Állatkínzás - 54 kölyökkutya az autóban (fotók)

Publikálás dátuma
2017.05.16. 12:24

A zalai rendőrök egy 25 éves olasz állampolgárságú férfit hallgattak ki gyanúsítottként állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - informál a police.hu.

A járőrök hétfőn Nagykanizsa külterületén, egy Volkswagen Transporter típusú gépkocsi sofőrjét ellenőrizték. A rendőrök a jármű rakterében két ládában, valamint két mobil kutyaboxban, 54 különböző fajtájú kiskutyát találtak.

A gyanúsított az állatokat, amelyek állategészségügyi kiskönyvvel és egyedi jelöléssel nem rendelkeztek, ivóvíz nélkül, összezsúfolva szállította. A 25 éves olasz állampolgárságú férfit a nagykanizsai rendőrök elfogták, majd előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A kiskutyákat a rendőrök a nagykanizsai állatmenhelyre vitték.

Szerző

Balesetnek álcázta - Újabb bűntettet ismert be a gyilkos

Publikálás dátuma
2017.05.16. 10:16
Forrás: police.hu
A Bács-Kiskun megyei rendőrök bebizonyították, hogy egy,  már előzetes letartóztatásban lévő férfi egy kiskunhalasi női ismerősét is megölte - tudatja a police.hu.

Kiskunhalason, a Rekettye pusztában 2012. május 20-án az egyik dűlőút mellett egy női holtestet találtak. Az akkori szakvélemény arra utalt, hogy a nő közlekedési baleset áldozata lett, ezért a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya folytatott nyomozást. 2011 szeptemberében kiskunhalasi tanyáján előzetes szóváltást követően S. Mihály bántalmazta férfi ismerősét, aki belehalt sérüléseibe. A gyanúsítottat őrizetbe vették a rendőrök és a nyomozási bíró 2016. június 30-án előzetes letartóztatását rendelte el.

S. Mihály elfogását követően a Bács-Kiskun megyei nyomozók megvizsgálták a 2012 májusában történt halálesetet, mivel az nem messze a gyanúsított lakhelyétől történt.

A nyomozás kiderítette, hogy S. Mihály 2012. május 19-én 23 óra 30 perc körül a dűlőút melletti erdőben várta az asszonyt. Kezeire kesztyűt, cipőjére ruhadarabokat húzott és a magával vitt kalapácsot is ruhával burkolt be. A férfi váratlanul odament a kerékpárját toló nőhöz és több alkalommal kalapácsával fejbe vágta, emiatt az 55 éves helyi sértett összeeset és meghalt. Ezt követően a gyanúsított a holtestet az út szélére húzta. A férfi kihallgatásán az újabb emberölést is beismerte.

A rendőrök a nyomozást a napokban befejezték és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek küldik meg.

Szerző

Feladta magát a csepeli gyilkosság gyanúsítottja - Videó!

Feladta magát az a férfi, akit a múlt heti csepeli gyilkosság elkövetésével gyanúsítanak - közölte a rendőrség hétfő este a police.hu honlapon.

A tájékoztatás szerint a 28 éves férfi délután ment be a XXII. kerületi kapitányságra, ahol őrizetbe vették, majd kezdeményezték előzetes letartóztatását. Felidézték: péntek reggel érkezett bejelentés, hogy egy csepeli lakóház első emeletén egy ott lakó 57 éves nőt holtan találtak, akinek halálát az orvos szakértői vélemény szerint idegenkezűség okozta. A rendőrök nem sokkal később azonosították a feltételezett elkövetőt.

Szerző