Menekültekre lövetni akaró szélsőjobbos politikus szelfizett Orbánnal

Publikálás dátuma
2017.05.27. 12:00
Forrás: Beatrix von Storch/Facebook
„A széllel szemben kell vitorláznunk. Ehhez bátorságra van szükség. S a hasonló elveket vallóknak szövetségre kell lépniük” – írja Facebook bejegyzésében a német jobboldali radikális Alternatíva elnökhelyettese, Beatrix von Storch, aki a budapesti demográfia-fórumon is előadást tartott, sőt a közösségi oldalra közös Orbán Viktorral készült képet is posztolt. Azt írta: biztosította Orbánt arról, hogy pártja, az AfD kész erre az együttműködésre.

Von Stoch a bejegyzésben mintaként emlegeti a magyar kormányfőt. „Miközben Schäuble (a német pénzügyminiszter) azt állítja, hogy az iszlám bevándorlás javítja az esélyeinket, Orbán az európai határokat védi és a magyar családokat segíti. Harcolni fog a kultúránkért. Mi is!” – írja az Alternatíva vezető politikusa.

Beatrix von Storch 2014 óta az Európai Parlament tagja. Nikolaus von Oldenburg nagyherceg unokája. 2013-ban a Welt am Sonntag azt írta, hogy adományokat saját céljaira használt fel. 2013-ban lépett be az AfD-be. 2016-ban nagy feltűnést keltett azzal a kijelentésével, amely szerint fegyvert kell bevetni a menekültek ellen – nőkre és gyermekekre is lövetett volna. Később azt mondta, rájuk mégsem vonatkozna követelése. Emiatt kizárták a konzervatív Európai Keresztény Politikai Mozgalomból (ECPM). Menesztették volna az euroszkeptikus Európai Konzervatívok és Reformerek (EKR) EP-képviselőcsoportjából is, ő azonban megelőzve a lépést távozott a frakcióból, s belépett a szintén jobboldali populista Szabadság és Közvetlen Demokrácia Európája (EFDD) frakcióba. Von Storchot a párt jobboldali konzervatív szárnyához sorolják.

Szerző

Melegítőjét árverezi egy család segítésére Kenderesi Tamás olimpikon

Publikálás dátuma
2017.05.27. 11:53
Forrás: Kenderesi Tamás fans/Facebook
Mélyen megérintette Kenderesi Tamást, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. úszóját, amikor megtudta, hogy porig égett a Vaskó család decsi háza. Az aparhanti születésű úszó már akkor eldöntötte, hogy segít, sajtótájékoztatón be is jelentette, hogy árverésre bocsátja a tavalyi nyári olimpián viselt tréningruháját – informál a teol.hu.

– Pár hónappal ezelőtt Péter öcsém siklósi dzsúdóversenyén találkoztam Vaskó Sándorral, akivel jól el is beszélgettünk – mesélte az olimpikon. – Pár nappal később láttam, hogy a PVSK Judo Szakosztálya gyűjtést indított egy család számára, akiknek leégett a háza. Akkor tudtam meg, hogy Vaskóékról van szó. Nagyon megérintett a tragédiájuk, azonnal el is kezdtem gondolkozni azon, hogyan segíthetnék nekik. Ezúton szeretnék arra kérni mindenkit, aki szimpatizál velem, hogy segítsünk közösen nekik.

Vaskó Sándor az egyik percben még kedélyesen diskurált Kenderesi Tamással, aztán kapta a telefonhívást, hogy lángol a házuk. A sajtótájékoztatón megrendülten elevenítette fel a történteket. Kislánya éppen a tatamin küzdött ellenfelével, amikor megkapta a hírt. Azonnal rohantak haza, de mire Decsre értek, mindenük a lángok martalékává vált. Csupán annyi ruhájuk maradt, amiben elindultak otthonról Siklósra...

Most abban reménykednek, hogy a melegítő eladásából befolyik annyi pénz, aminek a segítségével el tudják kezdeni házuk újjáépítését. Vaskó Sándor a sajtótájékoztatón hangsúlyozta azt is, hogy a szomorú eset óta már három hónap telt el, de a biztosítótól még senki sem kereste őket.

A tréningruhára itt lehet licitálni június 13-ig, a kikiáltási ár 50 ezer forint.

A honlapon egyéb információk is elérhetők azok számára, akik nem szeretnének licitálni, de más módon segítenének a családnak.

Szerző

Tűzoltók mászták meg a tévétornyot

Ebben az évben már második alkalommal rendezte meg a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a pécsi katasztrófavédelmi kirendeltség a lépcsőfutó bajnokságot. A helyszín a pécsi tévétorony volt, ahol 438 lépcsőfok és 75 méteres magasság várta a tűzoltókat – tudósít a bama.hu.

A rendezvény célja az volt, hogy versenyszerű keretek között mérjék fel a tűzoltói beavatkozások során fellépő fizikai igénybevételt. A tűzoltók teljes menetfelszerelésben (bevetési ruha, csizma, védősisak, kesztyű, acélpalack) teljesítették a nem mindennapi versenyt.  Az ország szinte több pontjáról érkeztek versenyzők, többek között Egerből, Kecskemétről, Ceglédről, Dunaújvárosból, Miháldról és Mezőtúrról is. A mezőnyben két hölgy is volt.

A tévétorony az egyik legnehezebb helyszín a lépcsőfutó versenyek szempontjából. A lépcsők közötti pihenő szakaszok ugyanis ritmusváltásra kényszerítik a versenyzőket, ami sok erőt kivesz belőlük.

Volt, akinek nehezebbnek tűnt a közel ötszáz lépcsőfok teljesítése, mint tavaly, sőt úgy érezte, mintha pár emeletet ráépítettek volna a toronyra. Többeket a táv kétharmadánál álló kávéautomata látványa motivált, mondván onnan már nincs messze a kilátó.

A versenyről senki nem távozott üres kézzel, a díjazásokon kívül, minden induló befutóéremmel, emléklappal és egy csoportképpel tért haza a megmérettetésről.

Szerző