Kritizálhatatlan zsidózás a köztelevízióban

Egyetértőleg idézte az M1 Híradója szerda este az iráni legfelsőbb vallási vezetőt, Ali Hámeneit, aki azt mondta, Soros György gonosz cionista-amerikai milliárdos. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) csütörtökön közleményben kívánt reagálni a Soros-ellenes kampány újabb, durva darabjára. Mint hangsúlyozzák: a zsidó-keresztény kultúrkörben elfogadhatatlan a riogatás a "háttérben megbújó, onnan világ-összeesküvést szervező, saját anyját bármikor megölni kész gonosz spekulánssal". A MAZSIHISZ rendkívül aggályosnak és felháborítónak tartja, hogy a köztelevízió a nyugati értékeket elutasító, antiszemita iráni ajatollahot, mint hiteles forrást, kommentár nélkül idézi. Ali Hámenei szóhasználata a magyar szélsőjobboldali médiumokban a zsidózás egyik félreérthetetlen, bevett formája. Az ilyesfajta közbeszéd nem tolerálható. A magyar alaptörvény védi a lelkiismereti, szólás- és vallásszabadságot, a szövetség határozott véleménye, hogy Magyarországon nem bűn sem zsidónak, sem cionistának lenni. "Fontosnak tartjuk, hogy a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) tartsa be a magyar kormány által az antiszemitizmus ellen meghirdetett zéró tolerancia elvét. A magyar kormánytól elvárjuk, hogy az általa felügyelt médiumoktól követelje meg az alkotmányos alapelvek betartását" - hangzik a MAZSIHISZ reagálása, amelynek közzétételétől az MTI elzárkózott. Az írták: a közlemény az MTI OS Szabályzatának 14.2. pontjába ütközik, amelynek értelmében a közreadott „közlemény nem sértheti a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit, nem irányulhat a közmédia bármely szervezete vagy annak munkavállalója ellen.” Magyarul: az állami médiát Magyarországon nem szabad kritizálni.

Szerző

7-en a 7-ről - Ön szerint is a Kommunista kiáltvány alapján jött létre Brüsszel?

Arató András, Klubrádió

Hát persze. Közismert tény, hogy Soros írta a Kommunista Kiáltványt sok millió migráns beözönöltetése céljából. Sőt, szemtanúk elmondása szerint Mohácsnál is feltűnt, turbánnal a fején: genderista hadsegédjével, Heller Ágnessel vállt vállnak vetve küzdöttek a magyaroknak a velük együtt élők szabad megválasztásának joga ellen.

Avar János, újságíró

Kísértetiesen. A világ olyan proletárjai egyesültek, mint Adenauer és DeGaulle. S ma is járja kis sértett Európát: mert Brüsszelben úgy beszéltek vele, mint egy útszéli tolvajjal. Pedig ő az európai főút közepén jár. S az ő országában már meg is valósult a proletár diktatúra: van (egyre több) proletár és van diktatúra.

Bolgár György, rádiós újságíró

Hát persze. Íme: ,,A burzsoázia a világpiac kiaknázása által valamennyi ország termelését és fogyasztását kozmopolitává formálta. A régi helyi és nemzeti önellátás és elzárkózottság helyébe a nemzetek sokoldalú érintkezése, egymástól való sokrétű függése lép." Bizony! Marx már 1848-ban tudta, amire Németh Szilárd csak most döbbent rá.

Farkasházy Tivadar, Hócipő

Mivel korunk embere már nem olvas, csak néz, a mobiltelefon meg kicsi, az amerikai elnök is csupán twitterezik, na jó, ő korábban se volt egy Juhász Ferenc, ezért Habonyék igyekeznek rövidíteni az üzeneteiket. Brüsszel, Soros. Főleg az első erős, mert ha gyorsan mondja az ember, olyan, mint egy tüsszentés, mindenki hátrahőköl tőle. Ez elég Pesten, vidéken meg ők az urak, mert az ellenzéknek nincs térképe.

Friss Róbert, újságíró

Kinyílt a szemünk. Furfangos egy alak volt ez a Marx Karesz, 169 év kellett, meg a Fidesz, hogy végre kiderüljön: kísértet járja be ugyan Európát, de a brüsszelisták kísértete...

