Gálvölgyi kifakadt az állami tévé miatt

Publikálás dátuma
2017.05.10. 11:38
FOTÓ: Népszava
Megható videóban emlékezett meg a húsz éve elhunyt legendás bemondónőről, Takács Marikáról a lánya. Az MTVA viszont most nem állított emléket a képernyőn a Magyar Televízió  posztumusz örökös tagjáról - írja a Bors.

Húsz éve már, hogy elhunyt az egyik emblematikus képernyős, Takács Marika. A különleges szépségű bemondónő neve egyet jelentett egykor a tévézéssel. Szinte már családtagként emlegették, annyiszor szerepelt a Magyar Televízióban. Lánya, Kazimir Annamária róla készítette 2006-ban a diplomamunkáját, amelynek egy részletét most megosztotta az interne­ten.

Takács Marika egykori munkaadója, a királyi tévé jog­utódja azonban nem tart megemlékezést a kerek évforduló ellenére sem.

Gálvölgyi János több mint tíz éven keresztül vezette vele a kívánságműsort.

– Csupa jó és szép emlékem van róla. Csodálatos ember volt. Jöttek utána is kiváló szakemberek, de olyan, mint Ta­kács Marika, egy sem volt – emlékezett vissza Gálvölgyi János, aki nemes egyszerűséggel disznóságnak tartja, hogy az MTVA nem képes megemlékezni a tévés legendákról.

– A „kitűnő, ragyogó” hírműsoraik mellett talán megérdemelne egy emlékműsort az az ember, aki, ha nem lett volna, a mai napig sem kapcsolnák be a tévét az emberek. Pláne a köztévét. Disznóság, és felháborítónak tartom, hogy nem emlékeznek meg róla. De nemcsak róla, ha­nem az élőkről sem be­szélnek. Szerintem azt sem tudják már, ki volt. Bele kell, tö­rődni, ez az élet rendje. Az emberek elfelejtik a legendákat – kesergett a mû­vész a Borsnak.

Szerző