Előfizetés

Tarlós: 30 milliárdnál is több lenne a fővárosi dolgozók béremelése

Publikálás dátuma
2017.05.03. 11:47

Több mint 30 milliárd forintba kerülne a fővárosnál dolgozó több mint 20 ezer ember bérének átlagosan 15 százalékos emelése a főpolgármester közlése szerint.

Tarlós István szerdán az ATV Reggeli Start című műsorában elmondta, hogy összességében a fővároshoz - a cégeket is beleértve - több mint 20 ezer ember tartozik, és ezeknek a dolgozóknak a BKV-nál megszületett bérmegállapodáshoz hasonló béremelése összességében meghaladná a 30 milliárd forintot. Mint mondta, a főváros mellett a nagyobb megyei jogú városok szintén érintettek abban a problémában, hogy az önkormányzatok forrásai szűkültek, és ezzel párhuzamosan a "direkt" állami szektorban dolgozók komoly béremelést kaptak, de az önkormányzati szektorban dolgozók - annak ellenére, hogy ott tíz éve nem volt általános béremelés - nem.

Az ügyben kénytelen a kormányhoz fordulni - közölte Tarlós István. Arra a kérdésre, lát arra esélyt arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatandó megbeszélésén születik valamilyen kedvező megállapodás ez ügyben, azt válaszolta: szóba hozza majd a dolgot, és arra számít, hogy legalább a köztisztviselők esetében a forrásbiztosítás megtörténik.

Tarlós István hangsúlyozta, nem ért egyet azzal, hogy "legyenek egyes számú, meg kettes számú köztisztviselők, cégdolgozók" annak függvényében, hogy direkt állami vagy önkormányzati szektorban látják el a munkájukat.

Stefka István: „Soros Hitlertől tanult. Dolgozott neki.”

Publikálás dátuma
2017.05.03. 11:35
Forrás: Stefka István/Facebook
Kedden este hatra nagyjából 30, szinte kizárólag 60 év fölötti vendég gyűlt össze a VIII. kerület belsejében, a Polgárok Háza nagytermében, hogy megnézzék, amint Stefka István, a politikai rendszereken átívelően is sikeres újságíró beszélget Németh Szilárddal, a Fidesz alelnökével – tudósít a 444.

Már az esemény Facebook-leírása is sokat ígért, így szólt:

„A magyarországi »quislingek«, a külföldről pénzelt álcivilek milyen károkat okoznak Magyarországnak?

Honnan jön a pénz, mit akarnak elérni, eddig milyen hatásfokkal vertük vissza a támadásokat? Kik és miért erőltetik a tömeges illegális migrációt, milyen veszélyt jelent ez Európára és Magyarországra? Hazánk miért jár élen a migrációs veszély elhárításában, kik állnak ebben a munkában mellettünk?”

És Németh Szilárd Stefka asszisztálásával fel is mondta a fideszes leckét. A határokat meg kell védeni, minden a migrációról szól, akik támadják a kormányt, azok átjáróházat, gyarmatot és muszlim országot akarnak csinálni Magyarországból, Soros György mozgatja a szálakat a háttérben, a civil törvénynek igazából semmi köze a civilszervezetekhez, és különben is, a 62 ezer magyar civilszervezetből csak azok óbégatnak, amiket Soros György pénzel, „csak ők dobálnak sörösdobozokat a járókelőkre, csak ők dobálnak sörösdobozokat a Terror Házára, és csak ők akarják felborítani a parlamentet”.

Ja, és persze az ellenzéki erőket is milliárdosok pénzelik. A Fidesz alelnöke szerint már önmagában az egy nagy ellentmondás, hogy a magyar ellenzék ugyan nagyon kicsi, és alig vannak szimpatizánsai, mégis rengeteg eszközzel támadják a kormányt. Ez pedig csak azért lehetséges, mert „milliárdosok gurítják a pénzt”.

Stefka egy ponton ezt mondta:„Soros Hitlertől tanult. Dolgozott neki.”

Aztán mikor a közönségből is lehetett kérdezni az alelnököt, talán még Németh Szilárdot is meglepte, hogy a körülötte ülő emberek tényleg elhisznek mindent, amit a Magyar Időkben olvasnak. Az első kérdező szerint valamit sürgősen tenni kellene, mert „Soros Györgynek benne lehet a keze a Postában is”, mert sok ember nem kapta meg időben a nemzeti konzultációs kérdőíveit. Elképzelhető, hogy „agymosott postások” inkább kivágják a kukába a küldeményeket. Ezen a ponton már Németh Szilárd volt a józan ész és a horatiusi arany középszer szónoka, a kérdés minősítését kikerülve azt mondta, a Posta nagy cég, nem mondhatja meg a kormány, ki dolgozhat ott, és ki nem, a megoldás így egyszerűen annyi, hogy minden embernek magának kell figyelnie, és ha baj van, szólnia a Fidesz-irodában. „Ébernek kell lenni” - hangzott el a mottó.