Horváth István, hírlapíró

Ha nem tévedek, a híres magyar rezsiharcos, valamint eredetkutató nevéhez köthető a kérdésbe foglalt történelmi fölismerés: Brüsszel és a Kommunista Kiáltvány között oksági a liberális kapcsolat. De ez még nem elég! A demográfiában is jártas birkózó elnöktől a szőnyeg szélére állított magyar anyák a minap megtudhatták, hogy aki teleszüli a világot, azé a világ. Hát igen. Kísértet járja be Magyarországot, a némethszilárdok kísértete.

Veress Jenő, a Népszava főmunkatársa

Sőt, úgy tudom, a kőtáblákon is a kommunista kiáltvány volt, azért nem is tartják be a magukat keresztyénnek mutogatók. De nyilván a Korán is annak átdolgozott változata, Allah ajánlásával. Csak bámulok, hogy a "kormányzó erő", kétségbeesésében milyen sületlenségeket képes lenyomni hívei torkán. Lépést tartani sem tudok vele.

Szerző

Újabb pénzekkel tömi a kormány az ORÖ-t

Publikálás dátuma
2017.05.27. 07:05
Népszava fotó
Úgy segítheti ki ezúttal mintegy 271,5 millió forinttal a kormány az Országos Roma Önkormányzatot (ORÖ), hogy közben szívességet tesz a katolikus egyháznak is – tudta meg a Népszava.

Információnk szerint jövő szerdán a kormány elé kerülhet az a javaslat, amely szerint az állam 271,5 millió forintért megvásárolja a Katolikus Karitásznak az Országos Roma Önkormányzat budai, Gellérthegy utcai 415 négyzetméteres irodáját. A katolikus egyház hivatalos segélyszervezete ugyanis „kinőtte” a Bartók Béla úti társasház hatodik emeletén, összességében 260 négyzetméteres, két külön lakásban működő országos központját. A kormány vissza nem térítendő támogatás formájában segítené új irodához az egyházi segélyszervezetet, amely az új központ megvásárlása után megtarthatná a Bartók Béla úti lakásokat is.

Az Országos Roma Önkormányzat a fennálló tartozásai miatt kénytelen értékesíteni ingatlanjait, köztük a Gellérthegy utcai épületet. Úgy tudjuk nagyságrendileg annyi pénzt kapnak érte, mint amennyit az ORÖ ráköltött. Mint emlékezetes: a szervezet 200 millió forintért vette irodaházat , 26 milliót költöttek a felújítására, 31 millióért vettek bútorokat, további 21 millióért informatikai eszközöket.

Hogy hirdették-e valahol az épületet, azt nem tudjuk, de tény, a kormány rátalált a lehetőségre, így egyetlen döntéssel két legyet üt egycsapásra. A katolikus segélyszervezet kényelmes székházhoz jut, az ORÖ meg lényegében letudhatja adósságait.

A szervezet azt követően adósodott el igazán, amikor a Híd a munka világába elnevezésű program körüli 1,6 milliárdos csalásgyanú miatt a hatóságok még 2015 nyarán nyomozást rendeltek el. A Társadalmi megújulás operatív program keretében a Foglalkoztatási szövetkezet – Híd a munka világába című projekt teljes támogatási összegére a kormány eredetileg 4,995 milliárd forintot szánt, ám miután a visszaélésekre fény derült, az Emberi Erőforrások Minisztériuma belső vizsgálatot rendelt el, és megállapította a szabálytalanságokat. Ezután visszakövetelte az önkormányzat számára már kifizetett 1,6 milliárd forintot. A Magyar Nemzet korábbi tudósítása szerint egyébként az ORÖ tavaly december elejéig mindössze 30 millió forintot fizetett vissza a szakminisztériumnak. Decemberben a kormány „speciális támogatás" címén 1,3 milliárd forintot ítélt oda az Országos Roma Önkormányzatnak. Ezzel az eredeti 1,64 milliárd forintos adósságból mostanra már csak 281 millió forint és némi apró maradt, az első kerületi ingatlan tulajdonos cseréjével alig tízmillió forintos tartozássá „olvad.”

Az ügyletben gyakorlatilag pénzzel senki nem találkozik, az adófizetők forintjai a kincstár költségvetési számlájáról egy másik, a visszafizetési kötelezettséget gyűjtő alszámlájára kerül.

Szerző