Előfizetés

"Éljen Viktor!" - Harsogta a tömeg a kétfarkúak békemenetén (Fotógaléria)

Publikálás dátuma
2017.04.22. 16:57
FOTÓ: Vajda József
"Illiberal Pride" címmel szervezett tüntetést szombat délután két órára a Magyar Kétfarkú Kutya Párt. Az Oktogonon több ezren gyülekeztek, hogy tükröt tartva a cöf-ös békemenetnek "kiálljanak a kormányért és Oroszországért, és tiltakozzanak minden más ellen". A négy-ötezresre duzzadt tömeg Kovács Gergely, a viccpárt elnöke, "Bencsik Zsolt" és "Szergej Sprotni" beszéde után a Blaha Lujza térre vonult, hogy letegyék egy új futballstadion "alapfüvét". Közben a transzparenseken a következő feliratok voltak olvashatók: "Ne vásárolj a CEU-ban", "Éljen Viktor!", "Le az oktatással", "Elég a provokatív táblákból!". Lásd még: "Ne vásárolj a CEU-ban!" - Ezrek tüntettek a viccpárttal (Fotók, videó!)

A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

FOTÓK: Vajda József/Népszava

 

Amerika leváltaná Orbánt - állítja Nógrádi

Publikálás dátuma
2017.04.22. 15:31
Nógrádi György egy korábbi felvételen FOTÓ: Népszava
„Az amerikai nagykövetség bekérette a Fidesz egyik legmagasabb vezetőjét, hogy vállalja el, hogy miniszterelnök lesz. Az illető azonnal elment a miniszterelnökhöz, és elmondta az egészet” - állította a biztonságpolitikai szakértőként a köztévében gyakran nyilatkozó Nógrádi György. Tényi István hivatali visszaélés gyanúja miatt tett bejelentést a főügyészségen.

A migránsokkal előszeretettel riogató tanár tíz napja nyilatkozott erről egy dombóvári előadáson, amit a 444 most szúrt ki.

A portál megkereste Havasi Bertalan humoristát - jegyzik meg epésen, utalva a tegnapi viccelődésére), hogy történt-e ilyesmi, és ha igen, mikor, és kiről van szó, de a miniszterelnök sajtófőnöke nem válaszolt, így még nem tudni, melyik Fidesz-elöljáróról hallotta ezt az információt Nógrádi.

Tényi István, a fel-és bejelentéseiről ismert magánszemély szerint az ügyben felmerülhet – bizonyítottság esetén – a hivatali visszaélés bűntett gyanúja, ezért a vonatkozó rendelkezések alapján az ügy kivizsgálását, szükség esetén nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását, illetve a bűncselekmény gyanújának megállapítását kérte a Központi Nyomozó Főügyészségtől.

Orbán roadshow-i ellen tiltakozik az LMP

Publikálás dátuma
2017.04.22. 14:50
Szél Bernadett, az LMP társelnök-frakcióvezetője és Hadházy Ákos, a párt társelnöke Székesfehérváron 2017. április 22-én. MTI F
Az LMP célja, hogy megvédje Magyarország városainak önállóságát - jelentette ki a párt társelnök-frakcióvezetője az ellenzéki párt XXXVIII. kongresszusán szombaton, Székesfehérváron.

Szél Bernadett a kongresszuson elfogadott nyilatkozat általa legfontosabbnak tartott pontját idézte, amely szerint megvédik a városok önálló döntési jogát arra, hogy saját elhatározásuk, saját céljaik és akaratuk alapján biztosítsák polgáraik számára mindazokat a lehetőségeket, amelyekkel élni kívánnak.

A politikus a Magyarország jövője a vidék városain múlik címmel rendezett rendezvényen tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: nem arra van szükség, hogy "a kormányfő kampánykörúton ígéreteket tegyen és pénzt osszon", hanem a helyben élő embereknek kell dönteniük arról, mi jó nekik, és nekik kell dönteniük az ezekhez szükséges pénzekről is. Azt is elmondta, hogy az oktatást helyezték előtérbe a nyilatkozatban, mert a vidéki értelmiségnek, a vidéki fiatalságnak jól működő oktatási intézményekre, egyetemekre, főiskolákra van szüksége.