Melegítőjét árverezi egy család segítésére Kenderesi Tamás olimpikon

Publikálás dátuma
2017.05.27. 11:53
Forrás: Kenderesi Tamás fans/Facebook
Mélyen megérintette Kenderesi Tamást, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. úszóját, amikor megtudta, hogy porig égett a Vaskó család decsi háza. Az aparhanti születésű úszó már akkor eldöntötte, hogy segít, sajtótájékoztatón be is jelentette, hogy árverésre bocsátja a tavalyi nyári olimpián viselt tréningruháját – informál a teol.hu.

– Pár hónappal ezelőtt Péter öcsém siklósi dzsúdóversenyén találkoztam Vaskó Sándorral, akivel jól el is beszélgettünk – mesélte az olimpikon. – Pár nappal később láttam, hogy a PVSK Judo Szakosztálya gyűjtést indított egy család számára, akiknek leégett a háza. Akkor tudtam meg, hogy Vaskóékról van szó. Nagyon megérintett a tragédiájuk, azonnal el is kezdtem gondolkozni azon, hogyan segíthetnék nekik. Ezúton szeretnék arra kérni mindenkit, aki szimpatizál velem, hogy segítsünk közösen nekik.

Vaskó Sándor az egyik percben még kedélyesen diskurált Kenderesi Tamással, aztán kapta a telefonhívást, hogy lángol a házuk. A sajtótájékoztatón megrendülten elevenítette fel a történteket. Kislánya éppen a tatamin küzdött ellenfelével, amikor megkapta a hírt. Azonnal rohantak haza, de mire Decsre értek, mindenük a lángok martalékává vált. Csupán annyi ruhájuk maradt, amiben elindultak otthonról Siklósra...

Most abban reménykednek, hogy a melegítő eladásából befolyik annyi pénz, aminek a segítségével el tudják kezdeni házuk újjáépítését. Vaskó Sándor a sajtótájékoztatón hangsúlyozta azt is, hogy a szomorú eset óta már három hónap telt el, de a biztosítótól még senki sem kereste őket.

A tréningruhára itt lehet licitálni június 13-ig, a kikiáltási ár 50 ezer forint.

A honlapon egyéb információk is elérhetők azok számára, akik nem szeretnének licitálni, de más módon segítenének a családnak.

Szerző

Tűzoltók mászták meg a tévétornyot

Ebben az évben már második alkalommal rendezte meg a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a pécsi katasztrófavédelmi kirendeltség a lépcsőfutó bajnokságot. A helyszín a pécsi tévétorony volt, ahol 438 lépcsőfok és 75 méteres magasság várta a tűzoltókat – tudósít a bama.hu.

A rendezvény célja az volt, hogy versenyszerű keretek között mérjék fel a tűzoltói beavatkozások során fellépő fizikai igénybevételt. A tűzoltók teljes menetfelszerelésben (bevetési ruha, csizma, védősisak, kesztyű, acélpalack) teljesítették a nem mindennapi versenyt.  Az ország szinte több pontjáról érkeztek versenyzők, többek között Egerből, Kecskemétről, Ceglédről, Dunaújvárosból, Miháldról és Mezőtúrról is. A mezőnyben két hölgy is volt.

A tévétorony az egyik legnehezebb helyszín a lépcsőfutó versenyek szempontjából. A lépcsők közötti pihenő szakaszok ugyanis ritmusváltásra kényszerítik a versenyzőket, ami sok erőt kivesz belőlük.

Volt, akinek nehezebbnek tűnt a közel ötszáz lépcsőfok teljesítése, mint tavaly, sőt úgy érezte, mintha pár emeletet ráépítettek volna a toronyra. Többeket a táv kétharmadánál álló kávéautomata látványa motivált, mondván onnan már nincs messze a kilátó.

A versenyről senki nem távozott üres kézzel, a díjazásokon kívül, minden induló befutóéremmel, emléklappal és egy csoportképpel tért haza a megmérettetésről.

Szerző

Lázár nem beszélt a levegőbe - Hova vándorolnak az uniós pénzek?

Úgy tűnik, nem beszélt a levegőbe Lázár János kancelláriaminiszter, amikor néhány hónapja bejelentette, hogy 2017 az uniós támogatások kifizetésének éve lesz- írja a Magyar Nemzet. A jelek szerint a brüsszeli forrásokat, ha törik, ha szakad, le kell hívni – a cél elérésében az sem jelenthet akadályt, ha olyan cégeket juttatnak hatalmas összegekhez, amelyek tulajdonosi körében végrehajtás vagy büntetőeljárás zajlik. Ugyanakkor a fideszes érintettség előnyt jelenthet.

 Ezt támasztja alá az, hogy miközben Simonka György országgyűlési képviselő rokonainak és cégeinek érintettségével költségvetési csalás gyanúja miatt nyomozás folyik, a politikus köre különös körülmények között jut újabb uniós százmilliókhoz – jegyzi meg a lap, amely kiderítette, hogy a kormánypárti képviselőhöz több szálon is kötődik az a társaság, ami 450 millió forint uniós pénzt kap arra, hogy Medgyesegyházán ipari parkot létesítsen. Brüsszel az összeget a terület- és településfejlesztési operatív program (Top) forrásaiból biztosítja, amelynek célja a falvak, városok gazdasági és szociális fejlesztése. A közel félmilliárd forintos támogatás nyertese a Medgyesegyházi Ipari Park Kft., amelynek figyelemre méltó tulajdonosi szerkezete van.

A tavaly bejegyzett társaság a helyi önkormányzat mellett két cég birtokában van, mindkettőben megtalálhatók Simonka György rokonai és bizalmasai. Egyike a szóban forgó társaságoknak az a mára 11 végrehajtási eljárással terhelt Paprikakert Tész Kft., ami feltehetően érintett a Központi Nyomozó Főügyészség által Simonka György környezetében folytatott vizsgálatban. Utóbbi vállalkozásnak egyébként korábban maga a fideszes politikus is tagja volt. Ám ennél érdekesebb, hogy egy olyan személy is tulajdonosa a kft.-nek, aki Simonka György üzlettársa egy másik, mára felszámolás alá került cégben, s akiről korábban megírtuk, hogy előzetes letartóztatásba helyezték a hatóságok a Simonka-üggyel összefüggésben. Egyébként az eljárásnak 11 gyanúsítottja van. A korábban szintén a kormánypárti képviselőhöz köthető cég egyébként már egy pusztaottlakai állatsimogató létesítésére is nyert pályázati pénzt.

A Békés Megyei Önkormányzat Fidesz-többségű területfejlesztési bizottsága mindössze egyetlen nap alatt, a pályázatok részletes ismerete nélkül hozott döntést a pénzek szétosztásáról. Az öttagú grémiumból négyen szavaztak, egy képviselő tartózkodott, utóbbi a szocialista Varga Zoltán volt. A politikus elmondta, az elbírálás előtt egy nappal értesítették róla, hogy dönteni fog a testület a több mint négyszáz pályázatról. A szavazás napján kizárólag a pályázatok címeit látták a döntéshozók. Ez pedig a politikus szerint azt jelenti, a Fidesz-többségű testület nem is tudja, hogy az összesen 18,3 milliárd forint uniós támogatást pontosan milyen pályázatokra osztotta ki.

A teljes cikket itt olvashatja el

Szerző