Tömegbaleset a Dózsa György úton - Tragikus részletre derült fény

Publikálás dátuma
2017.05.16. 16:44
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Egy helyen dolgozott a Dózsa György úti tömegbaleset két áldozata - tudta meg a 24.hu. A portál azt is írja, hogy a balesetet okozó kocsit - ami belerohant az épp kanyarodó autóba - a kecskeméti maffiaper egyik elítéltje vezette.

Hétfőn délután 3 órakor ütközött össze két autó, majd az egyik a közeli buszmegállóba csapódott a XIII., Dózsa György úton. A balesetben egy 23 éves budapesti férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A súlyos sérültek közül, egy 37 éves budapesti lakos a kórházba szállítást követően életét vesztette - írta a police.hu.

A 24.hu azt írja, hogy mindkét halálos áldozat egy állami cég alkalmazásában álltak, egyikük már több mint tíz éve, a fiatalember pedig idén tavasszal kezdett a társaságnál. A tragikus egybeesés azonban az, hogy nem is együtt utaztak, a 23 éves férfi a buszmegállóban állt, az idősebb áldozat pedig annak az autónak az anyósülésén ült, amelyik a buszmegállóba csapódott a karambol után.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Az eddigi adatok szerint a fehér kabrió nagy sebességgel rohant bele – vélhetően áthajtva a piros lámpán – a másik Citroën oldalába. A kocsi sofőrje a kecskeméti maffiaper egyik elítéltje - írta a portál. Ő két másik férfival ült a Mercedesben, de csak őt vitték el a mentők a helyszínről. A férfi feje erősen vérzett, illetve megsérült a keze is, és a 24.hu szerint csak az éjszakai órákban fogta csak fel, hogy mi is történt. A férfi autókkal (is) üzletelt, így gyakran cserélgette kocsijait. A balesetet okozó sofőr ellen most is büntetőeljárás van folyamatban. Épp a barátnőjénél volt a karambolt megelőzően, a társaság egy XIII. kerületi címről indult el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

Szerző

Elgázoltak egy gyalogost a Soroksári úton

Baleset miatt lezárták kedd délután a IX. kerületi Soroksári út egy részét - mondta Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A szóvivő közlése szerint a Soroksári út és a Kén utca kereszteződésében egy teherautó elgázolt egy gyalogost. A főút városból kivezető oldalát teljesen lezárták, míg a másik oldalon egy sávon haladhat a forgalom. Hozzátette, hogy a balesetben egy középkorú férfi megsérült, őt a tűzoltók emelték ki a jármű alól, és jelenleg a mentők ápolják.

Szerző

Állatkínzás - 54 kölyökkutya az autóban (fotók)

Publikálás dátuma
2017.05.16. 12:24

A zalai rendőrök egy 25 éves olasz állampolgárságú férfit hallgattak ki gyanúsítottként állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - informál a police.hu.

A járőrök hétfőn Nagykanizsa külterületén, egy Volkswagen Transporter típusú gépkocsi sofőrjét ellenőrizték. A rendőrök a jármű rakterében két ládában, valamint két mobil kutyaboxban, 54 különböző fajtájú kiskutyát találtak.

A gyanúsított az állatokat, amelyek állategészségügyi kiskönyvvel és egyedi jelöléssel nem rendelkeztek, ivóvíz nélkül, összezsúfolva szállította. A 25 éves olasz állampolgárságú férfit a nagykanizsai rendőrök elfogták, majd előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A kiskutyákat a rendőrök a nagykanizsai állatmenhelyre vitték.

Szerző