Előfizetés

Dobrev Klára újra beperli Lázárt

Publikálás dátuma
2017.05.19. 11:29
"...csak, hogy a miniszter gyurcsányozhasson" - Dobrev Klára 2014-ben az Élet Menetén Gyurcsány Ferenccel - Forrás: Gyurcsány F
Újra beperli Lázár János Dobrev Klára - adta hírül a Klubrádió. 

Az Altus vezérigazgatója az ATV Egyenes beszéd című műsorában elmondta: az újabb perre azért van szükség, mert Lázár János kimeríti a hűtlen kezelés gyanúját, hiszen ahelyett, hogy megmentene 18 milliárd forintot az országnak, a pénzt beáldozza, hogy gyurcsányozhasson. Szerinte a miniszter pontosan tudja, hogy a források felhasználása körül nem volt gond, birtokában van ugyanis a teljes dokumentáció.

lásd még: Dobrev Klára: Lázár tudatosan hazudott

Beperli az államot Budaörs polgármestere

Publikálás dátuma
2017.05.19. 11:17
Budaörs önkormányzat - Forrás: Google Earth Street View
Hazai és európai jogorvoslati fórumokhoz fordult és kártérítést kér Wittinghof Tamás, Budaörs polgármestere az önkormányzatoktól elvett iskolák ügyében - írta az atv.hu.

Wittinghof az ATV Egyenes beszéd című műsorában emlékeztetett, a kormányzat úgy döntött, hogy elveszi az önkormányzatoktól az iskolák fenntartói és működési jogát, s ezzel összefüggésben még egy úgynevezett szolidaritási hozzájárulást is kivetett. Ennek következtében országosan 23 milliárd forintos bevételre számít az állam az önkormányzatoktól, amelynek 10 százaléka Budaörsöt terhelné.

A polgármester szerint 7-800 millió forintba került az iskolák fenntartása korábban, most pedig az összeg háromszorosát vonják el a várostól, amellyel bedöntik a költségvetést. Hozzátette: a jogállam arról szól, hogy az emberek megvédhetik a jogaikat, ezt képviseli ő is a per indításával. A polgármester szerint a város Fideszes képviselői lapítottak az ügyben.

Hatcsillagos szálloda Felcsút közelében?

Publikálás dátuma
2017.05.19. 10:25
Népszava fotó
Magyarország első hatcsillagos szállodájának tervét is elrejtették abban a fejlesztési programban, amely az Etyek–Felcsút–Bicske határolta térséget virágoztatná fel - szúrta ki a Bors. A napilap szerint a kormány 2015 decemberében nyújtotta az első támogatást, 2,3 milliárd forintot a Pannónia Szíve Programhoz, amelynek célja, hogy a Vértes, a Velencei-tó és Bicske által határolt terület turizmusát fejlessze.

Ennek a programnak a keretében hosszabbítanák meg a felcsúti kisvasutat, igaz, erről - legalábbis egyelőre - letett a kormány. A legnagyobb fejlesztés az Orbán Viktor szülőfalujához, Felcsúthoz közeli Etyekre vár: a program külföldi turisták özönével számol, ezért három háromcsillagos, három négycsillagos, és Magyarországon elsőként egy hatcsillagos szálloda felépítését szorgalmazza. A hat csillagot csak azok a szállodák kaphatják meg, például az alkalmazottak száma nem lehet kevesebb, mint a vendégeké, illetve nyilvános helyeken, például étkezés közben is adott az egyéni elkülönülés lehetősége.