Ezzel a sztárparádés Clooney-filmmel indul a velencei filmfesztivál - Trailer!

Publikálás dátuma
2017.06.06. 12:43
Fotó: George Clooney/Facebook
George Clooney Suburbicon című filmjével nyílik meg augusztusban a 74. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál. A forgatókönyvet az Oscar-díjas Joel és Ethan Coen írta, a film producerei között Clooney is ott van Joel Silver, Grant Heslov és Teddy Schwarzman mellett.

A George Clooney rendezésében forgatott produkcióban Matt Damon és Julianne Moore alakítja a főszerepet. A film egy csöndes kisvárosban, Suburbiconban játszódik, ahol egy váratlan esemény fenekestül felforgatja a hétköznapi emberek életét - írta a Variety.com.

A népszerű filmsztár már a hatodik nagyjátékfilmjével jelentkezik rendezőként, legutóbb a Műkincsvadászokat láthatta tőle a közönség, korábban A hatalom árnyékában, Bőrfejek, Jó estét, jó szerencsét! és az Egy veszedelmes elme vallomásai című filmeket jegyezte.

A 74. velencei filmfesztivál augusztus 30-án nyílik meg, Alberto Barbera fesztiváligazgató július végére ígérte a program bemutatását. Clooney a tekintélyes filmmustra egyik visszatérő vendége. Hat éve A hatalom árnyékában című drámájának világpremierjét is a lagúnák városában rendezték meg.

Szerző

A gyereknek nincs uzsonnája, éhesen kimegy az osztályteremből... aztán csoda történik (videó)

Publikálás dátuma
2017.06.06. 12:10
Illusztráció/Thinkstock
Illetve persze nem csoda. Talán csak ott tartják csodának, ahol nem ez a szokás, ahol nem ez a természetes, hogy az egyik segíti a másikat, mert tisztában van vele: a civilizáció alapja a szolidaritás, a ma nekem, holnap neked elve, és biztos tudata. Nem a kerítések, hanem ez az elv, ez az érzés képes biztonságérzetet adni a polgároknak. Az Everything about silence Facebook-oldara feltett, és viharos gyorsasággal elterjedő kisfilmecskén gyerekek adnak leckét a felnőtt társadalomnak, hogy hogy is kell ezt csinálni. 

Szerző

Ernyőt vitt magával? - Intenzív zivatarok lehetnek Budapesten is

Publikálás dátuma
2017.06.06. 11:15
Illusztráció/Getty Images
A fővárosra és öt megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd reggeli veszélyjelzése szerint Budapest mellett Pest, Bács-Kiskun, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyére érvényes a másodfokú (narancs) figyelmeztetés. Ezeken a területeken lehetnek heves zivatarok - károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében -, és az intenzív esőzések során rövid idő alatt 50 milliméternél is több csapadék hullhat.

Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében a heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetések vannak érvényben. A meteorológiai szolgálat azt írta: délelőttig elsősorban a Duna-Tisza köze északi felében, illetve az Északi-középhegység térségében valószínű elszórtan zivatarok kialakulása, egy-egy helyen jelentősebb mennyiségű csapadék és szélerősödés is előfordulhat.

Estig főként a középső országrészben, illetve az Északi-középhegység térségében várhatóak zivatarok, ezeken a részeken elszórtan heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyekhez kis területen viharos, akár 90 kilométer/óra körüli szél, jégeső, illetve felhőszakadás is társulhat. Egy érkező front hatására, várhatón az esti óráktól északnyugat felől szórványosan valószínű zivatarok kialakulása, amelyek környezetében viharos széllökés is kialakulhat. A front környezetében este északnyugaton, Dunántúl északi részén - zivatartól függetlenül- 60-70 kilométer/óra feletti széllökésekre is van esély. Az erős szél miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyére az erős szél miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint kedden a legmagasabb nappali hőmérséklet 26-31 fok között alakul. Késő estére 19-25 Celsius-fok közé csökken a hőmérséklet.

Szerző