LMP: nemzeti tragédia lenne az orosz szankciók feloldása

Publikálás dátuma
2017.05.28 17:51
LMP-s fényfestés - Népszava fotó
Fotó: /
Az Oroszországgal szembeni nyugati szankciók kivezetése és így az orosz agresszió válasz nélkül hagyása "nemzeti tragédia és az EU gyengeségének jele lenne" - reagált az LMP Szijjártó Péter TASS-nak adott interjújára. Ebben a külügyminiszter - sokadjára - azzal érvelt hogy "a szankciós politika nem érte el a célját és így időszerű lenne annak újratárgyalása."

 Az Ungár Péter elnökségi tag által jegyzett közlemény elismeri, hogy a szankciós politika nem volt elegendő válasz az orosz agresszióval szemben és, hogy az EU tagállamainak folytatólagos szankciótörései miatt nem is volt kellően hatékony, de elveti a szankciók kivezetését. Ungár szerint tény, hogy Oroszország megszállta Ukrajna egy részét, akárcsak azt, hogy Magyarország alapvető geostratégiai érdeke Ukrajna területi integritása és Oroszországtól való függetlensége. "Ezek a tények bár közhelyszerűek, Szijjártó Péter TASS-nak adott interjúja alapján a Külügyminisztérium figyelmét elkerülték" - írja a közlemény.

"Szijjártó Péternek a minszki megállapodás monoton ismételgetése helyett arra kell választ adnia, milyen megoldást javasolna a kormány Ukrajna területi integritásának visszaállítására. Az LMP figyelmezteti Szijjártó Pétert, hogy külgazdasági mellett külügyminiszter is és a magyar nemzeti érdek nem forintosítható. Semmilyen vélt gazdasági előny miatt nem dobhatjuk félre alapvető nemzeti érdekeinket" - állítja az ökopárt.

Szerző
2017.05.28 17:51

Bevásárlóközpontban látták Nikola Gruevszkit (videó)

Publikálás dátuma
2019.01.21 08:55
Nikola Gruevszki
Fotó: AFP/
Egy budapesti üzletközpontban sétálgatott szombaton a korrupcióért elítélt volt macedón miniszterelnök, aki menekültként lehet Magyarországon.
Teljes nyugalommal sétálgatott egy budapesti bevásárlóközpontban szombat este a hazájában elítélt, bukott macedón miniszterelnök, Nikola Gruevszki - írja a 444.hu. Gruevszki tavaly ősszel érkezett titokzatos körülmények között az országba, miután egy korrupciós ügy miatt börtönbe kellett volbna vonulnia Macedóniában. A volt elnöknek - aki hatalma teljében Orbán Viktorral is összebarátkozott - végül a magyar kormány nyújtott segítséget, hogy elmenekülhessen az általa elkövetett törvénytelenségek számonkérése elől. Magyar diplomaták segítségével átjutott több határon is, majd bonyolult ügyéhez képest példátlan gyorsasággal megkapta a menekültstátuszt.
Gruevszkit legutóbb december közepén látták nyilvánosan megjelenni Budapesten, egy rózsadombi étteremben, ahol egy macedón vámhivatalnokkal ebédelt. Korábban az Erzsébet téri karácsonyi vásárban is többször feltűnt, luxusboltok környékén, majd az Anker közben is lefényképezték, ahol szórakozóhelyek sokasága van.
2019.01.21 08:55

Babosék negyeddöntősök az Australian Openen

Publikálás dátuma
2019.01.21 08:53

Fotó: AFP/ Peter PARKS
Babos Tímea és francia partnere, Kristina Mladenovic győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének nyolcaddöntőjében.
Babosék ellenfele a belga Kirsten Flipkens és a svéd Johanna Larsson volt, akiket két szettben győztek le vasárnap, a találkozó 2 óra 20 percig tartott.
Eredmény: páros, nyolcaddöntő: ------------------------------------- Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Kirsten Flipkens, Johanna Larsson (belga, svéd, 13.) 6:1, 6:4
Szerző
2019.01.21 08:53