Baleset Albertirsán - Fotók

Publikálás dátuma
2017.06.07. 22:06

Beton villanyoszlopnak ütközött egy személyautó szerda délután Albertirsán, többen súlyosan megsérültek, egyikükhöz mentőhelikoptert riasztottak - tájékoztatott a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Csámpai Attila elmondta: a baleset a Pesti úton történt. A kocsiban négyen utaztak, három ember súlyos, egy pedig könnyű sérüléseket szenvedett. A balesetnél jelenleg félpályán halad a forgalom - közölte a szóvivő.

 

Szerző

Milliárdokat csaltak autóversenyekkel Szekszárdon

Előzetes letartóztatás helyett házi őrizetbe helyezte a Szekszárdi Törvényszék szerdán annak a hárommilliárd forintos költségvetési csalásnak a gyanúsítottjait, akik autóversenyekhez kötöttek fiktív reklámszerződéseket - közölte honlapján a törvényszék.

A 2016. november 17-én előzetes letartóztatásba helyezett hét gyanúsított közül hat emberrel szemben rendelték el a házi őrizetet, egy gyanúsítottnak korábban megszűnt a letartóztatása. A törvényszék szerint a hat ember esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, de elegendő velük szemben enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása is.

Az ügyben többrendbeli, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt folyik büntetőeljárás. A NAV Dél-Dunántúli Bűnügyi Igazgatóság korábbi tájékoztatása szerint szerint az elkövetők autóversenyek rendezéséhez évente több milliárd forint értékben kötöttek szponzori szerződéseket, majd a pénz nagy részét visszaosztották a támogató cégeknek, amelyek adóbevallásukban azt költségként elszámolták. A szponzorációnak álcázott adócsalás 3,2 milliárd forint kárt okozott a központi költségvetésnek.

Szerző

Baltával követelte fizetését egy miskolci munkás

Publikálás dátuma
2017.06.07. 18:54
Illusztráció. Fotó: Thinkstock
Kis híján megölte munkaadóját baltával egy 41 éves férfi Miskolcon, mert nem kapta meg járandóságát, ellene a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat - közölte a vádhatóság szerdán.

A tájékoztatás szerint a vádlottat évek óta foglalkoztatta segédmunkásként a vállalkozó, aki azonban megelégelte "trehány" munkavégzését, és közölte, hogy nem tart igényt tovább a munkájára. A felháborodott férfi ezt követően lakásán felkereste munkaadóját és kezében egy fejszével, trágár szavak kíséretében követelte elmaradt munkabérét, majd rátámadt a baltával. A vállalkozó súlyosan megsérült. A vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást - közölte az ügyészség.

Szerző
Témák
Miskolc balta