Nyugdíjasok kérlelik a kormányfőt

Publikálás dátuma
2017.05.22. 11:27
FOTÓ: REUTERS/Marko Djurica/File Photo
A nyugdíjasok szakszervezetének egyesülete azt kérte Aleksandar Vučić megválasztott szerb elnöktől, javasolja a szerb kormánynak, hogy állítsák vissza a nyugdíjakat a korábbi szintre, s térítsék meg a nyugdíjasoknak azt, amit elvettek tőlük.

„Szerbia alkotmánya szerint új tisztségében kevesebb hatásköre lesz a politikai folyamatokban, mint az eddig végzett munka során, de ezért sokkal felelősségteljesebb lesz. Ezért kérjük Önt, hogy használja fel tekintélyét, legitimitását és befolyását, s ajánlja a leendő kormányfőnek, akit kétségtelenül Ön fog kiválasztani, hogy javasolja a nyugdíjasok diszkriminálásának eltörlését, s térítsék vissza nekik mindazt, amit eddig elvettek tőlük” – áll a nyugdíjas-szakszervezet Vučićhoz intézett levelében, amit a Vajdaság Ma honlapja közölt.

A levél szerint Vučić, akinek május végéig kell átvennie az államfői megbízatást, „ezzel megmutatná, hogy új tisztségében is egységesen akar tevékenykedni, hogy fontos számára a jogrend megőrzése és az alkotmányos értékek védelme”.

A közszféra béreit, valamint a 25 ezer dinárnál magasabb nyugdíjakat több mint tíz százalékkal csökkentették 2014 novemberében a költségvetési takarékossági intézkedések miatt. Azóta két alkalommal növelték néhány százalékkal ezeket a kifizetéseket.

Vučić bejelentette, néhány hónap múlva meghozzák a közszféra béreinek valószínűleg 10 százalékos emeléséről szóló határozatot, valamint a nyugdíjakat is jelentős mértékben növelni fogják.

Szerző

Eb-t rendezhet 2020-ban Magyarország

Publikálás dátuma
2017.05.22. 11:00
Forrás: Facebook/Brigitta Kőváriné Ivánfi
Tizenöt magyar érmet és nagy magyar sportdiplomáciai sikert hozott a szkander Európa-bajnokság Katowicében, ahol az is eldőlt, hogy az idei világbajnokság után Magyarország 2020-ban Eb-t is rendezhet majd.

A Nemzeti Versenysport Szövetség hétfői tájékoztatása szerint Kőváriné Ivánfi Brigitta két aranyat is nyert: a 70 kilós kategóriában jobb és bal kézzel is kontinensbajnok lett. A 33 tagú válogatott tagjai közül még Farkas István végzett az első helyen, a mozgássérült junior kategóriában, a küldöttség emellett három ezüst- és kilenc bronzéremmel zárt.

Szerző

Császár Gábor bajnok a Svájcban

Publikálás dátuma
2017.05.22. 07:59

A Kadetten Schaffhausen a magyar válogatott Császár Gábor vezérletével megvédte címét a svájci férfi kézilabda-bajnokságban. 

A Kadetten a döntőben előbb 31–18-ra, majd 30–26-ra, végül szombat este hosszabbítás után 30–28-ra győzte le a Pfadi Winterthur együttesét. A liga honlapjának beszámolója szerint ez volt a klub tizedik – sorozatban negyedik – bajnoki címe. A magyar irányító – aki gólkirály volt a Bajnokok Ligája csoportkörében – a három mérkőzésen összesen húsz alkalommal volt eredményes, és 28 meccsen dobott 180 találattal a svájci bajnokságban is az élen végzett. A 227-szeres válogatott Császár április elején 2021-ig meghosszabbította szerződését a klubjánál.

Szerző