Nyílt levelet írt az MSZP-s képviselő Németh Szilárdnak

Publikálás dátuma
2017.05.29. 15:22
FOTÓ: Népszava
Kunhalmi Ágnes szocialista képviselő, a sportért is felelős Kulturális Bizottság alelnöke nyílt levelet írt Németh Szilárdnak, miután kiderült, hogy a csepeli képviselőtestület kétmilliárdot szavazott meg a rezsibiztos által alapított Magyar Birkózó Akadémia Alapítványnak, hogy felépítse a Magyar Birkózó Akadémia sportcsarnokát. A levelet az alábbiakban változtatás nélkül közöljük:

Tisztelt Németh Szilárd Úr!

Nem különösebben nagy meglepetés, hogy ön és én nagyon mást gondolunk a világról. Az sem titok, hogy amit a Fidesz kormányzás címszóval művel, különösen a kommunikáció és a média területén, a tényekként beállított hazugságokkal és manipulatív csúsztatásokkal, a tömegeket hiszterizáló propagandával, a fórumokon előadott gyűlöletprezentációval a mi meggyőződésünk szerint nagyon sok kárt okoz a társadalmunknak.

A gyűlöletkampány legitimálja az erőszakos beszédmódot, a megbélyegzést, a kirekesztés gyakorlatát. Azt a hamis látszatot kelti, hogy az ország problémái nem a kormány rossz döntéseiből és önző céljaiból adódnak, hanem valamifajta külső erő okozza. Azt sugallja, hogy a magyar emberek nem tudják megoldani saját problémáikat, nem rajtuk múlik a boldogulásuk, hanem valaki máson, netán az önök kormányán. Mindkét állítás hazugság.

Veszélyes dolog az erőszak tüzét szítani, mert a jövő generációk életét teszi nehezebbé, és senki nem képes kontrollálni. Elmondhatatlanul nagy felelőtlenség, amit tesznek.

Ezek tükrében még inkább különös, hogy miközben önök a gyűlöletkeltés paravánja mögött próbálják megúszni a kormányzás hiányát, hogy csinálhatnak annyira látványos, átlátszó és bornírt akciót, mint a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia számára tervezett csepeli birkózócsarnok körüli egészen megdöbbentő pénzutalgatás.

Kérem, árulja el: mi indokolja, hogy az ön által elnökölt Magyar Birkózó Szövetség továbbutaljon egy ön által alapított, az ön címére bejegyzett alapítványnak kétmilliárd forintot?

Akárhonnan nézzük, ez minimum felvetheti a pénzmosás gyanúját. Ha nincs más tervük ezzel a pénzzel, mint a csepeli csarnok megépítése, akkor mi értelme átutalni egy alapítványnak? A birkózó szövetség simán ki tudja fizetni a számlákat, és azt is ön vezeti. Ha ez nem felel meg így, akkor mi van a háttérben? Mi a valós cél?

Ez az összeg majdnem ezer ember egy éves fizetése, hazai átlagbérrel számolva. Semmilyen logikus érv nem támasztja alá, hogy egy házialapítványhoz kerüljön, amelyet mellesleg a Fidesz alelnöke alapított. Már az is botrányos volt, ahogy ön birkózó szövetségi elnök lett, de ez a mostani pénzmozgatós akció a szövetség tagjai, sportszerető emberek, edzők, sportolók megvezetésének tűnik. Őket már mindenképp becsapták ezzel az utalgatással.

Ezért arra kérem, hozza nyilvánosságra a döntés hátterét a lehető leghamarabb.

Tisztelettel, 

Kunhalmi Ágnes, a sportért is felelős Kulturális Bizottság alelnöke

országgyűlési képviselő, MSZP

Szerző

A DK öt év alatt megduplázná az orvosok fizetését

Publikálás dátuma
2017.05.29. 15:08
Fotó: Thinkstock
A Demokratikus Koalíció azt javasolja, hogy öt év alatt emeljék kétszeresére, tíz alatt pedig triplájára az orvosok fizetését - közölte Oláh Lajos.

A DK politikusa budapesti sajtótájékoztatóján a Világgazdaság hétfői cikkére hivatkozott, amely szerint több mint 440 ezer embernek nincs állandó háziorvosa és évente 250-300 új háziorvosra lenne szükség ahhoz, hogy 2025-re ne maradjon 900 ezer ember állandó háziorvos nélkül. Utalt arra is, hogy nemrégiben egy soproni urológus szakorvosjelölt kért segítséget, miután egy egész éjszaka egyedül ügyelt a sürgősségi osztályon.

Amíg évente másfélszer annyi orvos megy külföldre, mint amennyi az egyetemeken végez, addig a helyzet csak egyre rosszabb lesz – jelentette ki Oláh Lajos, aki ígéretet tett arra, hogy ha kormányra kerülnek, akkor az egészségügyet kiemelt területként kezelik.

Szerző

Világháborús bombát találhattak Lovasberényben

Feltehetően egy második világháborús tüzérségi lövedék került elő Lovasberényben - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje.

Markovics Zita elmondta: a Kossuth utca 1. szám alatti ingatlannál, gázcsonkcsere közben került elő a lövedék. A közelben, a szemközti oldalon van egy óvoda, de a tűzszerészi munkálatok idejére nem szükséges kiüríteni az épületet, csupán az utcafronti oldalról a hátsó szárnyba kísértek át 77 gyermeket és 17 felnőttet - tette hozzá.

Szerző