Magyarországon nem engedélyezett gyógyszereket foglaltak le

Tizenkétezer doboz, Magyarországon nem engedélyezett gyógyszert és gyógyászati készítményt találtak egy kamion utánfutójában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei - közölte a NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense.

Márkus Réka tájékoztatása szerint a NAV munkatársai az autópályán közúti ellenőrzés alkalmával vizsgálták át a bolgár gépkocsit. A sofőr azt mondta, virágpalánta-tároló műanyag edényeket szállít, de a pénzügyőrök a jármű és az utánfutó ellenőrzésekor 12 ezer doboz, 118 millió forint értékű gyógyszert és gyógyászati készítményt találtak.

A termékek származásának igazolására a kamion vezetője három, sorszám nélküli fuvarokmányt, valamint egy rakományjegyzéket mutatott be. Mivel a gyógyászati termékek Magyarországon nem engedélyezettek, a pénzügyőrök egészségügyi termék hamisításának gyanúja miatt értesítették a rendőrséget.

Szerző

Bayern München - Gomez visszatérhet

Publikálás dátuma
2017.04.25. 07:59
Mario Gomez FOTÓ: EUROPRESS/GETTY IMAGES

Visszatérhet Mario Gomez a Bayern München labdarúgócsapatához. A korábbi válogatott csatár 2009 és 2013 között volt a Bayern München játékosa, a csapattal mindent megnyert: Bundesligát, Német Kupát, német Szuperkupát és a Bajnokok Ligáját is. Ráadásul a 2010–2011-es szezonban 28 találattal a Bundesliga gólkirálya is lett.

Sajtóhírek szerint a bajor klub Robert Lewandowski mögé szeretne egy második számú középcsatárt igazolni, a kiszemelt pedig nem más, mint Gómez. A német Sport1 információja szerint a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-búcsú után a Bayern München vezetősége úgy döntött: Carlo Ancelotti vezetőedző személyes kéréseitől függetlenül igazolna egy második középcsatárt, hogy tehermentesítse Robert Lewandowskit. Gómez jelenleg a Wolfsburgot erősíti, ebben a szezonban eddig tizenötször talált be az ellenfelek kapujába. Ára becslések szerint 7,5 millió euró lehet. A játékos nagyon szeretne visszakerülni a nemzeti együttesbe és nagy álma a részvétel a 2018-as oroszországi világbajnokságon.

Szerző

Marasztalják a lemondott edzőt

Publikálás dátuma
2017.04.25. 07:58
Stefano Pioli FOTÓ: EMILIO ANDREOLI/GETTY IMAGES

Bejelentette lemondását Stefano Pioli, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Internazionale vezetőedzője – a klub vezetősége azonban nem fogadta el, és arra kérte a szakembert, hogy változtassa meg döntését és maradjon. A Corriere dello Sport című napilap szerint Pioli úgy érzi, játékosai nem bíznak benne, ezért határozott úgy, hogy átadja másnak a helyét a Fiorentina elleni 5–4-es vereséget követően. Piero Ausilio sportigazgató és Steven Zhang arról győzködték, hogy maradjon. A lap úgy tudja, a vasárnap esti, Napoli elleni hazai bajnoki eredményétől függ a tréner jövője, egy esetleges vereség esetén Pioli ismét jelezni fogja távozási szándékát.

A nemzetközi kupaindulásra vágyó Internazionale összesen 12 gólt szerzett a Cagliari és az Atalanta ellen március első felében, azóta viszont öt bajnokijából egyet sem tudott megnyerni – még a kieső helyen álló Crotonétól is kikapott, így már csak hetedik a táblázaton. A klub célja a szezon előtt az európai kupaszereplés kiharcolása volt. Ha Pioli távozik, akkor minden bizonnyal a szezon végéig az egyesület egyik utánpótlásedzője, Stefano Vecchi venné át a szakmai munka irányítását.

Szerző