NB I - Diósgyőri siker Pakson

A Diósgyőr 1-0-ra nyert a Paks vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga szombati 28. fordulójában.

A borsodi együttes ezzel az idén először nyert idegenben, míg a tolnaiak a szezonban első alkalommal kaptak ki hazai pályán.

 OTP Bank Liga, 28. forduló:
Paksi FC-Diósgyőri VTK 0-1 (0-1)

Paks, 500 néző, v: Bognár
    gólszerző: Ugrai (14.)
    sárga lap: Lenzsér (90.), illetve Novothny (54.)

Paks:

Molnár - Kulcsár, Zachán, Lenzsér, Szabó - Papp - Szakály (Jelena, 68.), Bertus (Kecskés, 85.), Hajdú (Koltai, 85.), Bartha - Hahn

DVTK:

Antal - Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás - Diego (Nagy, 90.), Mevongou, Busai, Ugrai (Szabó, 90.)- Novothny, Szarka (Fülöp, 79.)

A vendégek szabadrúgásgóllal az első negyedóra végén megszerezték a vezetést, s a szünetig nem is engedték ki a mérkőzés irányítását a kezükből. Többet birtokolták a labdát, kezdeményezőbbek voltak, de fölényük további találatokban nem mutatkozott meg a védekezésben nagy erőket mozgósító paksiakkal szemben. Fordulás után sem változott jelentősen a játék képe. A Diósgyőr őrizte egygólos előnyét, a Paks pedig nem jelentett komoly veszélyt a vendégkapura.

Szerző
Témák
NB I Paks Diósgyőr

Brüsszel megregulázná a Gazpromot

Publikálás dátuma
2017.04.22. 20:12
Illusztráció:Oleg Nikishin/Getty Images
Az Európai Bizottság úgy ítélte meg, hogy Közép és Délkelet- Európa gázpiacán a verseny követelményei nem érvényesülnek megfelelően. Felszólította a gázt szállító orosz Gazpromot, hogy dolgozzon ki a helyzet orvoslására alkalmas kötelezettségvállalási programot. 

A program elkészült. Ez év március 13-án az Európai Bizottság valamennyi érdekelt tagállamot, Bulgáriát, a Cseh Köztársaságot, Észtországot, Lettországot, Litvániát, Lengyelországot, Szlovákiát és Magyarországot  felkérte, hogy a Gazprom által felajánlott kötelezettségek ügyében 7 héten belül tegyék meg észrevételeiket.

Nikolay Pavlov energetikai miniszter arról tájékoztatta a BNR hírügynökséget, hogy a három állami tulajdonban lévő energetikai vállalat, a Bulgarian Energy  Holding, a Bulgargaz és a Bulgartransgaz keményen dolgozik azon a kötelezettségvállalási ajánlaton, amelyet a Gazprom nyújtott be az Európai Bizottság részére.

A három vállalat és a Minisztérium képviselői az elmúlt héten Varsóban jártak, ahol az e témával kapcsolatos nemzetközi gázkereskedelmi fórumon vettek részt. 

Szerző

Késsel hadonászott egy férfi Párizsban - Őrizetbe vették

Őrizetbe vettek egy csendőrjárőr előtt késsel hadonászó férfit szombaton, a párizsi Gare du Nord pályaudvaron. A férfi azzal indokolta, hogy kés van nála, hogy "féltette az életét" - jelentette az BFMTV francia hírtelevízió.

Az incidens egy nappal az elnökválasztás első fordulója előtt történt, és két nappal azután, hogy egy férfi rendőrökre lőtt a Diadalív közelében, a Champs-Élysées sugárúton. A támadásban egy rendőr meghalt, ketten megsebesültek. A BFMTV értesülései szerint a férfi egy késsel a kezében közeledett a csendőrök felé. A csendőrök előrántották a fegyverüket, és előállították a férfit. Senki sem sérült meg.

A jelenetnek sok utas volt a szemtanúja, akik pánikba estek, és csomagjaikat a földön hagyva futni kezdtek. Ezután tűzszerészek és robbanószer-kutató kutyák vizsgálták a csomagokat. Az incidens helyszínét szalagkordonnal zárták le. A férfi állítása szerint azért járt-kelt késsel a kezében, "mert féltette az életét" - közölte egy nevének elhallgatását kérő rendőri vezető a BFMTV-vel. A vezető szerint a férfi "egy percig sem lépett fel fenyegetően". "Amikor a csendőrök utasították, hogy feküdjön le, azonnal engedelmeskedett".

Szerző