Ízek határok nélkül

Publikálás dátuma
2017.05.13. 07:46

A nemrégiben a világ legjobb női séfjének választott Ana Roš is ott lesz a sztárséfek között a budapesti OTP Bank Gourmet Fesztiválon május 18.-21. között a Millenáris Parkban.

Az egy időben és egy helyen felsorakozó legkiválóbb fővárosi és vidéki éttermek ételei mellett az ország legjobb borait, söreit, pálinkáit éppúgy megkóstolhatják, ahogy a világ legnagyobb szakácsversenyén, a Bocuse d’Oron sikeresen szereplő Széll Tamás és csapatának ötfogásos ebédmenüjét is. A fesztiválon a sokszínű étel- és italkínálat mellett ezúttal a mangalica és az eper kerül a figyelem középpontjába.

Szerző

Magyar főszereplő amerikai-francia krimiben

Publikálás dátuma
2017.05.13. 07:45
Goztola Krisztina
Fiatal magyar színésznő, Goztola Krisztina játssza a főszerepet az amerikai-francia koprodukcióban készülő Engedj el! (La recherche continue) című rövidfilmben, amelyet a népszerű olasz krimi író, Giorgio Scebanenko műve alapján forgattak Párizsban. A 25 perces kisfilmet Clayton Burkhart rendezte, aki New Yorkban és Párizsban divatfotósként szerzett nevet, majd operatőrként kezdett dolgozni, s már több művét mutatták be fesztiválokon, többek közt Torontoban, Cannes-ban és San Sebastianban.

"A történet Párizsban játszódik, viszont egy olasz származású nőt alakítottam”, mondja szerepéről Goztola Krisztina. Hogy a francia beszédén picit érződjön az olasz akcentus, külön beszédtanár foglalkozott vele a forgatás idején. Legnagyobb élménye volt, hogy a stáb profi módon dolgozott. Szerepe szerint azzal fordul a rendőrséghez, hogy elrabolták a négy éves kislányát, ám a történet során kiderül, a dolgok nem egészen úgy történtek, ahogy a nő állítja.

A fiatal magyar színésznő Budapesten, a Színház- és Filmművészeti Egyetem zenés osztályában végzett. Számos zenés főszerep eljátszása után Londonba ment filmszínészetet tanulni, majd New Yorkba és Los Angelesbe utazott. Tavaly színpadra lépett a világ legnagyobb színházi seregszemléjén, az Avignoni Fesztiválon. A kétszemélyes darabban franciául játszott, a zsűri a második legjobb előadásnak járó díjat ítélte az előadásuknak. A filmszerepre az avignon-i alakítása alapján kérték fel. Később producerként is közreműködött. A filmet először fesztiválokon mutatják be, ezután kezdődik a mozi forgalmazása.

Szerző

Kis pártokkal verseng a Momentum

Május elején az LMP-vel és a DK-val volt azonos támogatottsága a Momentum Mozgalomnak, amelyről januárig nem is hallott a közvélemény – derül ki az Index és a Závecz Research (ZR) közös reprezentatív közvélemény-kutatásából.

A ZR áprilisi adataihoz képest a Fidesz 27 százalékos támogatottsága nem változott. Az MSZP-re 13 helyett 11 százalék szavazna, a Jobbikra 11 százalék helyett 10. Kiderült, a Fidesz-szavazókon kívül szinte teljes az érdektelenség a kormány levelei iránt. Akik visszaküldték már a kormány kérdőívét, azok bő kétharmada Fidesz-szavazó.

Szerző