Több pihenést! - A PM több négynapos munkahetet javasol

Idén húsvétkor végre egymás után két négynapos munkahét van, a dolgozók kicsit pihenhetnek, feltöltődhetnek – minden adat azt jelzi, hogy ez rájuk is fér. Ennél azonban többre lenne szükség. A Párbeszéd ezért javasolta a Mindenki számít programjában a négynapos munkahét bevezetését - írja Tordai Bence, az ellenzéki párt szóvivője közleményében.

Idén – ha a karácsonyt nem számítjuk – hat négynapos munkahét van. A húsvéti pihenés alatt érdemes egy kicsit azon is elgondolkodni, mekkora életminőség-növekedést is jelentene, ha nem csak húsvétkor – és még néhány ünnep alkalmával – lehetne élvezni a négynapos munkahét előnyeit.

A XX. század elején radikális gondolatnak számított a hatnapos munkahét ötnaposra csökkentése, legalább annyira, mint ma az ötnapos munkahét csökkentése négynaposra. A négynapos munkahét bevezetése a XXI. század – a robotika évszázadának - elkerülhetetlen velejárója, a kérdés csak az, mely országban mikor vezetik be.

Magyarországnak azért kell sietnie, mert egészségügyi statisztikái kirívóan rosszak. Az okok közé tartozik az is, hogy Magyarországon túl kevesen dolgoznak túl sokat. Foglalkozás-egészségügyi szakértők szerint a magyar munkavállalók mintegy egyharmada vitálisan kimerült, s ez meglátszik az utóbbi idők romló táppénz-statisztikáin is. 

A Párbeszéd  meggyőződése szerint a négynapos munkahét bevezetése az életminőség növekedésén túl forintokban mérhető gazdasági és emberéletekben mérhető egészségügyi hasznokkal járna - írta közleményében Tordai.

Szerző

Kiplakátolta Orbán ajtaját - Kövér "örökre" kitiltotta a PM-es politikust

Publikálás dátuma
2017.04.14. 12:12
Forrás: Facebook/Tordai Bence
Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője és kommunikációs igazgatója Facebook-oldalán mutatta meg, milyen feliratokkal  ("Hazaáruló" és Putyin-csicska") plakátolta ki Orbán Viktor dolgozószobájának ajtaját a Parlamentben. Kövér László házelnök az akció miatt "örökre" kitiltotta az ellenzéki politikust, sőt, megvonta a belépés jogát Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnökének minden vendégétől is, ezzel ellehetetlenítve a párt munkáját.

Tegnap Orbán parlamenti dolgozójának ajtaját dekoráltam ki, ahogy az a képen látható - kezdte Tordai a közösségi oldalon. "A pitiáner bosszú nem késett sokáig: a nemzet bajuszos házmestere nagyon ideges lehetett, mert ma - immár harmadszorra, ezúttal "örökre" - kitiltott a Parlament épületéből. De nem állt meg itt: a kollektív bűnösség elvét követve megvonta a belépés jogát Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnökének minden vendégétől. Ez azt jelenti, hogy a választók döntéséből az Országgyűlésbe jutott párt nem hívhat meg például szakértőket a bizottsági ülésekre - vagyis Kövér házmester, visszaélve jogkörével, ellehetetleníti egy ellenzéki párt munkáját" - írta a Párbeszéd politikusa, majd úgy üzent Kövérnek: "Persze, Bajusz, csak így tovább, előre a putyini úton! De abban biztos lehetsz: elégtételt veszünk!" - ígérte Tordai.

Szerző

Meghekkelte a kormány Brüsszel-ellenes plakátjait a Momentum (Fotók)

Publikálás dátuma
2017.04.14. 11:41
A Momentum és a kormány plakátjai egymás mellett Forrás: Momentum Mozgalom/Facebook
Több száz aktivista országszerte 14 városban folytatta a plakátjavítást múlt éjszaka - jelentette a Momentum Mozgalom Facebook-oldalán.

Budapest mellett Balassagyarmaton, Győrben, Debrecenben, Miskolcon, Kecskeméten, Pécsen, Szegeden, Szolnokon, Szombathelyen, Zalaegerszegen és egyéb nagyobb városokban ragasztották át - mint írják: javították át - az "Állítsuk meg Brüsszelt!" felütésű kormányplakátokat az aktivisták, többek között "Állítsuk meg Orbánt!" és "Állítsuk meg Moszkvát!" feliratra.

A Momentum Facebook-bejegyzése szerint a cselekvés körei akcióba lendültek, hogy lemossuk a gyalázatot. "Mutassuk meg, hogy Európához tartozunk!" - írták a közösségi oldalon, a május 1-i tüntetésre utalva, ahova mindazokat hívják, akik úgy érzik, hogy mi, magyarok Európához tartozunk. Európához, és nem Moszkvához. 

Forrás: Momentum Mozgalom/Facebook

Forrás: Momentum Mozgalom/Facebook

"Oroszország közelebb van, mint hinnénk. Orosz mintára a félelem rendszere épül Magyarországon is. Talán a tankokat már elvitték, de visszakúsztak a gázvezetékeken, az álhírportálokon és a politikai eliten keresztül. A kormány szabadságharcosnak nevezi magát. Hazudnak. Hat éve hagyják ugyanis, hogy az oroszok egyre szorosabbra húzzák azt a bizonyos rabláncot. A hat év alatt az elmúlt húsz év gyakorlatára építve pedig soha nem látott mélységekbe taszították nemzeti tartásunkat. Lehetővé kell tennünk, hogy Magyarország a nemzeti önállóságát megőrizve kivegye a részét abból, hogy közösen egy erősebb Európát építsünk – mert a rendszerváltás utáni politikai elit képtelen volt erre. Be kell fejeznünk a rendszerváltást, mert Európához tartozunk írták a szervezők a tüntetés felhívásában.

Szerző