Győztek a ligetvédők - Nem lesz új Közlekedési Múzeum

Publikálás dátuma
2017.05.17. 14:34
Népszava fotó/Tóth Gergő
Úgy fest, nyitott fülekre találtak a kritikák: a kormány azt a döntést hozta, hogy nem épül meg Városligetben a tervezett földalatti Közlekedési Múzeum – írja a hvg.hu.

A döntést Vitézy Dávid, a múzeum igazgatója közölte a Facebook-oldalán, és a Liget Projekt miniszteri biztosának, Baán Lászlónak a levelére hivatkozik. Baán levelében az olvasható: a kormány döntése alapján „a Közlekedési Múzeum számára egy olyan új, fő kiállítóhelyet szükséges létrehozni, ahol lehetséges a közlekedési eszközök illetve azok történetének teljes spektrumú bemutatása, az eddigi városligeti helyszínnél sokkal nagyobb területen”. Az új helyszínről a kormány néhány hónapon belül hoz döntést.

Népszava fotó/Tóth Gergő

Népszava fotó/Tóth Gergő

Vitézy azt írja posztjában, rozsdaövezeti helyszínt keresnek, a ligetes terv minden kritikusa egyébként ezt ajánlotta korábban. A döntés azért is meglepő, mert a földalatti múzeum már az építési engedélyt is megkapta. A történeti épületet visszaépítik, de ott a mostani tervek szerint innovációs múzeum lesz, ahova valószínűleg nem kell mozdonyokat és járműveket bevinni, mert ez volt a fő gondja a fejlesztéssel a kormánynak.

A teljes cikk itt olvasható

Szerző

DK: újabb átverés - Miből lesz a "nyugdíjprémium"?

A kormány újabb trükközést talált ki a nyugdíjasok átverésére. Ma minden nyugdíjas kevesebb pénzt kap, mint amennyi a törvény szerint járna, ugyanis a 2,4%-os infláció helyett 1,6%-kal számolták a nyugdíjkorrekciót. Az Orbán-kormány a most visszatartott pénzt akarja majd a nyugdíjasoknak nagy kegyesen nyugdíjprémiumként odaadni. Ez hazugság, ez a pénz nem ajándék, hanem már most is járna - írja közleményében a DK.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány át akarja verni a nyugdíjasokat, a kifizetetlen nyugdíjkorrekciót nevezve nyugdíjprémiumnak. A DK szerint a nyugdíjasoknak elegük van abból, hogy hülyének nézik őket, tudják, hogy a Fidesz nyugdíjai nem emelkednek az infláció mértékével és ezért nem is értékállóak. A DK 2018-tól a Sokak Magyarországa program szerint bevezetné a kétpillérű nyugdíjrendszert, hogy mindenkinek járjon alapnyugdíj állampolgári jogon és mindenkinek, aki dolgozik, legyen egy egyéni számlája is. A DK ezek után bevezetné a Nyugdíj Extrát is, hogy gazdasági növekedés esetén a nyugdíjasok is részesüljenek a növekedésből - zárul a dokumentum. 

Szerző

MSZP: a Fidesz a magyar családokon nyerészkedik

Nem Brüsszel drágítja a rezsit, hanem a Fidesz. Európában az utóbbi két évben felére csökkent a gáz ára, de a kormány mégis ugyanazzal a drága tarifával adja a gázt a magyar embereknek. Ez pofátlan nyerészkedés - írja közleményében az MSZP.

A Fidesznek be kell fejeznie a nyerészkedő gázdrágítást! Nem Brüsszelt kell alaptalanul vádolni a rezsicsökkentés eltörlésével, hiszen a Fidesz miatt nálunk a legdrágább a gáz egész Európában! A Fidesz-kormány a magyar családok uzsorása, miattuk drágák a sárga csekkek, az így kicsalt pénzt pedig magukra költik. Az MSZP szerint, ha olcsó a gáz, akkor azt olcsón is kell adni! A Fidesz-kormány nem nyerészkedhet a magyar családokon! 2018-tól Botka László kormánya csökkenteni fogja a magyar családok kiadásait. Az MSZP azért dolgozik, hogy a Fidesz által ellopott pénzt visszaadja a magyar embereknek. A Fidesz leváltható, Magyarország megjavítható! - zárul a dokumentum. 

Szerző