az indítási naplók szerint az öt vádlott két év alatt 230 esetben használta jogtalanul a rendszámtáblákat és a hozzájuk kapcsolódó okmányokat. Az Ausztriában vásárolt kocsikra szerelték fel a táblákat, illetve Zala megyén és az országhatáron belül is sok esetben használták a meghamisított hatósági jelzéseket.

A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség az üzletszerűen, rendszeres haszonszerzésre törekedve elkövetett bűncselekmények miatt egyedi azonosítójellel visszaélés bűntettével vádolta meg az öt embert.

Tömegkarambol az M0-áson - Lezuhant egy autó a trélerről

Eddig tisztázatlan körülmények között ütközött össze hat gépkocsi csütörtökön hajnalban az M0-ás autóúton Szigetszentmiklós külterületén - közölte a rendőrség honlapján. A katasztrófavédelem későbbi közlése szerint öt jármű ütközött.

A balesetben egy ember megsérült. A rendőrök az érintett útszakaszon a forgalmat a belső sávba terelték, az arra közlekedőknek torlódásra kell számítaniuk. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján közölte, hogy két kamion, két autókat szállító tréler és egy személykocsi ütközött, az egyik trélerről egy autó is leesett.

Tűz pusztított el egy irodaházat Veszprémben

Publikálás dátuma
2017.04.13. 10:00
A kép illusztráció! FOTÓ: Thinkstock
Kigyulladt egy használaton kívüli irodaház Veszprém belvárosában szerda éjjel - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Helt Ákos elmondta: a Budapest úti elhagyatott irodaházhoz nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók. Az épületben régi bútorok égtek, valamint az ingatlan teljes, mintegy 250-300 négyzetméteres tetőszerkezete is lángolt. Az oltási munkák közben a tető és a födém is beszakadt.

A tűz oltásában a veszprémi, a pétfürdői és a balatonfűzfői tűzoltók két magasból mentő járművel, egy vízszállítóval, valamint négy fecskendőkocsival vettek részt a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával. A helyszíni információk szerint a tűzoltók egy sérültet találtak, akit a mentők füstmérgezés gyanújával kórházba szállítottak.