Jön az újabb vihar - Ismét felhőszakadás zúdulhat Budapestre (is)

Publikálás dátuma
2017.05.24. 17:43
A keddi felhőszakadás következménye a fővárosban - MTI Fotó: Bruzák Noémi
Elsőfokú figyelmeztetés van érvényben az ország középső és keleti részén a várható heves zivatar és felhőszakadás miatt - adta hírül az InfoRádió. 

Az érintett térségben, a többi között Pest megyében és a fővárosban az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat. Intenzívebb zivatarok leginkább az Alföld középső és keleti részén valószínűek, helyenként viharos óránkénti 75 kilométeres széllel - közölte a meteorológiai szolgálat.

Szerző

A holokauszt roma áldozataira emlékeznek a Nemzetiben

Joka Daróczi János rendező tájékoztatása szerint a vasárnap bemutatásra kerülő darab címe 371 csillag: túlélőkről készült videofelvételekkel és színészek segítségével idézik fel az Auschwitz-Birkenauban átélt borzalmakat. Nyugat-Európában évek óta megemlékeznek május 16-i lágerlázadás napjáról. A darab elsősorban fiataloknak szól.

A műsorban közreműködik Lázár Kati, Lovas Emília, Fátyol Kamilla, Nyári Oszkár, Udvaros Dorottya, valamint Snétberger Ferenc gitárművész, a Romengo Együttes, Balogh Kálmán cimbalomművész, Szirtes Edina Mókus és a SziRom-Szimfonikus Roma Zenekar.

Szerző

Oligarcha-keringő - Jól tolmácsolt, rögvest cégvezető lett

Publikálás dátuma
2017.05.24. 16:46
A miliő Horvátországban, ahol Mészáros Lőrinc kinézett magának egy villát... Ugljan sziget/Google Street View
Egyszer volt hol nem volt... ám Arany Jánossal szólva sajnos  nem mese ez gyermek, hanem a mai Magyarország: történt még 2015 elején, hogy Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és Orbán hű barátja elérkezettnek látta az időt megajándékoznia magát egy jó kis horvátországi villával, ki is nézett egy 1924-ben épült olasz stílusú házat a parton - kezdi a sztorit a Direkt 36 oknyomozása a 444.hu oldalán. 

Kicsit előreszaladva a történetben, felhívnánk olvasóink figyelmét a címben jelzett oligarcha-keringőre, pontosabban oligarcha-körforgásra, aminek lényege, hogy a közös pénz az éppen aktuális kegyelt zsebébe, illetve az érdekköre zsebébe is kerüljön. A cikk jelzi ugyanis, hogy az egyik Kft. felvásárlásának története azt is megmutatja, hogyan szerzi meg az új barát köre azt a piaci területet, amit korábban a régi baráthoz köthető cég uralt. 

Egy napon, ami talán el sem jön soha, majd én is kérek tőled valamit... 

Nade a történet

Nos, Mészáros Lőrinc jelentkezett a kinézett villa hirdetésére, ám segítségre volt szüksége, miután a szép magyar nyelven kívül nemigen tud másképp kommunikálni, angolul és horvátul biztosan nem. A helyi ingatlanközvetítőt végül egy „kedves, idősebb férfi”, a horvátul jól tudó Sakalj Ferenc hívta fel. A történtekről neve elhallgatását kérve beszámoló helyi ingatlanos szerint a Mészáros-Sakalj páros kemény tárgyalópartnernek bizonyult, de végül sikerült egy jó, piaci árat kialkudnia az ingatlanosnak, aki a pontos összeget nem volt hajlandó elárulni.

Még az év májusában létrejött az adásvétel, a Mészáros és Mészáros Kft. horvát cége, a Mirno More d.o.o. nevére írták az ingatlant. A horvát cég vezetője Sakalj Ferenc lett, aki később a Mészáros által felvásárolt eszéki focicsapat vezetőségében is fontos helyet kapott, és helyben úgy mutatták be, mint aki a milliárdost képviseli majd az igazgatóságban. A férfi ráadásul nem csak Horvátországban jelent meg Mészáros környezetében, hanem néhány hónapja Magyarországon is.

A teljes történetet itt olvashatják. Érdemes. 

Szerző