Adás közben evakuálták a BBC rádióstúdióját

A stúdióban egyszerre csak megszólalt a vészjelző, majd felhangzott egy automatikus üzenet: Figyelem, figyelem, kérem, hagyja el az épületet a legközelebbi kijáraton át. Ne használja a liftet! A történteket a stúdióban elhelyezett kamera is rögzítette. Az egyik műsorvezető láthatóan meg is ijedt a vészjelzés hallatán - írta az Independent alapján a hvg.hu.

A BBC egyik rádiós munkatársa megerősítette, hogy el kellett hagyniuk az épületet, egy kollégája videót is posztolt, amelyen látszott, hogy az irodaház dolgozói az utcán gyülekeznek. Valamivel később a rádiósok visszatérhettek a stúdióba, ahol elmondták, hogy téves riasztásról volt szó: tűzriadó volt, senkinek nem esett baja. A hétfő esti, 22 halálos áldozatot követelő öngyilkos terrortámadás után kedd éjjel az ötfokú skálán a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültség szintjét Nagy-Britanniában. Ez azt jelenti, hogy nem zárható ki, hogy akár rövid időn belül újabb támadás történik. Ennek nyomán több ezer katonát vezényeltek ki a brit nagyvárosok forgalmas csomópontjaira.

Szerző

Terror Manchesterben - Azonosították mind a 22 áldozatot

Publikálás dátuma
2017.05.24. 17:34
Fotó: REUTERS/Peter Nicholls

A brit rendőrség már  mind a 22 áldozat személyében biztos, többeket a családjaik és barátaik azonosítottak.  A törvényszéki orvosi vizsgálatok azonban még négy-öt napot vehetnek igénybe, azok lezártáig nem közlik a neveket.  Már az összes érintett családdal kapcsolatba léptek, képzett rendőrtisztek foglalkoznak velük. A legfiatalabb áldozat a nyolc éves Saffie Russos - tudatta az AP.

Szerdai brit médiaértesülések szerint a 22 halálos áldozat egyike egy rendőrnő, aki családjával, szolgálaton kívül volt jelen nézőként a Manchester Arénában rendezett popkoncerten. A robbantásban a sajtóbeszámolók szerint súlyosan megsérült az áldozat férje és két gyermeke is. Ő a második brit rendőr két hónapon belül, aki terrortámadásban halt meg.(MTI)

Szerző

Meghalt rákban Sztálin egyik unokája

Élete 76. évében elhunyt Alekszandr Burdonszkij orosz színházigazgató, Sztálin egyik unokája. Burdonszkij Alekszandr Sztálin néven született, de később felvette anyja lánykori nevét, hogy az embereknek ne a néhai szovjet diktátor jusson róla az eszükbe. Éveken át vezette a moszkvai Központi Orosz Katonai Színházat. 

Az 1941-ben született Burdonszkij korábban úgy nyilatkozott, kevés köze volt Sztálinhoz annak 1953-ban bekövetkezett halála előtt. Mint mondta, senkinek nem kíván olyan gyermekkort, mint amilyen neki volt és meg kellett változtatnia a nevét, hogy a művészeteknek szentelhesse életét. Egy interjúban elmondta, nagyapjára shakespeare-i karakterként tekintett, a zseni és az őrült elegyeként. Miközben fiatalként keményen tiltakozott ellene, később zsarnoksága és kegyetlensége ellenére látnia kellett, milyen erőteljes 20. századi alak volt. 

Decemberben 80 éves korában elhunyt Sztálin egy másik unokája, Jevgenyij Dzsugasvili is, aki nagyapja örökségének rendíthetetlen védelmezője volt. Amikor a Novaja Gazeta független orosz lap "vérszomjas kannibálként" jellemezte nagyapját, becsületsértés miatt nyújtott be keresetet a lap ellen az orosz bíróságon, majd miután elutasították, a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult jogorvoslatért. A bíróság véglegesen elutasította a keresetet.

Szerző
Témák
Sztálin unoka