Mészáros Lőrinc cégvezetője kapott sajtódíjat

Újságírói, publicisztikai és főszerkesztői tevékenységének, valamint a pécsi közéleti média megújításában elért sikerei elismeréseként a Várady Ferenc-díj kitüntetést adományozta Pécs városa – lényegében Páva Zsolt fideszes polgármester -Pauska Zsolt újságíró részére.

 A díjat pénteken este adták át a Pécsi Galériában – tudósít a Szabad Pécs hírportál. A mohácsi származású, ötvenkét éves újságírót 2016 októberében nevezték ki Magyarország leggyorsabban gazdagodó embere, Mészáros Lőrinc tulajdonolta Mediaworks tartalomfejlesztési igazgatójává. Pauska arról is ismert volt egy pár perc erejéig, hogy 50 ezer forintos „nyomravezetői díjat” ajánlott fel annak, aki előkeríti Gyurcsány Ferenc pécsi egyetemi diplomamunkáját. A Mészáros-féle Mediaworks menedzsmentjében illusztris társaságba került. Olyan jó nevű médiaipari szakmunkásokkal dolgozik együtt, mint Liszkay Gábor ex-Magyar Nemzet-főszerkesztő vagy Csermely Péter ex-Magyar Idők-főszerkesztő. Pauska Zsoltot megpróbálták megszólaltatni a tegnapi rendezvényen, de nem kívánt nyilatkozni.

Szerző

Soros György és büdös víz Tiszaszigeten

Publikálás dátuma
2017.05.07. 11:59
Thinkstock fotó/Illusztráció
Kettős csapás sújtja Tiszaszigetet. Büdös víz folyik a csapokból és ifj. Lomnici Zoltán tartott nemzeti konzultációt, elsősorban Soros György bűneiről. Lehet szeretni és tisztelni Soros Györgyöt, de ő nem Magyarországon él, és nem is magyar állampolgár. A jövőnket csak mi határozhatjuk meg – jelentette ki ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Civil Összefogás Fórum szóvivője a szombat esti tiszaszigeti fórumán, melyre megtelt a Vedres István Faluház nagyterme – számolt be a szegedma.hu.

„A kormány és Soros György ellentéte Dávid és Góliát harca” – mondta a szónok. Elhangzott: a muzulmán és a keresztény vallás között a nő szerepe is alapvető különbség. Előbbi esetében a gyengébbik nem képviselői nem hogy alacsonyabb rendűeknek számítanak a férfiaknál, de még a háziállatoknak is nagyobb a tekintélyük. A fórumon még arra érkezett még panasz, hogy felháborító: az Európai Unió semmibe veszi a magyar érdekeket, és folyamatosan rágalmazza Orbán Viktor miniszterelnököt.

Mindeközben két napja furcsa vegyszeres íze van a víznek Tiszaszigeten – írta a Délmagyaroszág olvasója a lapnak. Egy másik arra panaszkodott, hogy minden előzetes értesítés nélkül egyszer csak vegyszerszagú lett a víz. Diós Zsolt, az Alföldvíz Zrt. PR-irodavezetője azt a tájékoztatást adta, hogy a tiszaszigeti probléma az új víztisztító technológia üzemzavarára vezethető vissza. A múlt hétvégén a technológia utolsó elemeként beépített utófertőtlenítő szer adagolója meghibásodott, és leállt. A rendszer a leállás miatt automatikusan „sorosan” átállt egy teljesen más típusú utófertőtlenítő szer adagolására, ami viszont nem olyan korszerű, mint a másik.

Azonnal hozzákezdtek az üzemzavar elhárításához, de a folyamatos ivóvízellátás érdekében azt a vizet kellett a hálózatba engedniük, amiben az ideiglenes utófertőtlenítő szer volt. Közben folyamatosan ellenőrizték Tiszasziget vizének minőségét. A hibát még aznap elhárították, és visszaálltak az eredeti üzemre, valamint a teljes településen öblítették a hálózatot.

Szerző

Egy időre feladta a határvédelmi informatikai rendszer Záhonynál

Az ukrán fél szombat kora délelőtti tájékoztatása szerint informatikai probléma miatt 2017. május 7-én 5 órától szünetel a határátléptetés a beregsurányi közúti átkelőhely Luzhanka oldalán – írja a rendőrség honlapja. Fél 11 körül arról informáltak, hogy ismét zavartalan a forgalom.

A határátkelőhelyekről, a nyitvatartási- és aktuális várakozási időkről itt tájékozódhatnak.

Szerző
Frissítve: 2017.05.07. 12:50