Előfizetés

Gyurcsány pozitív meglepetést ígér

Publikálás dátuma
2017.04.27. 21:16
MTI Fotó: Varga György
 Gyurcsány Ferenc szerint a jövő évi parlamenti választáson a Demokratikus Koalíció (DK) fogja okozni a legnagyobb pozitív meglepetést, 10-15 százalék közötti eredményt ér majd el.

A párt elnöke Nagykanizsán, a Hevesi Sándor Művelődési Központban tartott csütörtöki lakossági fórumán reális becslésnek nevezte a 10-15 százalékot. Ugyanakkor hozzátette, nem ez a cél, hanem sokkal inkább az, hogy ezzel hozzájáruljanak Orbán Viktor leváltásához.

A párt elnöke együttműködésre buzdította az ellenzéki pártokat. Mint fogalmazott "egy az egy ellen politikát kell folytatni", nem pedig egymás ellen harcolni. Ha egymás ellen küzdenek, akkor veszítenek, viszont ha együttműködnek, akkor "ebben hangulatban, (.) a választók jelentős része leakarja váltani a Fideszt", azok is a jelöltjeikre fognak szavazni, akik egyébként nem feltétlenül a DK támogatói. Ehhez viszont a pártnak szövetségesekre van szüksége - jelentette ki. Hozzátette: a jövő évi választás leglényegesebb kérdése, hogy a jogosult eldöntsék, milyen életet akarnak, milyen jövőt kívánnak maguknak.

Gyurcsány Ferenc beszélt arról is, hogy csütörtökön letelt az a 72 óra, amit a miniszterelnöknek arra adott, hogy jogi eljárást indítson ellene. A korábbi közlése szerint információkkal rendelkezik a Fideszhez és a kormányfőhöz köthető törvénytelen pénzmozgásokról. Gyurcsány Ferenc azt mondta: nem fogja megszegni a törvényt, és nem köt tisztességtelen alkut a dokumentumok megszerzésére. A törvényesség keretei közt viszont mindet megtesz, hogy a dokumentumokhoz, vagy azok egy részéhez hozzájusson, és ha ez így lesz, akkor ezeket haladéktalanul nyilvánosságra hozza.

Új, hamvas milliárdos köztünk - Kifizetődő jóban lenni Matolcsyval?

Publikálás dátuma
2017.04.27. 11:24
Balog Ádám - Népszava fotó/Molnár Ádám
Izgalmas - és rémisztő - elmélyülni a leggazdagabb magyarok világában, az élen lévő 100-ról szóló kiadványban például olyan sokkoló adatokkal is szembesülünk, minthogy Mészáros Lőrinc vagyona hipp-hopp ( pontosítva: egyetlen év alatt )  100 milliárddal gyarapodott. A 444.hu egy másik izgalomra figyelt fel:  a nemrég még csak az egy közülünk - életet élő, azt bérből és fizetésből megoldó 38 éves Balog Ádám közgazdász bebizonyította: kemény munkával és szorgalommal megnyithatók a siker kapui, és a mai nappal immár hivatalosan is Magyarország milliárdosai között tisztelhetjük őt.

A szerény jászberényi családból származó Balog - fogalmaz a portál - 2003-ban, a Heller Farkas közgazdász szakkollégium kiválóságaként végzett a későbbi Corvinus egyetemen, később jogi diplomát is szerzett a Pázmányon. 2002 és 2003 között a GE Tungsramnál dolgozott kontrollingosként, majd 2003-tól hét évig a Pricewaterhouse Coopersnél volt adótanácsadó. 2010-től új kormánya lett Magyarországnak, és Matolcsy György fiatal csapatot épített maga köré az újonnan létrehozott Nemzetgazdasági Minisztériumban. Ebből a körből rendkívüli munkabírásával kiemelkedett Balog Ádám, aki rövidesen helyettes államtitkár, majd államtitkár lett.

Amikor az állam által hihetetlenül drágán megvásárolt MKB Bank a Magyar Nemzeti Bankhoz került, hirtelen megürült egy hely a negyedik-ötödik legnagyobb magyar bank élén. Matolcsy György nem sokat gondolkodott: Balog Ádámot küldte az elnök-vezérigazgatói pozícióba 2015 nyarán. Itt már bankvezér lett Balogból - ismerteti a karrier állomásokat a 444.hu.De ezen a ponton még mindig nem volt milliárdos - fokozzák az izgalmakat. 2014-es vagyonnyilatkozata szerint mindössze 3 millió forint készpénz és 5,5 millió bankbetét megtakarítása volt 14,4 millió forint bankkal szembeni tartozás mellett, és egy hétéves Opel Astra Classic-ot nevezett meg nagy értékű ingóságként, péceli lakóparkbeli otthona és egy félhektáros jászberényi szántó mellett.

Tegnap pedig kiderült, hogy Balog Ádámnak valahonnan annyi pénze van, hogy meg tudja vásárolni az MKB 9,81 százalékát.

A teljes cikk itt olvasható. 

A kormány a "fogyasztókat" is megvédi

Publikálás dátuma
2017.04.27. 10:53
Illusztráció/Thinkstock
Lassan úgy érzethetjük magunkat, mint apró, rettegő kis lények, akik minden területen védelemre szorulnak. Ma Fazekas Sándor földművelésügyi miniszteré volt a  megtiszteltetés, hogy az állami médiában megnyugtasson mindenkit, a kormány dolgozik, résen van, és véd:  rend van a hazai élelmiszerpiacon, megvédik a fogyasztókat attól, hogy gyanús, bizonytalan eredetű, rossz minőségű élelmiszereket vásároljanak.

Az MTI tudósítása szerint a miniszter elmondta: a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tavaszi szezonális ellenőrzése során március 20-ától egy hónapon át vizsgálta a termékeket, 4700 ellenőrzés során 20 ezer tételt vizsgáltak, 161 esetben bírságoltak 15,6 millió forint értékben. Az ellenőrzéseken talált gyanús élelmiszereket elkobozták. Fazekas Sándor azt is mondta, hogy a vizsgált tételek azt is megmutatták, a hazai élelmiszerek frissebbek és biztonságosabb az import árunál. (Minderre azonban jelen esetben csak szavai szolgáltak bizonyítékul.)

Jelezte: a termék egy részénél a feliratozás hiányosságokat mutat, erre jobban oda kell figyelni, a tudatos fogyasztói magatartást semmi sem pótolja.