A következő kérdező arra volt kíváncsi, igaz-e, hogy „14 és 18 éves kor közötti arabok szabadon járkálhatnak majd az országban”. Németh Szilárd sietett megnyugtatni a bácsit, hogy nem, nem igaz, de a bácsi nehezen állt kötélnek, javasolta a képviselőnek, hogy „utána kéne nézni”, mert ő bizony így hallotta a rádióban.

Fekete-Győr: ma embereket figyelnek meg Magyarországon

Publikálás dátuma
2017.05.03. 11:18
Fekete-Győr András a május 1-jei Európához tartozunk! elnevezésű tüntetésen FOTÓ: Molnár Ádám
„Ha már megtörtént, akkor mindenre számíthatunk” – mondta Fekete-Győr András, az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, arra utalva, hogy egy kormányközeli portál egyenesen Hitlerhez hasonlította őt a május 1-jei tüntetésük után. A Momentum Mozgalom elnöke azt is megosztotta a nézőkkel, hogy október 15-én hirdetnek kormányprogramot, és már több, mint száz szervezet dolgozik azon, hogy országszerte megvalósítsák a cselekvés kis köreit.

Helyi közéleti szereplők is jelezték a Momentum színeiben való indulásukat, és szakemberek sokasága dolgozik a kormányprogramjuk megvalósíthatóságán, noha egyelőre a félelem miatt még meghúzódnak a háttérben.

Fekete-Győr András, a hétfői tüntetésük egyik felszólalójaként azt mondta, számít arra, hogy megfigyelik, lehallgatják, esetleg követik is őket. Mészáros Antónia kérdésére, hogy tapasztalt-e ilyet, úgy reagált: nem tudom bizonyítani, hogy engem bárki lehallgatna, vagy követne, de lehet, hogy ennek is eljön az ideje.

Nemzetbiztonsági szakemberek, akikkel eddig szóba elegyedtek, sorra azt mondták nekik, hogy „ti biztosan le vagytok hallgatva”, majd a Momentum Mozgalom elnöke kiemelte: „ez egy ilyen közszájon forgó, köztudott tény, hogy embereket ma megfigyelnek Magyarországon.”

A cselekvés körei nem feltétlen a politikáról szólnak. Van egy oldala, ami a politikai véleménynyilvánítást, tudástágítást helyezi előtérbe, de sokkal inkább a tudásátadásról, a környezet javításáról, felújításokról szólnak. „Nagyrészt a helyi vezető és a helyi közösség meglátása válogatja, hogy milyen opciókhoz nyúlnak – tette hozzá.

Azt is mondta ugyanakkor, már az október 15-ei kormányprogram kihirdetéséhez kapcsolódóan, hogy türelmet kérnek, és biztosan nem fognak olyan programot prezentálni, amit később nem valósítanának meg.

Noha május 1-jei beszédüket arra fűzték fel a momentumosok, hogy nem félnek, Fekete-Győr András szerint ezt a félelmet mégis megtapasztalták országjárásuk során.

„Országjárásunk legszívbemarkolóbb és legegyértelműbb üzenete volt, hogy sokan nem mertek eljönni, vagy ha meglátták a propagandamédiát, akkor elmentek” – mondta a párt elnöke, majd kiegészítette azzal, hogy a kis asztaloknál történt beszélgetések is arról árulkodnak, hogy az emberek félnek a helyi politikától, félnek megmutatni magukat és kinyilvánítani véleményüket. A munkájukat segítő közismert szakértők ugyancsak félelemből nem vállalják a nyilvánosságot, de velük folyik a diskurzus, hogy „legyen egy olyan pillanat, amikor így együtt ki tudunk állni”.

A sajtóban való jelenlétüknél a közösségi média szerepét emelte ki elsősorban Fekete-Győr András, de rajta vannak azon, hogy a későbbiekben ők is képesek legyenek információkat eljuttatni a vidéki településekre, nyomtatott újság formájában - foglalta össze a Momentum elnöke által elmondottakat az atv.hu.