"Se béremelés, se munkaruha a kinevetett mentőknek"

Azok után, hogy Balog Zoltán miniszter tegnap a mentők kevés fizetésén "viccelődött" egy, a mentőknek tartott rendezvényen, kiderült, hogy a kinevetettek nem kapják meg sem a nekik ígért béremelést, sem a munkaruhát - írja a Demokratikus Koalíció nevében kiadott közleményében Oláh Lajos, a párt országgyűlési képviselője.  

A kormány korábban 60%-os béremelést ígért a magukat jellemzően másod- és harmadállásokból fenntartó mentőknek, most viszont bevallotta, hogy az valójában csak 10% lesz, az is csak jövőre. Balog Zoltán tehát a szemébe hazudott a mentőknek, majd nyilvánosan kinevette őket az alacsony fizetésük miatt. Csak remélheti, hogy a közeljövőben nem lesz szüksége mentőre. A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy Balog Zoltán kérjen bocsánatot a megalázott és átvert mentőktől, és még a mai napon mondjon le! A DK szerint Magyarország jobbat érdemel annál, hogy egy milliós fizetésből élő miniszter nevesse ki azokat, akiket az üres ígéreteivel éppen ő vert át - fogalmaz a közleményben a politikus.

Szerző

122 milliót csaltak ki a Mazsihisztől ismeretlenek

Publikálás dátuma
2019.02.23 19:56
MTI Fotó: Kallos Bea
Annyit tudni csak, hogy magyar számlán landolt a pénz. Feljelentést tettek, és egy belső vizsgálat nyomán kirúgtak két munkatársat.
Csalók vették rá a Mazsihisz munkatársait, hogy egy másik bankszámlaszámra utalják a budapesti Rumbach Sebestyén utca zsinagóga felújítására szánt pénz egy részét - írja a hvg.hu. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége még február elején jelentetett meg egy közleményt honlapján arról, hogy
"súlyos pénzügyi – mintegy 122 millió forint értékű – bűncselekmény sértettjeként ismeretlen elkövető ellen feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon".
Az ügy a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga felújítását végző fővállalkozó egyik számlájának kifizetésével kapcsolatos. Az izraeli sajtóban megjelent hírek szerint a csalást januárban követték el, a telefonos és e-mail-es megtévesztés pedig arra irányult, hogy a csalók két Mazsihisz-munkatársnál elérjék, hogy az általuk kezelt bankszámlára utaljanak. A hvg.hu úgy tudja:
egy hazai bankszámlaszámról van szó, és a csalók a hiteleshez megtévesztésig hasonlító igazolással erősítették meg a "megváltozott számlaszámot".
A Mazsihisz vezetése a bűncselekmény miatt nem csupán feljelentést tett, de azonnali belső vizsgálatot is elrendelt. Két dolgozótól váltak meg, akik egyike vezető beosztásban volt. A lapok által idézett jelentés szerint bár a Mazsihisz áldozata volt a csalásnak, a munkatársak hibát követtek el.
A Rumbach-zsinagóga felújítása az esettől függetlenül zavartalanul halad tovább.
Frissítve: 2019.02.23 20:02

Kisorsolták az ötös lottó nyerőszámait

Publikálás dátuma
2019.02.23 19:47
Illusztráció/Népszava
Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
Nyerőszámok: 11 (tizenegy) 27 (huszonhét) 46 (negyvenhat) 48 (negyvennyolc) 87 (nyolcvanhét) Joker: 600945
Szerző